Chicagos käiakse kirvega ringi

Teist aastat järjest playoffide avaringis langenud Chicago Blackhawksi on ootamas mitmed muudatused ja esimesed neist on tänaseks tehtud. Ametist on vabastatud abitreener Mike Kitchen ja AHL-i meeskonna peatreener Ted Dent.

(foto: Matt Marton/USA TODAY Sports)
Klubi peamänedžer Stan Bowman lubas pärast konkurentsist langemisi muutusi ja neid on ta hakanud kiirelt tegema. Ja need ei meeldi kõigile.

Kitchen oli Blackhawksi peatreeneri Joel Quenneville truu abiline juba rohkem, kui kümme aastat tagasi, mil duo St. Lousis töötas. Lisaks oldi omal ajal ka mängijatena meeskonnakaaslased. Kiirelt on liikvele läinud jutud, et Quenneville pole otsusega absoluutselt rahul.

Kitcheni vastutusalas oli meeskonna vähemuses mängimine ja kaitsjate töö. Arvestades, et Blackhawks oli tänavu vähemuse osas 77.7%-ga liiga halvimate hulgas, siis on lahkuminek igati loogiline, aga võimalik, et üks süütu abitreenerist vabanemine viib hoopiski suuremate probleemide ja lahkhelideni.

Dent juhtis Rockford IceHogsi kuus hooaega. Kaks korda jõuti playoffidesse, aga tänavu õnnestus koguda vaid 25 võitu ja oma divisjonis jäädi viimaseks. Kokku tõi Dent 454 põhiturniiri mängust 221 võitu.

Kommentaarid