Blue Jackets sai napi võiduga elupäevi juurde

Pittsburgh Penguinsil oli teisipäeval võimalus tänavustes Stanley karikamängudes saada esimeseks 2. ringi pääsenud meeskonnaks, aga Columbus Blue Jacketsit lõplikult maha lüüa siiski ei õnnestunud. Jakkidel oli jätkuvalt probleeme litri enda võrgust välja hoidmisega, kuid lõpuks teeniti ikkagi napp 5-4 võit.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Seeria esimesed kolm kohtumist üldskooriga 6-12 kaotanud Jackets alustas seekord väga vägevalt, kui teise kolmandiku 5. minutiks oldi 3-0 ees. Jack Johnson avas mänguskoori ning edu kastavasid Josh Anderson ja oma karjääri esimeses playoffide kohtumises osalenud Markus Nutivaara.

Jakid olid avakolmandikul pealevisetega 14-6 üle ja kõik tundus olevat nende kätes, aga järsku hakkas suur edu käest libisema. Nutivaara väravale vastas ülekaalust Patric Hörnqvist vähem kui kahe minutiga ning kolmandiku lõpus tegi Ron Hainsey vahe minimaalseks. Tegu 36-aastase kaitsja jaoks karjääri esimese playoffide väravaga.

Närvikõdi jätkus viimase kolmandiku alguses. Seal kasvatas kohe avaminutil William Karlsson kodumeeskonna edu uuesti kahe peale aga kiirelt vastas Tom Kühnhackl. Peagi kahekordistas Boone Jenner jällegi edu, aga John Tortorella meeskond sai kergendatult hinnata alles pärast lõpusireeni.

Mängu viimane värav tuli 28 sekundit enne lõppu Jake Guentzelilt ja läks üleliigse väljakumängija eest tulnud karistuse tõttu kirja vähemusest sündinud tabamusena.

Jacketsi edu pealevisete osas kahanes lõpuks 34-31 peale.


Järjekordne väravaterohke kohtumine tähendab seda, et Jackets pole oma ajaloo jooksul veel kordagi playoffides lasknud vähem kui kolm väravat. Ellujäämist üritatakse uuesti homme Pittsburghis.

Kaks seeriat lähevad neljapäeval edasi 2-2 seisuga. New York Rangers suutis selle Montreal Canadiensi vastu välja võidelda ning San Jose Sharks tegi sama Edmonton Oilersi vastu, seda ka päris piinliku skooriga.

Oilersile läks 0-7 skooriga kirja klubi ajaloo kõige suurem playoffides saadud kaotus.


Eelmises kahes mängus nulli peale jäänud Sharks kordas seitsme tabamusega oma karikamängude rekordit. Kohtumine algas ka kohe rekordiga, kui Joe Pavelski tegi 15 sekundiga haide läbi aegade kõige kiirema playoffide värava. Ameeriklane lõpetas õhtu 2+1'ga. Kaks sai kirja ka Logan Couture. Kolme sööduga abistas kaaslasi Brent Burns.

Üle poolte väravatest tulid ülekaalust ning nelja PP tabamusega püstitas Sharks ka oma uue playoffide rekordi.

Seeria käigus seni 96.4%-ga tõrjunud ja kokku kolm väravat lasknud Cam Talbot kestis vaid 33 minutit ja läks elu üle järele mõtlema pärast viie laskmist. Tema tõrjeprotsendiks jäi 79.2%.


Playoffides nähti viimati 7-0 skoori 2007. aastal, mil Rangers alistas Atlanta Trashersi.

Madison Square Gardenis karikamängude ajal viimati 2015. aasta idakonverentsi finaali avamängus võidutsenud Rangers vältis liiga rekordi kordamist. Meeskonnal oli playoffides kodupubliku ees kirjas kuus järjestikust lüüasaamist. Seitsmendast pääseti Jesper Fasti ja Ricki Nashi väravatega.

Canadiensi ainus, mis tegi skooriks 1-1, tuli avakolmandiku lõpus ja naljakal kombel kuue väljakumängijaga.


Rangers on nüüd playoffides kõik viimased kümme koduvõitu saanud vaid üheväravalise vahega. Neist neli on vajanud ka lisaaega. Lisaperiood polnud kaugel ka sel korral, aga 23 tõrjet teinud Henrik Lundqvist näitas lõpus klassi.


Canadiens on alates hooajast 1997/98 kaotanud 4. mängu 20 kohtumise jooksul koguni 16 korda. Seerias 2-1 edu hoides on kaheksast matšist võidetud vaid üks.

Kommentaarid