Islanders ja Lightning säilitasid oma õhkõrnad playoffide võimalused

Eelmisel kevadel karikamängude 2. ringis omavahel jagelenud Tampa Bay Lightning ja New York Islanders on taas üksteisega võitlemas. Seekord aga kaudses mõttes. Mõlemad loodavad playoffidesse jõuda ja vähemalt pärast neljapäeva on selleks veel võimalus.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Lightning hoidis end pinna peal väga kindla esitusega võõrsil Toronto Maple Leafsi vastu. Hädasti oli normaalajavõitu vaja ning see toodi ka ära. Brayden Point oli 4-1 võidumängus kahe värava autoriks ning kolm söödupunkti kogunud Victor Hedman kerkis klubi ajaloos esimeseks 70 punktiga hooaja teinud kaitsjaks.

Nazem Kadri vastas teisel kolmandikul Pointi poolt tulnud mängu avaväravale kahe minutiga, aga kodumeeskonnal puudus võiduni jõudmiseks vajalik hoog.

Lightning sai veel väravad ka Nikita Kutšerovilt ja Michael Bournivalilt, kes alles mängupäeval oli AHL-ist üles toodud.


Võit kergitas Jon Cooperi meeskonna liigatabelis Leafsist kolme punkti kaugusele. Lightning saab Mike Babcocki hoolealuseid veelgi survestada, kui võidab tänase matši Montreal Canadiensiga.

Islanders kerkis samuti 90 punkti peale ja playoffidest kolme silma kaugusele. Jaroslav Halak jätkas Carolina Hurricanesi vastu oma "hollywoodilikku" tagasitulekut, saades 29 tõrjega kirja hooaja teise nullimängu. 31-aastasel puurivaht on nüüd pärast AHL-ist naasmist võitnud kõik oma viis starti, lastes vaid korra üle kahe värava.

Doug Weighti meeskond sai vähem kui viie minutiga juba kaks väravat, kui täpsed olid Brock Nelson ja Scott Mayfield. Teise kolmandiku alguses lisas ühe oma poolt veel Andrew Ladd.


Kuna Ottawa Senators sai oma edasipääsuks vajaliku punkti Bostonis kätte, siis on lahtiseks jäänud vaid üks karikamängude koht.

Teised kohtumised

Boston Bruins 1 - 2 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators suutis playoffide koha Erik Karlssonita mängides kindlustada. Veel on selgusetu kauaks rootslane väljakult eemale jääb. Bruins sai ka probleeme juurde, kui juba pärast kolme vahetust Torey Krugi mäng lõppes. Kohtumine jättis Bruinsi võiduseeria kuue peale pidama.

Columbus Blue Jackets 4 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

"Kus oli see meeskond enne hooaja lõppu?" võivad Jetsi fännid küsida. Meeskond jõudis kuuemängulise võiduseeriani, mis alates Atlantast ümberkolimisest klubi pikim. Jacob Trouba pani kaks kolli ning Bryan Little lõpetas nelja punktiga (1+3). Väravas tegi 35 tõrjega eduka debüüdi 21-aastane Eric Comrie. Kodumeeskond sai pooled oma tabamustest Brandon Saadilt.

New Jersey Devils 4 - 7 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins sai Trevor Daley koosseisu tagasi ning lasi kõigil, kes tahtsid, proovida. Daley ja Ian Cole olid ainsad väljakumängijad, kes punktideta lahkusid. Edukaim oli kolme silmaga (1+2) lõpetanud Nick Bonino.

Florida Panthers 3 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Meeskonnad korraldasid plahvatusliku viimase perioodi, kus tuli kuus väravat. Jaden Schwartz oli 1+2'ga kõige edukam punktimasin. 29 tõrjega lõpetanud Jake Allen on võitnud kümme oma viimasest 14-st stardist, lastes kokku vaid 24 väravat.

Dallas Stars 3 - 7 Nashville Predators (tipphetked)

Kodumeeskond lammutati Viktor Arvidssoni juhtimisel maha. Homme 24-aastaseks saav rootslane tuli juba avakolmandikult kolme punktiga (2+1) ära ning lõpetas matši nelja silmaga. Kaks väravat sai kirja ka Craig Smith, kes lõpetas kolme punktiga.

Colorado Avalanche 3 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Külalised jäid 2-0 edu peal õhtuseid plaane arutama ja lasid mängu viiki, aga tugeva viimase perioodiga nopiti võit siiski ära. See aitas Devan Dubnyki klubi ajaloos esimeseks 40 võiduga hooaega omavaks väravavahiks. Lisaks kordab meeskond 104 punktiga klubi hooajal 2006/07 püstitatud rekordit.

Anaheim Ducks 4 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Läänekonverentsis 1. asetuse kindlustanud Blackhawks andis praktiliselt kõikidele ässadele puhkepäeva ning asi läks oodatult koledaks. John Gibson võttis 37 tõrjega hooaja kuuenda puhta paberi. Tegu tänavu teise omavahelise kohtumisega, mille Ducks kuivalt võitnud. 9. märtsil Chicagos peetud mängu lõppskooriks oli 1-0.


Arizona Coyotes 4 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Radim Vrbata kostitas endist koduklubi kahe väravaga ning tema juhtimisel haarasid koiotid võidu. Külaliste kõigi väravate juures oli Henrik Sedin söötajana osaline. Canucksil on viimase 15 mänguga kogunenud 13 kaotust.

Los Angeles Kings 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Pärast Tampast ületulemist seitsmendat korda alustanud Ben Bishop pidi leppima 5. kaotusega. Seekord oli temast üle liiga debütant Jon Gillies, kes tegi 27 tõrjet. Flamesi 2012. aasta drafti 3. ringi valik on klubi ajaloos viies võidukalt lõpetanud väravavahist debütant.


San Jose Sharks 2 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilersil oli rohkem kui kahekordne ülekaal pealevisete osas (32-15), aga võiduni jõuti alles tänu Milan Lucici viimase kolmandiku kübaratrikile. Jõuline ründaja, kes loomulikult mängus ka ühe kakluse kirja sai, jõudis karjääri teise naturaalse kübarani. Samal ajal püstitas Cam Talbot hooaja 41. võiduga uue klubi rekordi ning Oscar Klefbom tegi midagi, millega Oilersi särgis sai kaitsjatest viimati 2005. aastal hakkama Chris Pronger - kogus neli söödupunkti. Connor McDavid kasvatas 1+1'ga isikliku punktiseeria 12 mängu peale.

Kommentaarid