Capitals alistas Leafsi kaheväravalisest kaotusseisust

Playoffide avaringi ühepoolseimaks vastasseisuks hinnatud Washington Capitals - Toronto Maple Leafs suutis esimeses mängus üllatada, kui selge autsaider oleks peaaegu võõrsilt võidu noppinud. Leafs mängis endale välja 2-0 edu, aga pidi lõpuks leppima väga valusa lisaajakaotusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Leafs alustas julgelt ja pani võõrustajate enesekindluse kiirelt kõikima, kui Mitch Marner juba 2. minutil skoori avas. Eduseisu suurendas kolmandiku keskel Jake Gardiner. Capitalsi esitust jäid ilmestama mitmed luhtunud pealeviskeüritused ja üldine lohakus ning närvilisus. Ainukene külma verega mees oli näiliselt "Hr. 7. mäng" Justin Williams, kelle ülekaalu väravast ka Capitals end enne esimest pausi uuesti mängu sai.

"On raske öelda, mis toimus," tunnistas pärast mängu Aleksandr Ovetškin. "Võimalik, et olime veidikene närvis ja äkki tundsime veidi survet õlgadel. Aga kui nad värava tegid, siis ütles kogu pink, et jääme rahulikuks ja mängime oma mängu. Avakolmandikult ära tulles polnud mingit paanikat. Palju oli veel mängida. Lõpuks võitlesime lisaajal võidu välja."

Capitalsi päästis lisaajale Williamsi teine ning seal lõpetas mängu Tom Wilson. Torontos sündinud ja kasvanud ründaja leidis hea aja, mil panna 29 kohtumise peale võrku oma karjääri esimese playoffide värava. 41 tõrjega lõpetanud Frederik Andersen, kes kohtumise jooksul mitu ilusat tõrjet tegi ja ka lisaaja alguses hiilgas, lasi ootamatult ühe vasakule üles nurka ära panna.


Pealinna klubil on nüüd Leafsi vastu kodus kirjas kaheksa järjestikust võitu. Järgmist saab püüda laupäeval.

Viimastena alustasid karikamänge edukalt Nashville Predators ja Anaheim Ducks. Esimene alistas võõrsil Chicago Blackhawksi 1-0 ja teine oli kodus 3-2 üle Calgary Flamesist.

Predators suutis oma ajaloo jooksul esimest korda kodust eemal vastasmeeskonna nulli peale jätta. Pekka Rinne sai 29 tõrjega kirja karjääri teise playoffide nullimängu. Tegu oli ka alles teise korraga, mil Blackhawks Joel Quenneville'i ajal kodus playoffide ajal baranka peale jäi.

Corey Crawford seisis silmitsi vaid 20 pealeviskega. Ainsa sai temast avakolmandiku 8. minutil mööda Viktor Arvidsson.


Predatorsi jaoks on see viimase 17 võõrsilmängu peale alles 7. võit. Uuesti ollakse United Centeris jääl samuti homme.

Homme saab ka Flames uuesti võimaluse murda kohutav kaotusteseeria, mis Anaheimis tekkinud. Koos playoffidega läks nüüd kirja juba 28. järjestikune allajäämine ja see on ülekaalukalt liiga ajaloo pikim seeria.


Paaris, kus distsipliin saab olema väga olulisel kohal, otsustati esimeses kohtumises asi põhimõtteliselt ülekaalu väravatega. Ducks realiseeris seitsmest võimalusest kaks ja Flames viiest ühe.

Teise kolmandiku lõpuminutitel tuli just ülekaalust ka mängu võiduväravaks osutunud Jakob Silfverbergi tabamus. Ülekaalust oli täpne ka juba avaminutil skoori avanud Ryan Getzlaf. Kodumeeskonna eest sai veel värava kirja ka Rickard Rakell.

Pealevisetega 32-41 alla jäänud Flamesi eest olid täpsed Sean Monahan ja Sam Bennett. Getzlafist sai ajaloo 93. mängija, kes playoffides 100 punkti piiri kätte saanud.


Ducks pole tänaseks 15 mängu järjest normaalajaga kaotanud. Kodupubliku ees on kirjas seitse järjestikust võitu.

Kommentaarid