Senators ja Capitals edenesid viimastena 2. ringi

Esimest korda alates aastat 2001 pole Stanley karikavõistluste avaringis kavas mitte ühtegi 7. mängu. Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs lootsid selle pühapäeval vastavalt Ottawa Senatorsi ja Washington Capitalsi vastu välja võidelda, aga mõlemad pidi leppima lisaajakaotusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Leafs kaotas kodus 1-2. Väravavahtide esituste toel väikese skooriga mänguks jäänud kohtumises pääses Mike Babcocki meeskond 12 minutit enne normaalaja lõppu Auston Matthewsi väravast ette, kuid Capitalsi jaoks väga sobival ajal pani oma esimesed playoffide väravad võrku Marcus Johansson. Kodumeeskonna juhtväravale vastamiseks kulus viis minutit ning võidutabamus tuli ära, kui lisaajast oli kulunud 6:31.

"Andersen oli neid mängus hoidmisega uskumatu," kommenteeris Aleksandr Ovetškin pärast mängu. "Nad said õnneliku värava, aga pärast seda me ei paanitsenud, olime keskendunud ja mängisime samamoodi edasi. Meil oli pärast nende väravat mitmeid häid võimalusi ja lõpuks Johansson viigistas."

Leafsi taanlasest puurivaht lõpetas 34 tõrjega. Braden Holtby sai võitjate poolel kirja 37 tõrjet.

Väga tasavägises seerias, mis läbi aegade kolmas, kus kasutusele läinud viis lisaaega, oli lõpuks päris võrdne ka pealevisete arv. See kaldus Leafsi kasuks 213-211.


Capitals kohtub teist aastat järjest playoffide 2. ringis Pittsburgh Penguinsiga.

Senators läheb kokku New York Rangersiga ja seda tänu Bostonis saadud 3-2 võidule. Meeskond tuli kenasti Bobby Ryani ja Kyle Turrise väravatega 0-1 kaotusseisust välja ning sai lisaajal kuldse tabamuse Clarke MacArthurilt

Järjekordselt David Krejcita olnud Bruins võitles vapralt Patrice Bergeroni väravaga lisaaja välja, kuid pidi lõpuks ikkagi tunnistama vastaste paremust. Peatreener Bruce Cassidy tõi ebaõnnestumise põhjusena välja just meeskonda tabanud vigastuste laine.

Taga võis nutta ka seda, et 6. mängus ei õnnestunud viimase kolmandiku ülekaalu enda kasuks pöörata. Seal oldi pealevisetega 12-3 üle. Lõppnumbrid olid Bruinsi kasuks 30-29.


Senators mängis oma ajaloos esimest korda seerias, mis vajas vähemalt nelja lisaaega.

Kommentaarid