Montrealis võidutsenud Lightning elab veel edasi

Enne tänast möllu, mil põhiturniiri eelviimasel päeval on kavas 14 matsi, mängiti reedel vaid üks kohtumine ning Tampa Bay Lightning võitis seal endale vähemalt ühe elupäeva juurde. Esimest korda sel hooajal õnnestus alistada Montreal Canadiens, kellest oldi võõrsil parem 4-2.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Jon Cooperi meeskond sai endale väga ebatavalise kangelase. 25-aastane kollanokk Yanni Gourde oli kahe värava autoriks. Oma koduprovintsis Quebecis mänginud ründaja oli kogu eelneva hooajaga jõudnud vaid kolme tabamuseni.

"On päris uskumatu tunne teha selles hoones Montreali vastu kaks väravat, aga tahtsime väga kahte punkti ja see oli minu peamine siht," ütles Gourde pärast mängu. "On uskumatu olla sellises situatsioonis, jahtida playoffide kohta. See on väga lõbus."

AHL-is ligi 300 mängu küpsenud mees on kõik oma viis väravat ära teinud viimase seitsme kohtumisega.

Külaliste eest olid resultatiivsed ka Nikita Kutšerov ja Alex Killorn. Esimesest sai kuues venelasest mängumees, kes enne 24. sünnipäeva jõudnud 40 väravaga hooajani. Nimekirjas on ka Aleksandr Mogilnõi, Pavel Bure, Ilja Kovaltšuk, Jevgeni Malkin ja loomulikult Aleksandr Ovetškin.

Taas Shea Weberita mänginud Canadiensi eest olid täpsed klubi eest oma esimese kirja saanud Dwight King ja vähemusest skoorinud Artturi Lehkonen, kes võib hokijumalale suured tänusõnad öelda.


Soomlase tabamus võinuks viimase kolmandiku alguses saada ka mängu murdepunktiks, kui veider värav Canadiensi mängu jooksul teist korda ühe kaugusele tõi, aga külalised suutsid saatuse vingerpussi kiuste vaimu tugevana hoida. Gourde vastas sellele poole minutiga ning edasine jäi Andrei Vasilevski teha.


Teist õhtut järjest mänginud venelane polnud enne eilset karjääri jooksul võitnud veel mitte ühtegi kohtumist, kus tema ees tegutsemas ka eelneval päeval jääl olnud meeskond. Tööpäev lõppes 27 tõrjega. Carey Price lõpetas teises väravas 18 tõrjega.


Lightning jääb nüüd lootma, et Toronto Maple Leafs ei suuda täna kodus alistada Pittsburgh Penguinsit. Kahe meeskonna vahele jääb vaid üks punkt, aga Kanada klubil on ka üks mäng vähem peetud.

Kommentaarid