Pageau neli väravat tõid Senatorsile teise võidu, Penguins naaseb Washingtonist kaotuseta

Idakonverentsi poolfinaalid jätkuvad mõlemad 2-0 seisuga. Ottawa Senators jõudis kena eduseisuni tänu Jean-Gabriel Pageau neljale väravale, mis aitasid meeskonnal New York Rangersi alistada 6-5. Pittsburgh Penguins mängis endale Washington Capitalsi vastu samasuguse edu välja 6-2 võiduga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Pageau supermäng aitas senaatoritel võita mängu, kus oldi kolm korda mitme väravaga taga. Tema esimene sündis pärast Michael Grabneri vähemusest tulnud väravale, mis Rangersi 5. minutil 1-0 ette viis. Järgmised jäid päris lõpuhetkedeni.

Guy Boucheri meeskond mängis vähemuses kohutavalt. Ei saadud ise kuidagi kirja väravale läinud pealeviskeid ja teisel kolmandikul lasti Derek Stepanil veel üks vähemusest panna. Tabamusele eelnes Chris Kreideri tänavune esimene playoffide värav.

Kiirelt tegi Marc Methot kogu oma hooaja esimese väravaga vahe uuesti minimaalseks, aga enne teise perioodi lõppu kasvatas uuesti edu Brady Skjei. 23-aastane kollanokast kaitsja jõudis viimasel kolmandikul ka oma teise tabamuseni. Sellele eelnes Mark Stone'i koll.

Pageau vormistas kübara normaalaja viimase 3:19-ga. Ka Senatorsi viimane playoffide kübar pärines temalt ja pooled klubi ajaloo jooksul karikamängudel tulnud kolme väravaga kohtumised kuuluvad nüüd just talle. Teine pool on Daniel Alfredssoni nimel.

Pärast väravateta esimest lisaaaega kerkis Pageau Joffrey Lupuli järel NHL-i ajaloos teiseks mängijaks, kes playoffides neli väravat kirja saanud ja viimase tabamusega lisaperioodil kohtumise otsustanud.

"Panin vist silmad kinni, kui pealeviske tegin ja õnneks läks see sisse. Tõusin pilvedesse, see on hetk, mida ma kunagi ei unusta," muljetas 24-aastane Ottawa sündinud ja kasvanud mängumees.

Rangers jäi kiruma halba õnne. Pealevisetega oldi 48-34 üle, kuid kolm viimasel perioodil lastud väravat oli ilmselgelt liig.


Seeria jätkub Madison Square Gardenis teisipäeval. Capitals ja Penguins panevad edasi päev varem.

Pealinlased on kahe mängu kokkuvõttes olnud pealevisetega 71-45 üle, aga skoori mõttes on 4-9 tappa saadud. Seeria teine matš läks käest teisel kolmandikul, mil lasti kolm väravat. Skoori avanud Matt Cullenist sai läbi aegade vanim ründemängija, kes playoffides vähemusest värava teinud. Sellele vastas kiirelt ülekaalust Matt Niskanen, aga Capitalsi järgmine tuli alles 1-4 kaotusseisus olles.

Phil Kessel ja Jake Guentzel lõpetasid mõlemad 2+1'ga. Viimane on juba üle löönud aasta tagasi Bryan Rusti poolt playoffides püstitatud klubi kollanokkade väravate rekordi. Karjääri esimese seitsme karikamänguga on kirjas ka seitse väravat.

Kahe söödupunktiga lõpetanud Sidney Crosby tegi karjääri 52. mitme punktiga playoffide kohtumise ja tõusis nende osas klubi ajaloo parimaks, möödudes Mario Lemieux'st. Lisaks möödus ta playoffide punktide edetabelis oma 148-ga Jaromir Jagrist, kerkides klubi edetabelis Super Mario järele teiseks.

Meeskond sai Carl Hagelini koosseisu tagasi, kuid kaotas Patric Hörnqvisti, kes vigastas end ühte pealeviset blokeerides. Kokku blokeeriti 33 üritust ehk Capitalsi ülekaal pealevisete osas võinuks vabalt olla veel suurem.

Capitalsi peatreener Barry Trotz võttis Braden Holtby pärast teist kolmandikku välja ja pole öelnud, kes järgmist matši alustab. Philipp Grubauerile pandi üheksa pealeviskega kaks.


Penguins on alates 2016. aasta algusest kodus järjestikused kohtumised kaotanud vaid korra. Tundub, et taas kipub üks palju põnevust lubanud seeria varakult ära lõppema.

Kommentaarid