Kanada klubid hävisid playoffide avaõhtul

Kanadas on viimastel päevadel olnud peomeeleolu, sest tänavu on Vahtralehemaalt tervelt viis klubi Stanley karika playoffidesse jõudnud. Täna on aga näod mornid. Karikamängude avaõhtul alustasid kolm Kanada klubi oma teekonda ning kõik kaotasid.

(foto: sny.tv)
Tänavuste playoffide avavärav sündis Montrealis. Tuntud karistusminutite koguja Tanner Glass leidis, et oleks hea just karjääri 61. playoffide kohtumises teha karikamängude teine värav. New York Rangersi 2-0 võidumängus oli täpne ka Michael Grabner, kes vormistas seisu veidi rohkem kui minut enne lõppu.

Henrik Lundqvist võttis 31 tõrjega klubi uut rekordit tähistava 10. playoffide nullimängu. Carey Price peatas litri 28 korda.


Rootslane tegi eriti head tööd avakolmandikul, mil pidi kõrvale lükkama 16 vastase üritust.


Meeskonnad said kahe peale kirja koguni 98 jõuvõtet. Seeria järgmine mäng on reedel.

Ottawa Senators pidi tunnistama Boston Bruinsi 2-1 paremust. Senaatorid alustasid väga hästi ja pääsesid mängu keskel Bobby Ryani väravast ette, aga Bruins võttis võidu kahe viimase kolmandiku väravaga. Frank Vatrano viigistas ning kaks ja pool minutit enne lõppu tõi võidu loomulikult Brad Marchand.

Bruins, kes David Krejci üsna viimasel hetkel koosseisust välja jättis, oli viimasel kolmandikul pealevisetega 11-6 parem pärast seda, kui teisel perioodil jäädi ise üldse nulli peale. Senators hoidis oma ajaloo jooksul esmakordselt playoffides mõne meeskonna pealevisete arvestuses ühe perioodi jooksul nulli peal. Bruins jäi enda ajaloo jooksul kuivale teist korda. Viimati juhtus see 1939. aastal.

Lõpusekunditel Ryanilt veel ühe hea võimaluse ära võtnud Tuukka Rask lõpetas 26 tõrjega. Craig Anderson, kes vahepeal 25:03 jooksul mitte ühtegi pealeviset ei näinud, sai kirja 23 tõrjet.


Mängus tegi Bruinsi eest superdebüüdi 19-aastane kaitsja Charlie McAvoy, kes on klubi mullune drafti avaringi valik. Mees, kelle lepingu peal arvatavasti isegi tint veel ära pole kuivanud, mängis vaid Zdeno Charast vähem (24:11) ning peatreener Bruce Cassidy nimetas tema esitust väga suurepäraseks. Meeskonnad mängivad uuesti laupäeval.

Kanada klubidest pidi kõige valusama kaotuse vastu võtma Edmonton Oilers. Ilusa unenäona alanud kohtumine San Jose Sharksi vastu lõppes luupainajana. Oilers tegi väga hea alguse, minnes Oscar Klefbomi ja Milan Lucici väravates avakolmandikul 2-0 ette, aga edaspidi oldi täiesti liimist lahti.

Todd McLellani meeskond sai enamuse oma pealevisetest (19) kirja just esimese 20 minutiga (10). Ülejäänud normaalaja jooksul tulid vaid hädised seitse üritust.

Joe Thorntonita mänginud Sharks pääses teisel perioodil Joel Wardi ülekaalu väravast ühe kaugusele ning Paul Martin viigistas viimasel kolmandikul. Lisaajal kerkis kangelaseks Melker Karlsson, kui mängitud oli vaid 3:22.

Martin Jones sai 17 tõrjega võidu kätte. Cam Talbot pidi tervelt 41 tõrjet tegema.


Oilers on 2017. aasta sees vaid kaks korda kodus järjestikused mängud kaotanud. Kolmandat juhtu üritatakse reedel vältida.

Avaõhtul jagusid võidud ka Pittsburgh Penguinsile ja St. Louis Bluesile. Esimene oli 3-1 parem Columbus Blue Jacketsist ning teine alistas lisaajal Minnesota Wildi 2-1.

Karikakaitsja sai Jevgeni Malkini koosseisu tagasi, aga kaotas mängu soojendusel Matt Murray. Teda asendanud Marc-Andre Fleury sai aga oivaliselt hakkama. Meeskonna endine esinumber tegi avakolmandikul 16 tõrjet ja sai neid kokku enda nimele lõpuks 31. Ainsa pani temast viimasel perioodil mööda Matt Calvert. Ise 29 pealeviset kirja saanud Penguinsi eest tegid skoori Bryan Rust, Phil Kessel ja Nick Bonino.


Paul Stastnyt tagasi ootav Blues teda veel avamängus koosseisu ei saanud, aga lõppkokkuvõttes polnud teda vaja ka. Magus võit saadi võõrsilt kätte vaatamata sellele, et pealevisetega 26-52 alla jäädi. Wild jooksis väga pikka aega peaga vastu seina, aga 23 sekundit enne normaalaja lõppu suutis Zach Parise viimaks Vladimir Sobotka väravale vastata. Lisaaeg sai 17:48 juures väga ootamatu kangelase Joel Edmundssoni näol.


Mõlemas paaris on seeria 2. mäng kavas homme.

Kommentaarid