Leafs noppis teise järjestikuse lisaajavõidu

Kas NHL-i juubeliaastal on sündimas üks Stanley karikamängude läbi aegade suurimaid üllatusi? Toronto Maple Leafs on igatahes selle tegemiseks poolel teel. Esimeses kodumängus mindi Washington Capitalsi vastu avaringi seeriat 2-1 juhtima. Nopiti teine järjestikune lisaajavõit.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kohtumise saatuse otsustas Tyler Bozaki ülekaalu värav. Lars Eller korjas normaalaja lõpusekunditel kõrge kepi eest karistuse ja Leafsil õnnestus see vahetult enne kahe minuti täis tiksumist ära kasutada.

Capitals, tegi kohtumisele perfektse alguse, kui meeskonna kroonjuveelid Nicklas Bäckström ja Aleksandr Ovetškin külalised viie minutiga 2-0 ette viisid. Leafs sai enne esimest puhkepausi Auston Matthewsi karjääri esimese playoffide väravaga samuti tabloole, aga teise alguses kasvatas Jevgeni Kuznetsov uuesti külaliste edu kahe peale.

Veidi pärast Capitalsi kolmandat tuli ka mängu murdepunkt. Leafs jäi kahe mehega vähemusse, kui kaks Matti korraga, Martin ja Hunwick, istuma pandi. Legendaarselt tugev ülekaal sai võimaluse kohtumine ära otsustada, aga see jäi tegemata. Mitu head võimalust läksid raisku ja pärast seda oli mast nii maas, et kolmandal perioodil jõuti näiteks esimese väravale läinud pealeviskeni alles 6:35 enne lõppu. Mäng oli selleks ajaks viigis 3-3.

Nazem Kadri tegi värava, milles juures Leo Komarov sai söödu näol kirja karjääri esimese playoffide punkti ning William Nylander viigistas oma esimese väravaga. Tabamused sündisid teise kolmandiku viimase viie minuti sees.

Kohtumine kujunes väravaterohkeks, kuigi kahe peale väga palju üritusi kirja ei saadud. Frederik Andersen, kes nimetas meeskonna 3 vs 5 olukorras mängimist fenomenaalseks, lõpetas võitjate poolel 23 tõrjega ning Braden Holtby seisis silmitsi 28 pealeviskega.

Capitals mängis kaitsja Karl Alznerita, kellel lõppes koos playoffidega 599 mänguni jõudnud raudmehe seeria. Leafsil oli seerias esimest korda väljakul Nikita Zaitsev.


Tegu oli Capitalsi jaoks playoffides viimase üheksa mängu jooksul kuuendaga, mis lõppes lisaajaga. Neist on kaotatud neli. Seeria 4. mäng on kavas homme.

Lisaaega vajasid ka kõik teised esmaspäevased kohtumised. Leafsi Ontario provintsi rivaal Ottawa Senators otsustas võõrsilkohtumise Boston Bruinsiga samuti ülekaalu väravaga, mille sai enda nimele Bobby Ryan. Guy Boucheri meeskond vältis sellega piinlikku ära andmist. Teise kolmandiku 5. minutiks mängiti endale kahe Mike Hoffmani tabamuse ja Derick Brassardi väravaga välja 3-0 eduseis.

David Krejci tagasi saanud Bruins jõudis Noel Acciari, David Backesi ja David Pastrnaki väravatega perioodi lõpuks viigini.

Craig Anderson, kes lisaaja alguses ühe pealeviske oma maskiga tõrjus, lükkas lõpuks kõrvale vaid 17 kodumeeskonna üritust. Tuukka Rask oli peamiselt külaliste heast algusest tingituna palju rohkem hõivatud, lõpetades 28 tõrjega.

  

Senators on oma ajaloo jooksul esimest korda playoffides võitnud järjestikused lisaaega vajanud mängud. Ka see seeria jätkub kolmapäeval.

Nashville Predators ja Anaheim Ducks jõudsid mõlemad edasipääsust ühe võidu kaugusele. Predators võitis oma ajaloo jooksul playoffides esimest korda kohtumise, kus viimasele kolmandikule mindi mitmeväravalise kaotusseisuga.

Chicago Blackhawks sai teisel perioodil Dennis Rasmusseni ja Patrick Kane'i tabamustega oma seeria esimesed väravad kirja, aga nendele vastas viimasel kolmandikul kodumeeskonna poolt Filip Forsberg. Lisaajal sai 3:12 enne esimest pausi kangelaseks Kevin Fiala.


Predators polnud kunagi varem kordagi mõnes seerias 3-0 edu hoidnud. Paaris saab sotid lõplikult selgeks teha neljapäeval.

Calgary Flamesist võõrsil 5-4 parem olnud Ducks võib oma 2. ringi pileti pihku saada päev varem. Seda pärast ülivägevat tagasitulekut. Meeskond võitis läbi aegade esimest korda karikamängudel kohtumise, kus kolme väravaga taga oldi.

Esimesed kaks matši ülekaalu väravatega kaotanud Flames alustas seekord ise kahe PP tabamusega ning sai teisel kolmandikul isegi kolmanda. Ülekaalu toel liiguti 4-1 eduseisu. Aga sellest jäi lõpuks väheseks.

Ducks alustas teise kolmandiku viimasel minutil comebacki ning jõudis 4-4 viigini 4:21 enne normaalaja lõppu. Shea Theodore tegi kaks väravat ning nende vahele mahutas end Nate Thompson.

Thompson tegi 1+2'ga väga eduka mängu ja oli söötjana osaline ka võiduvärava juures. See tuli kohe lisaperioodi alguses, mil Corey Perry oma karjääri 100. playoffide kohtumist tabamusega tähistas.


NHL-is oli varasemalt vaid kaks korda juhtunud nii, et playoffides vajavad samal päeval neli matši lisaaega. Viimati oli see nii 1985. aasta 11. aprillil.

Kommentaarid