Vladimir Sobotka jõudis viimaks St. Louisi tagasi

2014. aasta suvel KHL-i kolinud ja siis sealt pääsemisega jänni jäänud Vladimir Sobotka on nüüdseks ametlikult uuesti St. Louis Bluesi mees. Tšehhi ründaja tuleb sel hooajal ära mängima arbitraaži poolt määratud lepingut ning mängib järgmisel hooajal uue lepinguga.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Bluesi peamänedžer Doug Armstrong teatas, et Sobotkaga on sõlmitud kolmeaastane pikendus, mille koguväärtuseks 10.5 miljonit dollarit. Ehk hooaja peale võtab ta palgafondist enda alla 3.5 miljonit.

"Kui ta sõlmis lepingu KHL-is, siis oli tema näol tegu tipptasemel ründemängijaga, sellisega kes mitmes situatsioonis mängis," ütles Armstrong täienduse kohta. "Ootan põnevusega, kuidas tema mäng arenenud on."

Sobotka kogus KHL-is kolme hooajaga 138 põhihooaja mängu jooksul 103 punkti (37+65). Kui Omski Avangardi hooaeg playoffide 2. ringis lõppes, siis läks liikvele info, et mitmekülgne mängumees üritab oma lepingut klubiga katkestada ning nagu näha, siis õnnestus see üllatavalt kiirelt.

Mõned kuud tagasi tuli avalikkuse ette ka põhjus, miks Sobotka Venemaale "vangi" jäi. Nimelt olevat ta pärast rubla kursi kukkumist lepingu palunud ümber teha ja siis jäi tähelepanuta see, et uuest lepingust oli välja võetud klausel, mis lubas NHL-i naasta.

Lõpp hea, kõik hea. Nüüd on Sobotka USA-sse jõudnud, hakkab kandma särki #71 ja on valmis juba homme meeskonda Carolina Hurricanesi vastu aitama.

Kommentaarid