Olümpia otsus võib Stanley karika playoffe varjutama jääda

Järgmise aasta taliolümpiamängudel mitte osalemisest teatanud NHL lootis, et seda nüüd tehes ei jää teema varjutama tänavusi Stanley karika playoffe, aga kipub hoopis vastupidi minema. Palju kõneainet tekitanud otsus on Mängijate Ühenduse marru ajanud ja näib, et diskusioon pole siiski ametlikku lõppu saanud.

(foto: Harry How/Getty Images)
Mängijate Ühendus (NHLPA) väljendas oma pettumust otsuses, nimetades seda lühinägelikuks ning torkas oma teadaandes liigat teravalt.


NHL märkis oma teadaandes, et teema on ametlikult lahendatud, aga liigub info, et mängijad kavatsevad selle vastu veel võidelda.


"See on jama," ütles otsuse kohta Erik Karlsson. "Ma ei mõista seda otsust. Meil pole sõnaõigust ja on väga kahetsusväärne hoki jaoks üle kogu maailma, et nad seda teevad. Arvan, et see tuleb suureks kahjuks, kui me ei lähe. Kes iganes selle otsuse tegi ei oma õrna aimugi sellest, mida ta teeb."

Kõikidest mängijatest kõige teravama väljaütlemise lubas endale eelmise hooajaga oma NHL-i karjääri lõpetanud Brandon Prust, kelle hinge varasemalt liiga komisaar Gary Bettman nähtavasti korduvalt täis teinud.


Otsus on pannud rääkima ka pikalt vaikinud Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK), kes tundnud kaasa kõigile turniiril eemale jäävatele mängijatele ja nimetanud otsust kahetsusväärseks, kuna Rahvusvaheline Jäähokiliit (IIHF) oli valmis pakkuma samu rahalisi tingimusi, millega varasemalt olümpial osaleti.

IIHF on tuletanud meelde, et paljud suured olümpiahetked olid ajal, mis NHL turniiril ei osalenud. Kuigi ideaalis jätkuks siiski medalite jagamine parimatest parimatega.

"IIHF on sügavalt pettunud komisaar Bettmani otsusest mitte saata NHL-i mängijad 2018. aasta taliolümpiamängudele," teatas IIHF-i president Rene Fasel. "Austame NHL-i otsust, aga ei saa märkimata jätta fakti, et see röövib hokifännidelt maailma vägevaima parimatest parimate osalusel peetava turniiri, mis olnud kavas alates aastast 1998. Lõppude lõpuks jääb jäähoki siin kaotajaks."

Eile tehtud otsus võib viia ka veel suurema kaotuseni. 2019. aasta septembris on nii liigal kui NHLPA-l õigus praegune kollektiivleping varakult lõpetada ning kui suhteid omavahel ei siluta, siis võib see kaasa tuua uue NHL-i tööseisaku paar aastat varem, kui seni kardetud.

Kommentaarid