Red Wings saatis Joe Louis Arena ilusa võiduga ära

Kuna playoffid jäävad tänavu üle pika aja Detroidis nägemata, siis läheb eilne päev ajalukku, kui viimane, mil Joe Louis Arenal mõni NHL-i mäng peeti. Detroit Red Wings saatis legendaarse koduhalli ilusa võiduga ära, olles 4-1 parem New Jersey Devilsist.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Viimane mäng muutus kiirelt legendaarseks, kui avakolmandiku 8. minutil nähti ära ajaloolise põua peal olnud Riley Sheahani hooaja esimene värav. Nulliseeria sai murtud täpselt 12 kuud pärast oma eelmist väravat.


25-aastane ründaja lisas mängu lõpus enda nimele veel teisegi tabamuse. Resultatiivsed olid ka Tomaš Tatar ning oma karjääri 1000. mängu 1+1'ga lõpetanud Henrik Zetterberg. Külaliste ainsa sai viimase perioodi alguses Jimmy Howardist mööda John Moore


Red Wings võitis tänavu koduhallis vaid 17 kohtumist ja see on üheks põhjuseks, miks karikamängudele ei jõutud. Algus lubas palju rohkemat, kui kõik esimesed neli mängu võideti.


Alates aastast 1979 hallis mänginud meeskond kolib üle tuttuude Little Caesars Palace'isse, mida hakatakse jagama NBA meeskonna Detroit Pistonsiga. Joe Louis Arena oli alates 2000. aastast olnud täielikult Red Wingsi päralt.

Teised kohtumised

Tampa Bay Lightning 4 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Mitmeid kordi tänavu endale jalga lasknud Lightning oleks seda peaaegu teinud ka viimases matšis, kui kogu kontroll oli nende käes, aga Evander Kane ootamatult viimase kolmandiku keskel viigistas. Hädast aitas aga välja 2+1'ga lõpetanud Brayden Pointi eelviimase minuti värav.

New York Islanders 4 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Islanders jäi pealevisetega 21-34 alla, ent jõudis Brock Nelsoni vedamisel võidusadamasse. 25-aastane ründaja sai enda nimele 1+2. Paljudele puhkust andnud Senators lõpetas põhiturniiri viimasest seitsmest võõrsilmängust kuue kaotamisega. Eelnevalt oli kogu 2017. aastaga sama palju võõrsilkaotusi tulnud.

St. Louis Blues 3 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Vladimirid vedasid Bluesi viimasel kolmandikul kaotusseisust võidule. Esimest korda pärast Venemaalt naasmist väljakule saanud Sobotka tähistas tagasitulekut väravaga ning Tarasenko püstitas uue isikliku punktirekordi. Hooaja 39. väravaga läks kirja 75. punkt. Avalanche lõpetas hooaja vaid 22 võidu ja 48 punktiga. Viimati kogus keegi täishooaegade arvestuses alla 50 punkti hooajal 1999/2000, mil liigas debüteeris Atlanta Trashers.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Leafs näitas järjekordselt oma haavatavust, andes James van Riemsdyki väravatest tulnud 2-0 eduseisu ära. Normaalajakaotus tõi meeskonnale playoffide avaringis vastaseks põhiturniiri parima Washington Capitalsi. Blue Jackets pani punkti kuuemängulisele kaotusteseeriale.

Philadelphia Flyers 3 - 4 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Flyers mängis end viimasel kolmandikul kaotusseisust ette, aga hokijumal soovis, et karjääri lõpetaval Bryan Bickellil oleks veel võimalus käsi valgeks saada. See õnnestus karistusvisetel, kus oli täpne ka kahe väravaga meeskonna parim olnud Brock McGinn.


New York Rangers 3 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Rangers lõpetas hooaja Madison Square Gardenis kahe järjestikuse võiduga, kuigi kogu liiga peale oldi ainus meeskond, kes korjas võõrsilt rohkem võite kui kodus. Mitmed põhimehed, nende seas ka Sidney Crosby, puhkama jätnud Penguins ei kasutanud ka kumbagi oma põhiväravavahti ja nii sai oma NHL-i debüüdi teha 2013. aasta drafti 2. ringi valik Tristan Jarry, kes endast ka kohe märku andis.


Washington Capitals 0 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Pealevisetega 38-21 üle olnud, väravas Braden Holtbyt kasutanud ja puhkepäeva vaid paarile mängijale andnud Capitals sai tõelise šokkkaotuse. Põhiturniiri lõpuosas kohutavalt palju väravad lasknud Panthers tõmbas hooajale joone alla kahe järjestikuse nullimänguga. Mõlemad tulid James Reimerilt, kokku 68 tõrjega.

Anaheim Ducks 4 - 3 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Divisjoni tippu jäämiseks vaid punkti vajanud Ducks kerkis liiga ajaloos seitsmendaks meeskonnaks, kes oma divisjoni viis aastat järjest kinni pannud. Külaliste poolel sai Jarome Iginlast ühe sööduga läbi aegade 34. 1300 punktiga mängija.


Edmonton Oilers 5 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

100 punktiga hooaja lõpetamiseks kahte silma vajanud Connor McDavid tuli sellega rutiinselt toime. Lõppnumbriteks kujunesid 30+70. Vaid seitse mängijat on nooremalt 100 piiri ühel hooajal kätte saanud. McDavid varjutas oma saavutusega Jordan Eberle kübaratriki.

Kommentaarid