Bruins lõi playoffide ukse uuesti lahti

Pärast seitset järjestikust playoffide kohta kaheaastase pausi teinud Boston Bruins on tänavu NHL-i eliidi seas uuesti olemas. Meeskond on põhiturniiri suurepärase hooga lõpetamas ning juba kaks mängu enne lõppu oma koht karikamängudel kindlustatud. Läinud ööl pikendati Tampa Bay Lightningu vastu 4-0 tulemusega oma võiduseeria kuue peale.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Bruins mängis end edasi ja jättis samal ajal kaks aastat järjest vähemalt idakonverentsi finaalis mänginud Lightningu täbarasse seisu. Meeskonnal on õlekõrred otsa lõppemas ja edasipääsemise lootused juba väga ebatõenäolised.

Hooaja kolmanda Bostonis käigu jooksul olid kõik kaardid justkui külaliste käes, aga neid ei suudetud ära kasutada. Meeskond sai teist kolmandikku alustada viieminutiise ülekaaluga ning Bruins pidi kohtumise lõpuni mängima Brad Marchandita, kes oma tumeda poole uuesti välja lasi.


Täpsemalt avakolmandiku lõpusekunditel alanud ülekaalu jooksul sai aga liiga üks parim PP meeskond kirja vaid kaks väravale läinud pealeviset ja see viis nähtavasti moraali nii alla, et ülejäänud mängust ei tulnud enam midagi välja. Lõppkokkuvõttes oldi Bruinsile lihtsalt kergeks saagiks.

Eriti valus oli Jon Cooperi meestele ka tõsiasi, et Bruins läks juhtima vahetult pärast viieminutilise karistuse lõppemist. Draw Stafford pani punkti 11-mängulisele väravapõuale. Peagi lisas oma poolt ühe veel David Pastrnak ja siis võisid juba kõik hakata mängujärgseid plaane tegema. Nimelt pole Bruins pärast Bruce Cassidy saabumist kordagi 2-0 edu maha mänginud. Ei mänginud ka seekord.

Zdeno Chara tegi viimase kolmandiku keskel ülekaalust 3-0 ning kirsi asetas tordile Pastrnak, kes oma õhtu teisega jõudis hooaja 34. tabamuseni.

"On hea tunne olla playoffides tagasi," märkis kapten Chara pärast mängu. "See meeskond on aasta jooksul tõusude ja mõõnadega heidelnud ning tegu oli aastaga, mil pidime tõeliselt kokku hoidma."

Tuukka Rask tegi 17 oma 28-st tõrjest teisel kolmandikul ning püstitas hooaja kaheksanda nullimänguga uue karjääri rekordi. Andrei Vasilevski lükkas kõrvale 34 vastaste üritust.


Bruins on nüüd Cassidy juhendamisel 25-st matšist võitnud 18. Suur osa hooajast on olnud kahvatu, aga õigel ajal on alanud tõus ja võimalik, et see toob lõpuks midagi väga erilist.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 4 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jakkide hooaja pikim kaotusteseeria kasvas veel ühe mängu võrra, jõudes nelja peale. Seejuures saadi enda värav kirja alles viimase perioodi keskel, mil Brandon Dubinsky vähemusest sihile jõudis. Penguins on jõudnud 109 punktiga klubi ajaloo paremuselt teise tulemuse kordamiseni.

New Jersey Devils 1 - 0 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Patrik Eliaši austamisõhtul ei saanud stabiilne kaotuste koguja Devils endale tavapärast lubada ning võidutses John Moore'i lisaaja avaminuti väravast. Postide vahel jõudis Keith Kinkaid hooaja esimese nullimänguni. Tegu Devilsi jaoks viimase 21 mängu peale alles kolmanda võiduga.


Toronto Maple Leafs 1 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Liiga liider läks ja rahustas Leafsi noored täkud maha. Kodumeeskonna ainus tabamus tuli vaid veidi rohkem kui minut enne lõppu Mitch Marnerilt. Kaotus tähendas ka seda, et Leafs ei suutnud playoffide kohta kindlustada. Kolm korda saab veel üritada. Ülekaalust sündinud võiduvärava juures söötjana osalenud Aleksandr Ovetškin kerkis Vene mängijate läbi aegade punktitabelis teiseks.


Ottawa Senators 2 - 0 Detroit Red Wings (tipphetked)

Enne kohtumise algust hiljutise karjääri 500. mängu eest tähelepanu keskpunktis olnud Craig Anderson jättis vastased hooaja viienda nullimänguga kuivale. Selleks oli vaja teha 24 tõrjet. Tema ja Mike Condon on nüüd klubi ajaloos esimene väravavahtide duo, kes mõlemad ühel hooajal vähemalt viis puhast paberit kirja saanud. Kodumeeskond sai rõõmustada ka Clarke MacArthuri naasmise üle. 31-aastane ründaja käis enne eilset NHL-is viimati jääl 2015. aasta 14. oktoobril.

Minnesota Wild 5 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Staali vennad said tänavu teist korda kokku ja korraldati eriti vägev avakolmandik, kust väljuti 3-3 seisuga. Lõpuks kihutas aga kodumeeskond siiski eest ära. Zach Parise (1+2) ja Nino Niederreiter (2+1) korjasid mõlemad kolm punkti. Külaliste poolelt sai samaga hakkama Jeff Skinner (2+1). Väike Staal jagas enne mängu suuremale ka isikliku kunstiteose hiljutise 1000. mängu puhul.


Nashville Predators 1 - 2 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Jaroslav Halak tõi Islandersile järjekordse võidu ja võib öelda, et vaikselt hakkab juba selguma, miks meeskond tänavu (tõenäoliselt) playoffidest eemale jääb. Seejuures sai Slovakkia puurivaht Thomas Hickey võiduvärava juures enda nimele ka söödupunkti.

St. Louis Blues 2 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Blues läheb playoffidesse ja Jets mitte, kuigi kõik viis omavahelist mängu langesid tänavu just Kanada klubile. Seekord Patrik Laine kahe värava toel. Paul Maurice'i meeskond on esimest korda pärast 2015. aasta märtsi võitnud viis matši järjest.

Dallas Stars 3 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Kodumeeskonnal läks 2-0 eduseis käest, aga magusal hetkel tegi noor soomlasest kaitsemees Julius Honka oma karjääri esimese värava. Stars on võitnud kolm lisaajaega järjest. Enne seda kaotati 11-st üheksa.

Colorado Avalanche 4 - 3 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Külalistel jäi 3-0 eduseis võiduks vormistamata. Avalanche alustas comebacki kahe vähemusest sündinud väravale. Seejuures valiti vaatamata kollapsile mängu parimaks ikkagi Blackhawksi puuris olnud Scott Darling, kes tegi 47 tõrjet.

Anaheim Ducks 3 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Müstiliselt pikk seeria pandi algselt tule alla, kui Flames kohtumist juhtima läks, aga kodumeeskonna kolm vastuseta väravat viivad selle siiski veel edasi järgmisesse hooaega. Kohtumisele pandi punkt rüselusi täis viimase perioodiga, kus tuli 106 meeskondadele mängu peale välja jagatud 110-st karistusminutist.

San Jose Sharks 3 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Vaikselt kaotusteseeriast kosuv Sharks võidutses seekord klubi rekordi toel. Meeskond pani esimese poole minutiga kaks kolli, lüües üle varasema rekordina seisnud 47 sekundit. Tänavu võideti kõik viis omavahelist matši. Seejuures jäeti Canucks kõigis kohtumistes vaid ühe värava peale.

Los Angeles Kings 6 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Kingsi rünnak ärkas 1+3'ga lõpetanud Nick Dowdi juhtimisel järsku ellu. Külalised tulid avakolmandikult ära 2-0 eduseisuga, aga pidid lõpuks siiski leppima LA-s 11. järjestikuse kaotusega.

Kommentaarid