Nylander nimetati teist korda kuu parimaks uustulnukaks

Auston Matthews on äsja jõudnud Toronto Maple Leafsi kollanokkade punktirekordini, aga vähemalt ühes arvestuses on meeskonna teine uustulnuk William Nylander mulluse drafti avavalikust parem. Rootslane nimetati juba teist korda sel hooajal kuu parimaks uustulnukaks.

(foto: dailyhive.com)
20-aastane ründaja sai märtsis hakkama Leafsi 100-aastase ajaloo pikima kollanoka poolt kokku pandud punktiseeriaga, kui korjas vähemalt ühe silmas 12-st järjestikusest matšist. Seeria jooksul kogunes nelja värava kõrvale kümme söötu. 12-st mängust pikemat punktiseeriat pole ka kogu liiga peale ükski mängija tänavu kirja saanud.

Parima kollanoka valimisel jäid Nylandersi selja taha Sebastian Aho, Jake Guentzel, Matt Murray ja Zach Werenski. Ta oli parimaks valitud ka oktoobris.

Kogu liiga parimaks nimetati samal ajal Nikita Kutšerov. Venelane sai 14 mänguga kirja koguni 22 punkti (12+10), mis Tampa Bay Lightningu ühe kuu uus rekord. Tabamuste hulgas oli ka karjääri kolmas kübaratrikk, mis oli üks kolmest kolme punktiga esitusest. Kuule sai punkt pandud viie järjestikuse vähemalt kahepunktilise mänguga.


Kutšerov edestas kaasmaalast Sergei Bobrovskit ja Patrick Kane'i. Bobrovski võitis märtsis oma 11-st stardist üheksa, saades kirja neli nullimängu. Keskmiselt lasi ta endale vaid 1.09 väravat, tõrjudes 96.7%-lise efektiivsusega.  Kane oli samuti 22 punktiga mees, aga temal kogunesid need 16 mänguga. Kümnest väravast kolm tulid karjääri neljanda kübaratrikiga.

Kommentaarid