Vastase kolm lugemata jäänud väravat aitasid Lightningul elutähtsa võidu haarata

Viimasel hetkel playoffidesse spurtida üritav Tampa Bay Lightning, kes laupäeval sai koduse lisaajakaotusega oma lootustele tagasilöögi, leidis kiirelt uuesti võiduraja üles. Dallas Stars pandi kodupubliku ees paika 6-3 mängus, kus külalistel jäi tervelt kolm väravat lugemata.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Lightningu kuuest kaks tulid kollanokalt Adam Erne'ilt ja just tema esimene avas mänguskoori. Sellele vastas kohe teise kolmandiku alguses Gemel Smith ning peagi oli litter ka teist korda Peter Budaj selja taga, ent potentsiaalne vähemusest tulnud tabamus võeti tsoonivea tõttu ära.

Külalised ei jäänud aga maha pühitud väravat pikealt taga nutma. Oma Ottawa päevil Lightningut kõvasti terroriseerinud Jason Spezza viis ikkagi külalised mängu keskpunktis ette. Stars lootus tänavu alles kolmandat korda jõuda võõrsil järjestikuste võitudeni. See jääb aga nüüd tegemata, kuna hooaeg lõpetatakse kolme kodumänguga.

Braydon Coburn tõi teise kolmandiku lõpuhetkedel uuesti viigi tabloole ning Erne'i kõrval skoorisid viimasel perioodil ka Brayden Point, Anton Stralman ja kohtumise kolme punktiga (1+2) lõpetanud Ondrej Palat. Starsi kolmanda pani 3:20 enne lõppu Brett Ritchie. Lõpuminutitel tulid ka neljas ja viies, ent üks tabamus võeti liiga kõrge kepiga mängimise eest ära ja teine jäi lugemata, kuna 23 tõrjega lõpetanud Budaj mask oskas õigel ajal otsad anda.

Laupäeval suurepärase nullimängu kirja saanud Kari Lehtonen teist õhtut järjest mängides eriti hästi ei pidanud. Viis tükki saadi temast mööda 24 üritusega.


Lightning loodab lõpuspurti jätkata homme Bostonis, kus ees ootamas tõeline nelja punkti lahing. Neli punkti mahub ka hetkel satside vahele, aga Lightning on pidanud ühe matši vähem. Lisaks tundub nende ülejäänud kalender olevat kergem.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 2 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins jõudis vaatamata 29-43 pealevisetega alla jäämisele viienda järjestikuse võiduni. Anton Hudobin pikendas omakorda isikliku võiduseeria kuue peale. Võit aitas Bruce Cassidy meeskonna ka Atlandi divisjoni 2. kohale. Kuigi eeldatavasti pikalt seal ei püsida, kuna konkurendid on vaid ühe punkti kaugusel ja on kaks mängu vähem pidanud.

Buffalo Sabres 2 - 4 New York Islanders (tipphetked)

John Tavarese puudumine, vähemalt esimeses mängus, saarlasi eriti ei häirinud. Jaroslav Halak korjas järjekordse võidu ning Andres Leest sai kahe tabamusega 30 väravaga mees.

St. Louis Blues 4 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Bluesil aitas punktiseeria üheksa mängu peale kasvatada 1+2'ga lõpetanud David Perron. Külalised said rõõmustada Ryan Johanseni karjääri 100. värava ja playoffide pileti kättesaamise üle.

Pittsburgh Penguins 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Pingviinid lõpetasid kahe ülekaalu värava toel koduse kolmemängulise kaotusteseeria. 33 tõrjega lõpetanud Matt Murrayst sai klubi ajaloos esimene 30 võiduga kollanokast puurivaht. Ühtlasi jõudis meeskond 30. koduvõiduni, mis varem õnnestunud vaid kaks korda.

Columbus Blue Jackets 2 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Kahe Vezina trofee favoriitide heitluses hüppas 35 tõrjet teinud Braden Holtby hooaja võitude osas Sergei Bobrovski kõrvale. Mõlemal on kirjas 41 võitu. 10 minutit enne lõppu oli Holtby veel ka hooaja üheksandas nullimängus kinni. Bobrovski on kogunud seitse puhast paberit. Jakid on tänavu esimest korda kolm jutti kaotanud.

Minnesota Wild 5 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Wild sai kindla võiduga klubi ajaloos kolmandat korda kätte 100 punkti piiri. Avalanche korjas hooaja 27. kaotuse, mis tulnud vähemalt kolmeväravalise vahega. Meeskonnal on tänaseks kokku lüüasaamisi kirjas 54.

Vancouver Canucks 1 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks võib posija külastamise nähtavasti edasi lükata. Kindel võit mängiti välja kahe Tomaš Hertli värava toel. Kodumeeskond sai enda ainsa alles neli minutit enne lõppu.

New York Rangers 4 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers jäi liiga hilise ärkamise tõttu ametlikult playoffide ukse taha. Dave Hakstoli meeskond tegi kaks oma kolmest väravast alles viimase kahe minuti jooksul. Rangers polnud tervelt kuus nädalat kodupubliku ees võitnud. Kirjas oli kaheksamänguline kaotuste jada. Mika Zibanejadil oli käpp söötjana küljes kolme värava juures.

Calgary Flames 3 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Päev varem divisjoni esikoha Edmonton Oilersile loovutanud Ducks haaras selle Ryan Kesleri juhtimisel uuesti endale. 32-aastane ründaja lõpetas kolme sööduga. Superhooga liigub endiselt ka Jonathan Bernier.


Los Angeles Kings 1 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Kuningad saavad pärast järjekordset masendavat ründeesitust golfiplaanid lõplikult paika panna. Pealevisetega oldi koguni 35-15 üle, aga võimalused jäid realiseerimata. Nii nagu tänavu mitmeid kordi on juhtunud. Coyotes võitis selle tulemuse toel ka omavahelise põhiturniiri seeria ning on päris kõnekas fakt see, et meeskondadel on hooaja lõpupäevadel Vaikse ookeani divisjoni vastu sama palju võite (11).

Kommentaarid