Kopitarilt kübar, Kingsile järjekordne dramaatiline võit

Alles see oli, kui Los Angeles Kings käis hilise viigivärava ning võiduga San Jose Sharksi masendamas. Nüüd tehti sama trikk ära teise vana tuttavaga. Madison Square Gardenis peeti New York Rangersiga 2014. aasta karikafinaali kordusetendus, millelt lahkus suurimate ovatsioonidega Anze Kopitar.


(foto: scoopnest.com)
Kingsiga hiljuti megalepingu teinud sloveen lõpetas lisaajal 5-4 skooriga lõppenud kohtumise karjääri kolmanda kübaratrikiga. Tema ja endise Rangersi mehe Marian Gaboriku värav viisid külalised avakolmandiku esimese poolega 2-0 ette. Kuid teise kolmandiku keskpunktiks oli seis juba pea peale pööratud.

Viktor Stalberg tegi avakolmandikul ühe tagasi ning Alain Vigneault meeskond vuhises Derek Stepani ja Mats Zuccarello väravatega vastasest mööda. Meeskonna peatreener tunnistas hiljem, et on tagasituleku ning punktilisaga rahul. Ent vabalt võinuks ühe silma asemel tabelisse juurde tiksuda kaks.

Kopitari teine lõi mõned minutid enne kolmandiku lõppu taas viigi jalule, Kuid viimasel kolmandikul pääses Rangers uuesti ette, kui Kevin Hayes ülekaalust skooris. Tegu oli ühega ainult neljast pealeviskest, millega Vigneault hoolealused viimasel kolmandikul hakkama said. Kogu mängu saagiks kujunes 28.

Teist mängu järjest Jonathan Quickita mänginud Kings jõudis viimasel kolmandikul 11 pealeviskeni ning neist viimane oli kuldne. Kopitar saatis suurte lootustega litri värava ette ning see põrkus Kevin Kleinist Antti Raanta selja taha. Mängida jäi siis veel vaid pool minutit.

Lisaaja saabudes aimasid juba vast kõik, mis tulema hakkab. Mullu maksis Kingsile valusalt kätte see, et pärast normaalaega ei suudetud väga tihti endale lisapunkti hankida. Tänavu on seis hoopis vastupidine. Tanner Pearsoni värav tähendas seda, et Kings võitis üheksandast lisaajaga lõppenud kohtumisest kaheksanda.

"Meil on 3 vs 3 puhul olnud head õnne," tõdes Kingsi peatreener Darrly Sutter. "Meie tulemused on parimate seas ja arvatavasti seetõttu olemegi playoffide koha peal."

Kui eelmisel hooajal võitis Kings kümnest karistusvisete seeriast kaks, siis tänavu on ka nende puhul tehtud selge samm edasi. Võidud ja kaotused jagunevad pärast nelja seeriat pooleks.


Meeskonnad saavad kahe aasta tagust finaalseeriat uuesti meelde tuletada 17. märtsil, mil võõrustajaks on Kings.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 6 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Marcus Foligno ja Evander Kane skoorisid kaks tükki ning Canadiensi põgus võiduseeria lõpetati julmalt ära. Üks hetk juhtis kodumeeskond isegi 4-1. Külalistel oli samuti kaks kahe väravaga meest - Sven Andrighetto ja Alex Galchenyuk. P.K. Subbanil jäi püstitamata omamoodi rekord. Tal oli punkt kirjas 12. järjestikuse Canadiensi ülekaalu värava juures, aga see seeria katkes. Klubi rekordiks on 13 ja see kuulub Jean Beliveaule.

Carolina Hurricanes 1 - 2 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Andrej Nestrasil masendas pingviine hilise viigiväravaga, ent Mike Sullivani meeskond sai siiski kaks punkti kätte. Imekombel möödus võimalusterohke lisaaeg väravateta ning karistusvisetel oli ainsana täpne Kris Letang.

Detroit Red Wings 2 - 3 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Semjon Varlamov tegi viimase aja kuumimale kindale Petr Mrazekile väravavahtide duellis ära. Venelane lõpetas 43 tõrjega, samas kui tšehh lasi endale kaks 21 pealeviskega. Varlamov on nüüd karjääri jooksul 20-st vähemalt 40 tõrjega kohtumisest võitnud 14. Pavel Datsjuk viis küll Red Wingsi karistusvisetel ette, aga Nathan MacKinnonil ja Blake Comeaul olid vastused olemas.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Vahepeal uuesti põuale sattunud Steven Stamkos sai end täpselt õigel ajal uuesti käima. Tema viimase 11 mängu jooksul tulnud alles teine värav aitas Jon Cooperi meeskonna 27 sekundit enne normaalaja lõppu lisaajale. Seal võttis Stamkos kampa Victor Hedmani, kellega korraldati Tyler Johnsonile võiduvärav. Predators on nagu täiuslik Kingsi vastand. Üheksast lisaajaga lõppenud kohtumisest on võidetud ainult üks.

Florida Panthers 3 - 5 St. Louis Blues (tipphetked)

Jaden Schwartz oli alates 20. oktoobrist esimest korda uuesti rivis ning Bluesi rünnak kohe plahvatas. 23-aastane ründaja naases 1+1'ga. Aleksander Barkovita Panthers sai küll varakult ette, aga edasine oli päris lootusetu ettevõtmine. Karjääri 609. põhihooaja mängu teinud Roberto Luongo kerkis väravavahtide arvestuses nende osas läbi aegade esikuuikusse, aga tema esitus lõppes juba avakolmandikuga ära, kui 13 pealeviskega kolm tükki tuppa tulid.

Arizona Coyotes 4 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Väga raske on see Flamesi fännide elu. Alati kui tundub, et hakkab nagu tulema ja võib endale suuri unistusi lubada, siis saadakse täiesti kohutava munaga hakkama. Coyotesile anti seitse ülekaalu võimalust ning neist pandi kolm tükki kotti. Shane Doan lõpetas 2+1'ga, mis tõstis ta klubi ajaloo läbi aegade resultatiivseimaks mängija. Kogu karjääri saak on 389+542. Ajalugu on tegemas ka Oliver Ekman-Larsson. Taanlane kordab hooaja seitsmenda võiduväravaga enda poolt mullu püstitatud tippmarki, mis on ühtlasi kaitsjate osas liiga rekordiks.

Kommentaarid