Torchetti alustas võidukalt

Kui tänavu hooaja käigus esimestena raskustes olnud meeskonnad üle võtnud John Tortorella ja Mike Sullivan alustasid mõlemad kaotusega, siis Minnesota Wildi uus peatreener John Torchetti suutis seda saatust vältida. Wild sai tema esimeses mängus Vancouver Canucksi vastu kindla 5-2 võidu, millega lõpetati 8-mänguline kaotuste jada.

(foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press)
Väravatega tänavu suures hädas olnud meeskond jõudis viimati viie tabamuseni detsembri keskel. Samas sai Canucks kodus viis tükki tuppa teist mängu järjest.

"Meil oli palju energiat, kõigile oli elu sisse puhutud," kommenteeris esitust skooris avanud Zach Parise.

Meeskonna asekapten viis Wildi ette avakolmandiku keskel ja olgugi, et Chris Tanevi ülekaalu väravast tüli üsna kiirelt viik, siis tulemuse osas ülejäänud mängu jooksul väga kahtlust ei tekkinud. Jared Spurgeoni tabamus kindlustas ka selle, et Wild saaks avakolmandikust eduseisu kaasa.

Teisel kolmandikul mindi edasi sama rütmiga. Justin Fontaine'i koll kasvatas edu, Henrik Sedini ülekaalu tabamus tegi seisu taas võrdsemaks, aga külalised läksid viimasele pausile siiski kaheväravalise juhtseisuga. Charlie Coyle skooris ülekaalust oma hooaja 16. värava. Meeskonna väravaküttide edetabelis on temast 18-ga eespool vaid Parise.

"Soovisime tugevalt ja üksteise nimel võideldes mängida ning see õnnestus," sõnas Torchetti.

Lõppskoorini jõuti mõned minutit enne lõppu, kui Nino Niederreiter oma hooaja väravasaagi kahekohaliseks tegi.

Devan Dubnyk lõpetas kohtumise 24 tõrjega. Teises puuris lükkas Jacob Markström kõrvale 29 üritust.


Kuna Nashville Predators jäi kodus Dallas Starsile alla, siis vähendas Wild võiduga ka vahet playoffide kohtade suhtes. Nendest ollakse nüüd nelja punkti kaugusel.

Teised kohtumised

New York Islanders 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Pavel Datsjuk jätkas väravaga sealt, kus asjad pühapäeval pooleli jäid, aga tervikuna polnud Red Wingsist kodumeeskonnale suurt vastast. Islanders mängis endale neljanda järjestikuse koduvõidu välja teise kolmandikuga, kus tulid pooled meeskonna 32-st pealeviskest ning kolm väravat.

Calgary Flames 4 - 6 Anaheim Ducks (tipphetked)

Liiga parim vähemuse meeskond lasi avakolmandikul ülekaalust kaks tükki, aga pani ise need olukorrad mängu jooksul kotti kolmest kolm. Ducks näitas kõva sisu tulles kolm korda kaotusseisust välja. Mike Santorelli lõpetas kahe väravaga ning Cam Fowler sai kirja kolm söödupunkti. Kodumeeskonda vedas üks kolmik - Johnny Gaudreau (1+2), Jiri Hudler (2+1), Sean Monahan (0+3).

Florida Panthers 2 - 1 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Panthers jäi lühikese aja jooksul teist korda sama vastase vastu päris lõpu eel normaalajavõidust ilma, aga seekord oli vähemalt piisavalt õnne, et see hiljem ära noppida. Chris Kunitzi hiline värav aitas Penguinsi lisaajale. Seal jätsid aga külalised mitu supervõimalust realiseerimata ning karistusvisetel kaotati vaatamata sellele, et Sidney Crosby meeskonna juhtima viis. Penguins tegi tänavu Panthersi vastu kolmes mängus seitse väravat ja neist kuues oli Crosby osaline.

Nashville Predators 2 - 3 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Pekka Rinne teist mängu järjest pingile jätnud Predators kaotas pärast 1-0 eduseisu. Kümnest lisaajast üheksanda kaotuse korraldas Peter Laviolette'i meeskonnale Mattias Janmark, kes skooris otsustava värava veidi enam kui minut enne lisaperioodi lõppu.

Chicago Blackhawks 7 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Blackhawks ehitas endale algselt 7-0 eduseisu (kõik väravad tulid erinevatelt mängijatelt), aga viimase kümne minuti jooksul lasti ka külalistel veidi lustida. Patrick Kane sai kirja 1+3 ning kerkis pärast Dennis Savardi ja hooaega 1987/88 esimeseks Blackhawksi mängijaks, kes vähemalt 82 punktini jõudnud vaid 60 mänguga. Kuna hooaja esimeses omavahelises vastasseisus õnnestus Leafsi kostitada 3+1'ga, siis sai Kane'ist ka pärast Steve Larmerit ja hooaega 1989/90 esimene Blackhawksi mängija, kes ühe hooaja käigus sama vastase vastu teinud kaks nelja punktiga mängu. Kusjuures Larmer säras samuti Leafsi vastu.

Arizona Coyotes 6- 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens jõudis vaid 19 pealeviskeni ning pärast kodus kokku pandud kolmemängulist võiduseeriat lasti teises järjestikuses võõrsilmängus endale kuus tükki. 1+2'ga olid õhtujuhtideks Martin Hanzal ja Oliver Ekman-Larsson. Esimest korda üle 36 aasta võideti Canadiensi vastu põhiturniiril kõik omavahelised mängud.

Kommentaarid