Holtbyta Capitals alistas Kingsi

Braden Holtbyst on sel hooajal saanud tõeline Washington Capitalsi vedur, aga meeskond näitas läinud ööl, et isegi oma esikindata ollakse suutelised tähtsaid võite haarama. Kodus oldi Los Angeles Kingsist parem 3-1. Holbtyt asendanud Philipp Grubauer tegi 39 tõrjet.

(foto: Rob Carr/Getty Images)
Capitalsi jaoks algas mäng kehvasti, kui Anze Kopitari vähemusest tulnud värav külalised ette viis, aga Barry Trotzi hoolealused võitlesid lõpuni ning said selle eest ka tasustatud.

Jonathan Quicki tagasi saanud Kings suutis värava puhtana hoida kuni teise kolmandiku viimase minutini. Siis viigistas mänguseisu Andre Burakovsky. 21-aastane rootslane on tänavu skoorinud 12 kolli. Neist kaheksa on tulnud viimase kümne mängu jooksul.

Grubauer tegi teisel kolmandikul tervelt 19 tõrjet. Capitals oli hädas vaatamata sellele, et alates novembri keskpaigast vigane olnud Brooks Orpik oli kaitseliinis tagasi. Ent viimasel perioodil muutus kõik.

"Nad said meist rohkem pealeviskeid, mängisid meid üle ja võitlesid ka kõvemini," sõnas koos Mike Richardsiga endise klubi vastu mänginud Justin Williams. "Viimasel kolmandikul hakkasime ohjasid vaikselt üle võtma ja asjad hakkasid meie kasuks liikuma. Ütlesime pingi peale, et me saame tugevamaks ja nemad vajuvad ära."

Kuid kuningad on muidugi kangekaelsed ja kergelt ei tulnud midagi. Capitals jõudis võiduväravani alles kaks minutit enne normaalaja lõppu. Burakovsky ja Williams tegid eeltöö Jevgeni Kuznetsovi väravale. Mõned sekundid enne lõppu vormistas lõppseisu Jason Chimera poolt tühja võrku tehtud värav.


Capitalsist sai eelmise võiduga NHL-i ajaloos kõige väiksema arvu mängudega 40 võiduni jõudnud meeskond. Neid läks vaja vaid 53. Järjekordsed kaks punkti tähendavad seda, et põhiturniiril ollakse 128 punkti kursil. Tegu oleks ajaloo neljanda suurima punktisaagiga.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 6 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Claude Giroux (0+3) ja Brayden Schenn (1+2) olid kõige resultatiivsemad mängus, kus Devils lasi endale 60 minutiga rohkem väravaid, kui eelneva nelja kohtumisega kokku. Asjad läksid käest ära kaheksa minutit enne lõppu. Sealt hakkas Flyers endale 2-2 pealt suurt võitu raiuma.

Carolina Hurricanes 2 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Pole Justin Faulki, pole probleeme. Hurricanes on kolmest mängust puudunud esikaitsjata suurepäraselt hakkama saanud. Nendest kohtumistest tuli viis punkti. Seejuures on Bill Petersi meeskonda alates 5. detsembrist kogutud punktide osas alla jäämas vaid kahele satsile. Jets, kes sai kahe esimese kolmandikuga vaid kaheksa pealeviset, murti maha ülekaalu väravatega.

Columbus Blue Jackets 1 - 2 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Joonas Korpisalo tegi taas ühe uhke esituse, aga Tuukka Rask oli nooremast kolleegist siiski parem. Brad Marchand jäi seekord nulli peale, aga Bruins sai ikkagi viimasest kaheksast võõrsilmängust seitsmenda võidu. Lisaajal kerkis kangelaseks oma 700. mängus osalenud Loui Eriksson.

Ottawa Senators 2 - 1 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Külalised ei suutnud eduseisu ja 39-26 pealevisete ülekaalu võiduks mängida. Vägeva nimega Ryan Dzingel sai senaatorite poolelt karjääri seitsmendas mängus kirja esimese värava. Karistusvisetel vormistasid asja Bobby Ryan ja Kyle Turris.

Tampa Bay Lightning 2 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

1-0 juhtima pääsenud Lightning jääb kiruma oma unisust. Külalised skoorisid nii teisel kui kolmandal perioodil esimese kahe minuti jooksul. Viimasel kolmandikul ei tulnud Jon Cooperi hoolealustelt enam vastust.

St. Louis Blues 2 - 1 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Jaden Schwartz skooris pärast tagasitulekut oma teise värava ning lisaajal otsustas asja Kevin Shattenkirk. Kaks kanget said kokku kirja vaid 40 pealeviset ning seda isegi olukorras, kus külalistel oli tervelt seitse ülekaalu võimalust ja kodumeeskonnal viis.

Edmonton Oilers 3 - 5 Anaheim Ducks (tipphetked)

Oilers jõlkus esimeste kolmandike ajal kõva divisjonirivaali sabas ning tuli kaks korda kaotusseisust välja, aga üllatuseks püssirohtu ei jagunud. Tänu Kingsi kaotusele on Ducksil nüüd Vaikse ookeani divisjoni esikohast puudu vaid kolm punkt. Jõulude järgne tõus on olnud erakordne.

Kommentaarid