Canadiens teenis neljanda järjestikuse koduvõidu

Montreal Canadiensi mänguvorm on juba mitu kuud olnud nagu üks lõputu õudusunenägu, aga kehva seisu juures on siiski ka midagi positiivset. Meeskond pole vähemalt kodupubliku ees neli mängu järjest kaotanud. Järjekordne võit saadi Philadelphia Flyersi vastu.

(foto: Graham Hughes/The Canadian Press)
Hooaja esimesed kaks omavahelist matši võitnud Flyersil jäi võiduks mängimata viimase kolmandiku eduseis. Samas võib tulemusega rahul olla, kuna kohtumine algas väga nutuselt, kui Dale Weise juba kolmandal minutil kodumeeskonna ette viis. Kuigi vastulööki ei tulnud muidugi kaua oodata. Selleks kulus täpselt kümme sekundit. Täpne oli teist mängu järjest skoorinud kollanokk Nick Cousins.

Pärast väravateta teist kolmandiku viis Flyersi ette Michael Raffl. Austerlane jõudis neljandal minutil hooaja kaheksanda väravani. Kuigi algne plaan oli teistsugune.

"Kavatsesin algselt ise pealeviske teha, aga siis märkasin teda," kirjeldas olukorda Shayne Gostisnehere, kes pani endale tabamuse juures kirja söödupunkti.  Sellega kasvas liiga kollanokkade rekordiline punktiseeria 14 mängu peale.


Canadiens vastas kaotusseisu jäämisele kolmandiku keskel, kui Claude Giroux võttis oma õhtu kolmanda karistuse. Ülekaalus skooris P.K Subbani söödust Max Pacioretty. Subban sai söödupunkti kirja ka kodumeeskonna avatabamuse juures. 26-aastane kaitsemees vastas suurepäraselt peatreenerile Michel Therrienile, kes ta pärast eelmist matši avalikult tanki pani.

"Olen siin olnud piisavalt kaua teadmaks, et parim viis inimeste vaigistamiseks on hästi ja produktiivselt esinemine," tunnistas Subban. "Pärast tänast jäävad paljud inimesed vait."

2013. aastal liiga parimaks kaitsjaks valitud Subban on nüüd koos Erik Karlssoniga ainsad kaitsemehed, kes kolm hooaega järjest vähemalt 40 söödupunkti kirja saanud.

Kirsiks tordi peal olnuks muidugi see, kui Subban oleks Flyersi vastu ka võiduväravani jõudnud, aga see au jäi siiski teistele. 2-2 viigiga liiguti karistusviseteni välja, kus kapten Pacioretty kolmandas ringis meeskonna ellu jättis ning Paul Byron viiendas ringis võidu tõi.


Karistusvisetega kaotatud mäng on Flyersi jaoks aastate jooksul väga tuttavaks saanud. Selle seeriaga jõuti oma ajaloo sajandani. Neist on võidetud ainult 32. 32%-line karistusvisete võiduprotsent on ka kogu liiga halvim.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 0 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Veebruaris esimese nelja esitusega 15 väravat lasknud Jaroslav Halak vastas halvale seeriale hooaja kolmanda nullimänguga. Selleks oli vaja teha 27 tõrjet. Võidutabamus tuli ära juba mängu teisel minutil, kui õnnega pooleks oli täpne Casey Cizikas.

Carolina Hurricanes 5 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Jeff Skinner skooris kaks tükki ning Bill Petersi meeskond sai alates 22. novembrist 17. kodumängust 13. võidu. Selle perioodi käigus on kodupubliku ees edukamalt tegutsenud vaid Tampa Bay Lightning ja mõlemad praegused konverentside liidrid Washington Capitals ja Chicago Blackhawks. Cam Ward naases pisikeselt vigastuspausilt 22 tõrjega. 2006. aasta playoffide MVP jõudis sellega 10-mängulise punktiseeriani, mis tema 2009. aastal püstitatud karjääri rekordi kordus

Columbus Blue Jackets 0 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Jackets jäi pärast John Tortorella saabumist esimest korda nulli peale. Selle eest hoolitses Robin Lehner, kes teenis 38 tõrjega hooaja esimese nullimängu ning andis üle küüru kõigile, kes tema õuele ärplema tulid.


Calgary Flames 5 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks võttis avakolmandikust 2-1 edu, aga tuttavaks saanud seeria läks edasi. Meeskonnast sai läbi aegade esimene, kes neli matši järjest täpselt sama skooriga kaotanud. Viimati tegi neli sama tulemusega lõppenud mängu Pittsburgh Penguins, kes 1979. aastal kõik matšid 3-3 viigistas. Flamesi tagasitulekut vedas T.J. Brodie, kes sai kirja kolm söödupunkti. 25-aastane kaitsja on viimasest 13-st matšist punktita lahkunud vaid kaks korda.

Kommentaarid