Crosby jõudis 900. punktini, Penguins lõpetas Panthersi võiduseeria

Taas üks Florida Panthersi võiduseeria on tänaseks lõppenud. Pittsburgh Penguins jättis selle vinge lõpuga viie peale. Mike Sullivani meeskond tuli viimase viie minutiga 0-2 seisu pealt välja ning võitis lisaajal. Sidney Crosby oli osaline kõigis oma meeskonna väravates ning ületas sellega karjääri 900. punkti piiri.

(foto: timesonline.com)
#87 sai kirja 1+2. Just tema tabamus aitas meeskonna lisaajale. Penguins jahtis lõpu eel tühja väravaga viiki, kui Kris Letangi pealevise põrkus Crosbyst vastaste väravasse. See tähendab, et Crosby on nüüd alates 2006. aastast esimest korda skoorinud kuues järjestikuses mängus. Viimase 18 matšiga on tal kirjas 16 kolli. Ja mõni veel arvas hooaja alguses, et tema parim enne on möödas.

Ent ainult kapten ei võtnud asja raskes seisus enda peale. Letang oli samuti osaline kõigis Penguinsi väravates. 14:56 enne normaalaja lõppu rikkus ta Roberto Luongo nullimängu ning lisaajal pani 28-aastane kaitsja ülekaalust võrku võiduvärava.

"Need kaks kandsid meeskonda täna kukil, nad tõstsid oma taset mängu kriitilises punktis ja olid suurepärased," kiitis Sullivan pärast mängu.

Letang on alates eelmise kuu algusest 13 mänguga kogunud 19 silma!

Penguins oli esimese kahe kolmandiku jooksul suurtes raskustes, kui kodumeeskond ühel hetkel pealevisetega isegi kolmekordselt üle oli. 33-18 oli ülekaal enne viimast kolmandikku, kuhu Gerard Gallanti meeskond läks tänu endise Penguinsi mehe Jussi Jokineni ülekaalu väravale 1-0 eduseisuga.

Pantrid said 2-0 ette, kui Penguins teist mängu järjest enda ülekaalu ajal värava lasi. Aleksander Barkov sai kirja oma hooaja 16. tabamuse.

Lisaaeg läks aga kodumeeskonnal täielikult untsu. Oma punktiseeria kuue mängu peale pikendanud Jokinen pandi juba 8. sekundil vastase kinnihoidmise eest istuma ning see sai kodumeeskonnale ka saatuslikuks. Hooaja esimene omavaheline matš kaotati samuti lisaajal tulnud ülekaalu väravaga.

Penguins võitis oma ajaloos esimest korda mängu, kus kuus minutit enne normaalaja lõppu oldi veel 0-2 taga.


Ajaloo jooksul on olnud vaid kümme mängijat, kes Crosbyst kiiremini 900 punktini jõudnud. Tal õnnestus see 677 mänguga.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Liiga liider sattus ootamatule kaotusele ülilähedale, ent pressis kaks punkti siiski välja. Normaalajal tõusis kangelaseks Paul Carey, kes päev varem AHL-ist üles toodi. 27-aastane kaitsja skooris karjääri 25. NHL-i mängus oma esimese värava. Edasi lasti tegutseda juba tuttavatel nägudel. Karistusvisetel tõid võidu Aleksandr Ovetškin ja T.J. Oshie.

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Flyers sai kohtumist kaks korda juhtida ning avavärava teinud Shayne Gostisbehere pikendas oma punktiseeria seitsme peale, mis klubi kollanokkadest kaitsjate rekord, aga pärast kahte võitu jäädi Rangersile teist korda karistusvisetega alla. Sinna päästis külalised 13 sekundit enne normaalaja lõppu Keith Yandle'i poolt tulnud tabamus. Karistusvisetel skoorisid Mats Zuccarello ja Derek Stepan.

Montreal Canadiens 5 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Ka pime kana leiab aeg-ajalt tera. Canadiens sai uue aastanumbri sees alles oma kolmanda võidu. Tomaš Plekanec hiilgas 1+3'ga. 33-aastasest tšehhist on üldse Canadiensi jaoks kujunenud omamoodi talisman. Alates hooaja 2012/2013 tööseisakust on meeskond võitnud 45 mängu 54-st, kus Plekanec vähemalt ühe tabamuse kirja saanud.

Detroit Red Wings 5 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Kohtumine, kus oli vahepeal pooletunnine paus, kuna zamboni tegi jää katki, läks külalistel kiirelt käest ära. Red Wings juhtis mängu keskpaigaks juba 4-0. Petr Mrazeki nullimängu rikkus John Tavarese ülekaalu värav.

Boston Bruins 2 (LA) - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres põhjustas paari päeva jooksul juba teist korda Bruinsile kõvasti peavalu, ent võitu ei õnnestunud taas välja mängida. Püänt oli päris haruldane. Kodumeeskond võitis lisaajal määratud karistusviskega. Selle toimetas Robin Lehneri selja taha Brad Marchand, kes tänavu juba saanud enda nimele sama palju väravaid (24), kui kogu mulluse hooajaga kokku.

Ottawa Senators 6 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Viimasel ajal mitmetes saunaõhtutes osaline olnud Senators korraldas nüüd ise ühe. Curtis Lazar skooris kaks tükki ning Erik Karlssonist sai alates hooajast 1994/95 esimene kaitsemees, kes aasta jooksul teinud mitu vähemalt nelja söödupunktiga mängu.

Nashville Predators 6 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Pekka Rinne oli uuesti tasemel ning Predators sai väärt võidu. Pooled oma 30-st pealeviskest tehti viimasel kolmandikul ja kolm neist osutusid väravateks. Viktor Arvidsson duubeldas kahe väravaga oma kogu hooaja saagi ja Filip Forsberg toetas 1+2'ga. Suure võiduga sai viisakalt tähistatud Mike Ribeiro karjääri 1000. mäng.

Dallas Stars 1 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawksil õnnestus perfektselt kätte maksta hooaja esimeses omavahelises matšis saadud 0-4 kaotus. Eriti kuri oli Artjom Anisimov, kes sai kirja 1+3. Väravaks oli vähemusest tulnud tabamus. Neid oli karikakaitsjal kaks tükki.

St. Louis Blues 4 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Külalised olid pealevisetega üle 39-24, ent Bluesi ülekaalu ei suudetud peatada. Ken Hitchocki meeskond realiseeris need olukorrad kuue võimaluse juures 50%-lise efektiivsusega. Wildil endal õnnestus seitsmest võimalusest väravaks teha ainult üks. Viimasest 11-st mängust on nüüd kaotatud kümme.

Colorado Avalanche 2 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Hooaja esimesed kolm omavahelist kohtumist võitnud Avalanche läks ka sel korral mängu juhtima, ent head algust ei suudetud punktideks vormistada. Drew Stafford juhtis külaliste orkestrit 2+1'ga. 32 tõrjega lõpetanud Michael Hutchinson sai pärast hooaja alguse neljamängulist võiduseeriat alles oma teise võidu.

Vancouver Canucks 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Dan Hamhuis oli pikalt vigastuspausilt Canucksi ridades tagasi, ent tema naasmine ei aidanud Willie Desjardins'i meeskonnal halba seeriat murda. Viimasest kuuest mängust on nüüd kaotatud viis. Flames teenis alles oma kaheksanda võõrsilvõidu tänu kolme väravaga viimasele perioodile.

Kommentaarid