Red Wings alistas 11 väravaga thrilleris Bruinsi

Alates detsembri algusest kõigi NHL ründajate suurima hirmuna tegutsenud Petr Mrazek taandus vahelduseks sõbrapäeval, mis juhuslikult ka tema sünnipäev, tavainimeseks, ent Detroit Red Wings suutis siiski suure skooriga mängus Boston Bruinsist jagu saada. Jeff Blashilli meeskond alistas divisjonirivaali 6-5.

(foto: Carlos Osorio/AP Photo)
24-aastaseks saanud Mrazek lasi karjääri jooksul teist korda viis väravat ja neist esimese juba mängu 8. sekundil. Kiire väravaga jätkas Brad Marchand oma viimase aja suurepärast seeriat. Selle käigus sai üle löödud ka Bruinsi rekord, mis kuulus alates 1953. aastast Fleming Mackellile, kes jõudis väravani sekund hiljem.

Tänu Henrik Zetterbergi väravale jõudis Red Wings kiirelt viigini, aga avakolmandik lubas Blashilli meeskonnale ainult halba. Vaid 12 sekundit pärast Red Wingsi kapteni tabamust viis Zach Trotman Bruinsi uuesti ette ning Loui Erikssoni koll tegi 13. minutiks külaliste edu kaheväravaliseks. Kuid õhtu kujunes eriliseks siiski kodumeeskonna ja eriti Pavel Datsjuki jaoks.

Venelane tegi enne avakolmandiku lõppu ülekaalust vahe minimaalseks, saades sellega ühtlasi kirja karjääri 900. punkti.

"Tunnen end õnnega koos olevat, et sain treeneripingil olla, kui ta oma 900. noppis," ütles Blashill pärast mängu. "Ta on väga eriline atleet, tõeline võitja."

Datsjuk ise jäi oma saavutust hinnates tagasihoidlikuks, märkides et selleni on meeskonnakaaslaste suur toetus ta aidanud. Tagasihoidlikult lisas ta mängu lõpuks enda kontole ka veel ühe tabamuse ning väravasöödu.

Järjekordne Datsjuki ülekaalu koll viis kodumeeskonna pärast Darren Helmi viigitabamust teise kolmandiku 7. minutil ette 3-2. Seejärel kasvatas Helm edu veel ka kahe peale, kuigi pöörane mäng läks viimasele vaatusele siiski üheväravalise vahega. Selle eest hoolitses Dennis Seidenberg.

Bruins sai kohe viimase kolmandiku alguses ka viigi kätte, kui Joonas Kemppainen vähemusest oma hooaja teise värava tegi, aga viimane sõna jäi Zetterbergile. Rootslane suunas sisse Danny DeKeyseri pealeviske.

"See nägi välja nagu aasta 1986," märkis Blashill mängupildi kohta.

Red Wings sai kuus väravat 35 pealeviskega. Viis läksid Tuukka Raski selja taha. Nädala jooksul teist korda pingile vahetatud soomlase mäng kestis 31 minutit ja ühe sekundi. Mrazekile pandi viis tükki 22 pealeviskega. Ometi tõi ta aga meeskonnale oma viimase 16 stardi jooksul 11. võidu.

Aasta oli 1996, mil Red Wingsil viimati kolm meest ühes mängus vähemalt kahe väravani jõudsid.


Datsjukil on nüüd karjääri numbriteks 928 põhihooaja mängu, 309 väravat ja 902 punkti. Pole üldse paha mehe kohta, kes omal ajal draftist alles 171. valikuna üles korjati.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

2012. aasta finaalseeria kordusmatšis jõudis Keith Kinkaid 28 tõrjega karjääri esimese nullimänguni. 26-aastane ameeriklane, kes tähistab sünnipäeva koos kodumaa iseseisvuspäevaga, tunnistas pärast matši, et ei mäletanudki enam seda, millal ja mis tasemel ta viimati puhta paberini jõudis. Võidutabamus tuli ära juba kuuendal minutil, kui David Schlemko ülekaalust skooris.

Buffalo Sabres 4 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetškin olid oma debüüthooaega alustanud, kui Sabres enne eilset viimati Avalanche'ist jagu sai. Saadi tõeline unelmate algus, kui väravaks tehti mõlemad oma esimesed pealevisked. Seetõttu kestis Semjon Varlamovi õhtu vaid 4 minutit ja 42 sekundit. Võiduga jõudis Sabres 52 punkti peale, mida on ainult kaks vähem kui mulluse hooaja kogusaak.

Tampa Bay Lightning 1 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Tasavägine, playoffide atmosfääriga kohtumine sai üsna skandaalse lõpu. Võiduväravaks osutus tabamus, mille Patrik Berglund jalaga Ben Bishopi selja taha suunas ja mille kohtunikud algselt lugemata jätsid. Lightning kaotas vaatamata sellele, et pealevisetega oldi üle 38-21.

New York Rangers 3 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Derek Stepan skooris kaks tükki ja erinevalt hooaja esimesest neljast vastasseisust ei olnud Rangersil seekord oma tulise rivaali alistamisega probleeme. Karjääri 667. mänguga Rangersi särgis enim kohtumisi pidanud puurivahtiks tõusnud Henrik Lundqvisti puhas paber määriti alles kümme sekundit enne lõppu. Noorhärra Shayne Gostisbehere, kes hooaja alguses isegi Flyersi koosseisu ei mahtunud, nähtavasti ei kavatsegi enam kunagi punktita jääda. Sööduga läks seeria 12 mängu peale. Nädal varem Rangersi kapteni Ryan McDonagh vigaseks teinud Wayne Simmonds lahkus mängust vasaku silma kohal oleva korraliku haavaga. Selle korraldas talle juba esimesel minutil Dylan McIlrath.

Kommentaarid