Kings ja Blackhawks vahetasid soovimatuid kaitsjaid

Oma suurimat konkurenti ei ole ilmtingimata tark aidata, kuid ometi said sellega eile hilisõhtul hakkama Los Angeles Kings ja Chicago Blackhawks. Kaks kanget tegid kaitsjate vahetuse, mille käigus jõudis Rob Scuderi tänavu juba kolmanda klubi hingekirja ja Christian Ehrhoff maandus Chicagos.

(foto: todaysslapshot.com)
Scuderi alustas hooaega Pittsburghis, ent kolis detsembris Chicagosse tehingus, mis viis vastassuunas Trevor Daley. 25 mänguga tuli "Tuulisesse linna" kaasa neli söödupunkti.

Blackhawksi ridades jäi Scuderi 17 mänguga nulli peale ning viimased nädalad möödusid juba üldse AHL-is. Sama lugu oli ka Ehrhoffiga.

Eelmisel hooajal koos Scuderiga Pittsburghis mänginud sakslane liitus suvel Kingsiga, tehes aastase lepingu. Lootused olid mõlemalt poolelt suured, aga välja kukkus kehvasti. 40 mänguga jäi kirja 2+8 ning 33-aastane kaitsemees waive'iti kuu alguses.

Scuderi, kelle leping kestab 2017. aasta suveni, veetis ka aastad 2009-13 LA-s ning kuulus 2012. aastal Stanley karika võitnud meeskonda. Lisaks on tal Pittsburghi päevilt karikavõidu sõrmus olemas aastast 2009.

Ehrhoff mängis Vancouver Canucksiga 2011. aasta finaalis, kuid pärast seda on teda tabanud erinevad terviseprobleemid ja karjääri allakäik.

Tehingu läbiviimiseks pidid mõlemad pooled osa endise mängija palgast endale jätma. Blackhawks võttis poole Scuderi omast, mis oli juba üsna väikeseks jäänud pärast seda kui Penguins eelnevalt sama tegi ning Kings jättis Ehrhoffi omast endale 15%.

Lisaks haaras Blackhawks eile Montrealist endale Dale Weise'i ja Tomaš Fleichmanni. Vastu läks 2011. aasta drafti avaringi valik Phillip Danault, kel tänavu NHL-ist 30 matšiga kirjas 1+4 ning 2018. aasta drafti 2. ringi valik. 30% Weise'i aastasest töötasust, mis on 1,025 miljonit dollarit, jääb Canadiensi kanda.

Montrealis tänavu ootamatult suurde rolli sattunud Weise on teist hooaega järjest tegemas karjääri parimat aastat. 56 mänguga on tulnud 26 silma (14+12), mida on vaid kolme võrra vähem, kui mulluse hooaja kogusaak.

Fleichmannil jätkub hooaeg Chicagos, mis tema karjääri jooksul kuuendaks erinevaks peatumispaigaks, 20 punktiga. 10+10 on ära tulnud 57 matšiga.

Kommentaarid