Ovetškin kerkis kübaratrikiga väravaküttide edetabeli tippu

Tänavuse hooaja käigus on olnud veider jälgida seda, kuidas NHL-i väravaküttide edetabelit juhib keegi teine peale Aleksandr Ovetškini. Kuigi Patrick Kane tegi muidugi suure töö ära, et see koht endale teenida. Ent nüüd on seis muutunud. Venelane aitas karjääri 14. kübaratrikiga Washington Capitalsi Minnesota Wildi vastu 4-3 võidule ning kerkis väravaküttide edetabeli tippu.

(foto: startribune.com)
Viimasest 14-st mängust 13. kaotanud Wildi väravavaht Devan Dubnyk märkis enne mängu, et edu nimel ei ole mõistlik vaid ühele vennale keskenduda. Vihjates ilmselgelt Ovetškinile. Aga võinuks ehk seda teha. Capitalsi 33-st pealeviskest kümme tulid kapteni poolt ning kübaratrikiks läks vaja vaid ühte kolmandiku.

Ovetškin kasvatas oma hooaja väravasaagi 34 peale teisel kolmandikul, kuhu mindi väravateta viigiga. Välja tuldi sealt 3-1 seisuga, kui kodumeeskonna eest oli täpne Charlie Coyle.

"Ilmselgelt on väga lahe, kui saad esimese ja teise, aga see on juba eriline, kui ühes mängus tuleb kolm tükki," rääkis Ovetškin pärast mängu. Tema viimane kübaratrikk oli pärit 2013. aasta detsembrist.

Wild sai Ryan Suteri väravast viimasel kolmandikul veel ka ühe kaugusele, aga see meeskonna praegune näiliselt lõputu õudus ei taha kuidagi lõppeda. Viimasel minutil jagus veel mõlemale poolele üks värav, kui Jason Chimera hetkeks eduseisu suurendas ja Mikael Granlund mängule punkti pani.

"Kui see poleks hetkel sügavalt vihale ajav ja frustreeriv, siis oleks see praegune asjade minek koomiline," tunnistas Wildi peatreener Mike Yeo, keda isegi koduloomad juba pukilt maha tahavad kangutada.

Ovetškinil on viimase 22 mänguga kirjas nüüd 20 väravat ja 3 väravasöötu. Wildi vastu abistas teda kõigi tabamuste juures, nagu kombeks on saanud, Nicklas Bäckström. Kodumeeskonna poolelt läks kolme söödupunktiga koju Zach Parise.


Capitals on pärast Tähtede mängu pausi üsna kahvatult esinenud, aga ometi on endale ehitatud viiemänguline võiduseeria. Järgmisena ootavad ees kaks kanget - Dallas Stars ja Los Angeles Kings.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Islanders möllas sedavõrd vägevalt, et ainult kuus väljakumängijat jäid punktideta. Juba avakolmandikuga tehti seisuks 3-0. Jack Capuano meeskond on nüüd tänavu läänekonverentsi vastu 21-st mängust võitnud 15.

Philadelphia Flyers 5 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Flyers kallutas mängu enda kasuks teise kolmandikuga, kus tehti neli vastuseta väravat. Nende seas oli ka R.J. Umbergeri tabamus, mis tema esimene koll pärast 50-mängulist põuda. Jätkub ka Shayne Gostisbehere'i punktiseeria. Kümnes järjestikune vähemalt ühe punktiga mäng on Flyersi kollanokkade rekordi kordus. Lisaks on see uustulnukatest kaitsjate osas liiga rekordi kordus. Omamoodi ajalugu on tegemas ka Sabresi Ryan O'Reilly. Tal on 38 järjestikuses mängus kirjas vähemalt kümme võidetud lahtiviset. Viimati sai 11 aastat tagasi nii pika seeriaga hakkama Rod Brind’Amour.

Columbus Blue Jackets 4 - 3 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Jackets näpistas väga valusalt Ducksi, kellel oli võidu korral võimalus kerkida divisjoni esikohast ainult kuue punkti kaugusele. Võidupunkt läks aga viimasel kolmandikul 3-1 edu pealt käest. Karistusvisetel jäi kodumeeskond tänu Cam Atkinsonile ja Alexander Wennbergile peale 2-0.

Ottawa Senators 3 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche pani ülekaalust neljast kolm, mille seas oli kaks Jarome Iginla väravat. Põhitöö tegid ära praktiliselt vaid kolm meest. Iginla + Nathan MacKinnon + Blake Comeau. Nende sulest tulid kõik külaliste väravad ja 27-st pealeviskest 19. Vahepeal kaks mängu järjest võitnud senaatorid lähevad tahvli juurde tagasi. Aga vähemalt sai Dion Phaneuf uue meeskonna eest oma esimesed kaks punkti kirja, mis olid mõlemad söödud.


Winnipeg Jets 2 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins võttis tõsiselt kätte oma väravate suhte parandamise, mis eelmises mängus kõvasti miinuspoolele vajus. Brad Marchand lõpetas 1+2'ga, Brett Connolly sai kirja kolm söödupunkti ning kahe väravani jõudnud Patrice Bergeronil jäi vaid sööt puudu Gordie Howe'i kübaratrikist. Hooaja alguses kodus väga kindlalt tegutsenud Jets on nüüd justkui kodupubliku surve all kokku vajumas. Eriti kaitse osas. Viimase kümne kodumängu käigus on endale keskmiselt lastud 3.9 väravat.

Chicago Blackhawks 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Artemi Panarin jäi teisest järjestikusest mängust eemale ning Blackhawksil olid kohe taas probleemid. Külalised tegid kõik oma väravad ära esimesel kolmandikul ning kolm neist tulid ühe mehe poolt. 31-aastane Patrick Eaves jõudis oma karjääri teise kübarani. Karikakaitsja pani viimasel kolmandikul võimsa peo püsti (pealevisked 21-2), aga siis oli juba hilja. Võiduga jäi tähistamata 2017. aasta drafti korraldusõiguse saamine.

Edmonton Oilers 5 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Kui Wayne Gretzky karjääri 19. mäng sattus olema Leafsi vastu, siis lõpetas ta selle 2+2'ga. Connor McDavid tegi enda 19. mängu sama vastase vastu veidi parema. Mulluse drafti avanumber oli 2+3'ga osaline kõigis Oilersi väravates. Muu hulgas aitas ta Jordan Eberle karjääri esimese kübarani. Eberle sulest tuli veel ka üks söödupunkt. Neli söötu sai kirja Benoit Pouliot. Kaotus jättis Leafsi ainuisikuliselt liiga viimasele kohale. Viimati oldi nii kauges hooaja faasis nii sügaval mudas hooajal 1996/97.

San Jose Sharks 5 - 6 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Pöörases mängus tuli Flames avakolmandikult 4-1 eduga välja, aga lõpuks oli vaja Kris Russelli ülekaalu väravat, et endale lisaaeg päästa. Kokku said meeskonnad kirja viis ülekaalu tabamust. Karistusvisetel jäi Flames peale 2-1. Haid on viimase 11 omavahelise kohtumise käigus nüüd kõrvetada saanud kaheksa korda.

Kommentaarid