Leafs loobus veel kahest mängijast

Eile hilisõhtul Shawn Matthiase Colorado poole teele pannud Toronto Maple Leafs on ka tänast päeva alustanud kohe ühe vahetustehinguga. Roman Polak ja Nick Spaling jätkavad karjääri San Jose Sharksis. Vastu tuli Raffi Torres ja kaks drafti 2. ringi valikut.

(foto: Nathan Denette/The Canadian Press)
Jõuline kaitsemees Polak mängis Torontos alates 2014. aastast. Oma debüüthooajal tegi ta viie väravaga karjääri rekordi. Tänavu on 55 matšiga tema arvel 1+12. 29-aastase tšehhi jaoks on Sharks kolmas NHL-i klubi.

Spaling on kolinud oma neljandasse klubisse. 27-aastane ründaja mängis Torontos vaid pool hooaega. Ta oli osa tehingust, mis viis Phil Kesseli läinud suvel Pittsburghi. Varem ka Nashville'is mänginud kanadalane on tänavu 35 mänguga kirja saanud 1+6. Seejuures tuli hooaja esimene värav alles läinud nädalavahetusel Leafsi viimases mängus.


Arvestades, et ka Matthias jõudis laupäeval väravani ja Polak lõpetas kohtumise ühe söödupunktiga, siis tundub klubist ära saatmine justkui karistusena. Ei tasu jahti drafti avavaliku õigusele segada.

San Joses loodetakse, et mõlemad mehed annavad võidujooksus playoffide kohtadele ja hiljem ka lõpumängudes korraliku panuse.

"Roman ja Nick on mõlemad kvaliteetsed, iseloomuga mängumehed, kes meie praegust koosseisu täiustavad," sõnas Sharksi peamänedžer Doug Wilson.

Torres, kes alustas hooaega megapika mängukeeluga. on Leafsi jaoks täiendus AHL-i satsile. Veidra sammuna laenati Torres hoopis tagasi Sharksi AHL-i satsile, kus ta tänavu on mänginud. Pikalt parema põlvega kimpus olnud ründaja pole alates 2014. aastast NHL-is mänginud.

Drafti valikud on 2017. ja 2018. aasta omad.

Leafs on oma üheksast suvel piiranguteta vabaagendiks saavast mängijast ära andnud nüüd kolm. Tõenäoliselt jätkub lõpumüük. Silmad peavad lahti hoidma James Reimer, P.A. Parenteau, Brad Boyes, Rich Clune, Michael Grabner ja Marc Arcobello.

Kommentaarid