Vahetustehingute viimane päev

Eelmise nädala vahetustehingute virrvarr jättis nii mõnelegi hokisõbrale arvatavasti tunde nagu jõulud oleksid varakult saabunud, aga peamine üleminekute päev on siiski täna. Vaatatama rohketele diilidele on endiselt mitmeid lahtiseid otsi.

(foto: highlytouted.ca)
Turul on jätkuvalt saadaval terve ports kvaliteetseid rendimängijaid nagu näiteks Radim Vrbata, Loui Eriksson, Dan Hamhuis ja Kris Russell. Lisaks ootab muu hulgas lahendust Jonathan Drouini saaga.

Anaheim Ducks - Bruce Boudreau meeskond on alates jõulupausist olnud suurepärases hoos ja teadupärast, kui asi katki pole, siis ei maksa seda parandama hakata. Ehk konkreetseteks täiendusteks plaane pole. Kui just midagi väga ahvatlevat turule ei teki. Samas võib muutuseid koosseisus siiski tulla, kuna eile selgus, et suvel piiratud vabaagendiks saav Sami Vatanen tahab oma uueks palganumbriks kuute miljonit dollarit ja seda pole Ducks valmis maksma.

Uskumatult odavalt saadi Brandon Pirri kätte. Mullu 22 kolli skoorinud ründaja eest anti ära tänavuse drafti 6. ringi valik.


Buffalost lisati rünnakusse veel ka Jamie McGinn. Hinnaks drafti 3. ringi valik, mis muutub 2. ringi omaks, kui Ducks edeneb playoffides vähemalt konverentsi finaali ja 27-aastane ründaja teeb kaasa vähemalt pooltes mängudes.

Arizona Coyotes - Koiotid on segases seisus. Hooaja algus oli muinasjutuline ja vaatamata sellele, et viimasel ajal on vorm kõvasti alla käinud, siis on endiselt playoffide lootused olemas. Läänekonverentsi viimane wild-card koht on kaheksa punkti kaugusel, aga kaks mängu on varus. Koosseisu muudatusi on kindlasti tulemas. Mikkel Bødker on arvatavasti turule paisatud ja huvilisi on kogunud ka Martin Hanzal.

Boston Bruins - Bostonis on vaja seoses Erikssoniga otsus teha. Suvel on rootslasest saamas vabaagent ning tänavuse hooaja mänguvorm (62 mänguga 23+25) on hinna kõrgeks ajanud. Samas tahaks sellist venda kindlasti playoffide ponnistuseks endale jätta.

Juba sügisel väheste võimaluste üle nurisenud Aleksandr Hohlatšjov on lähedal klubivahetusele. Vähemalt tema agent on teatanud, et klubivahetus võib täna lõpuks toimuda.

Lisaks otsib Bruins võtjat Seth Griffithile. 23-aastane ründaja tegi mullu täitsa korraliku aasta (30 mänguga 6+4), aga tänavu on ta NHL-is jääle pääsenud ainult kahes matšis.

Eriksson jäi siiski paigale. Viimasel sekundil toodi John-Michael Liles Carolinast ära ning rünnakule lisati Lee Stempniak. Esimese eest loovutati endine 3. ringi valik Anthony Camara, kellel tänavu AHL-is 33 mänguga tulnud 0+5 ning drafti 3. ja 5. ringi valikud. Teise eest anti ära tänavune 2. ringi valik ja 2017. aasta 4. ringi oma.

Kohvrite pakkimine on Stempniakil üsna harjumuspäraseks saanud.


Buffalo Sabres - Sabres loodab kindlasti kõik piiranguteta vabaagendiks saavad mehed maha parseldada. Nendeks on David Legwand, Jamie McGinn, Chad Johnson ja Carlo Colaiacovo.

Calgary Flames - Jiri Hudleri lahkumine oli arvatavasti vaid alguseks. Lisaks eelpool mainitud Russellile on võimalik rentida ka Jonas Hiller ja David Jones.

Carolina Hurricanes - Hurricanes sattus sarnaselt Coyotesile üllatuslikult playoffide heitlusesse. Nüüd on aga Eric Staalist loobumisega märku antud, et täna jäädakse müüjaks. Pärast eilset 2-5 Bluesile allajäämist öeldi ka Kris Versteegile aidaa. Chicagos kahe karikavõiduni jõudnud ründaja saab kolmandat üritada LA-s. Vastu tulid 20-aastase ründaja Valentin Zykov ja drafti 5. ringi valik.

Meeskonnas on veel mitmeid teisi vabaagentiks saavaid mängijad - kaitsja John-Michael Liles, ründajad Riley Nash, Nathan Gerbe, Chris Terry. Ja kas 2006. aasta playoffide MVP Cam Ward saab 32. sünnipäeva puhul kingituseks võimaluse jahtida veel kord karikat?

Chicago Blackhawks - Karikakaitsja oli eelmisel nädalal sedavõrd aktiivne, et tänaseid täiendusi võib ehk pidada ebatõenäolisteks. Aga kunagi muidugi ei tea. Vabaneda soovitakse Bryan Bickelli lepingust. Selleks ollakse nõus isegi kuni pool tema 4-miljonilisest palgast endale jätma.

2013. aasta karikavõidu kangelane jäi siiski satsi. Ridu täiendati Tim Jackmaniga, kes toodi Anaheimist Corey Troppi vastu ära. Lisaks sai kaasavarana järgmise aasta drafti 7. ringi valiku.

Colorado Avalanche - Hetkel läänekonverentsis viimast playoffide kohta hoidev meeskond pole väga kuulujuttudes figureerinud. Ent täiendusi otsitakse kindlasti. Ja miks mitte panna Drouin paari vana semu Nathan MacKinnoniga?

Pärast vaikset hommikut on meeskonda hakatud Bødkeriga paari panema. Kõneluste käigus jõuti tehinguni, mis viib vastassuunas samuti vabaagendiks saava Alex Tanguay, 2012. aasta 3. ringi valiku Kyle Woodi ja 2014. aasta avaringi valiku Conner Bleackley.

Kaitsesse toodi 2017. aasta drafti 3. ringi valiku eest Eric Gelinas. Huvitav otsus Devilsi poolt loobuda noorest kaitsemehest.

Avalanche jätkab rekordi suunas rühkimist.


Columbus Blue Jackets - Sinijakkidel pole ahvatlevaid rendimängijad välja pakkuda, aga Scott Hartnellist sai eilse päeva jooksul üsna kuum nimi.

Ühestki diilist siiski asja ei saanud. Peamänedžer Jarmo Kekäläinen nimetas tänavust vahetustehingute viimast päeva oma elu igavamaks. Aga, et see siiski täiesti mõttetu ei oleks, tehti Boone Jenneriga kaheaastane pikendus. 22-aastane ründaja sai keskmiseks töötasuks 2.9 miljonit dollarit.

Dallas Stars - Lindy Ruff loodab kindlasti kaitsesse abi saada. Räägitud on nii Russellist kui Hamhuist. Moosimiseks on välja pandud Valeri Nitšuškin.

Russell on nüüdseks kohal! Calgarysse saadeti Jyrkki Jokipakka, 2014. aasta drafti 2. ringi valik Brett Pollock ja üks tingimustega 2. ringi valik. Kui Russell mängib vähemalt pooled mängudest ja meeskond jõuab konverentsi finaali, siis muutub valik avaringi omaks.

Detroit Red Wings - Jakub Kindlist loobumisega on "Mootorite linnas" raha juurde tekkinud. Samuti on väidetavalt turult Brendan Smith.

Edmonton Oilers - Kas Edmontonis minnakse sama teed nagu Torontos? Suureks erinevuseks aga see, et rendimängijad pole pakkuda. Päeva on igatahes alustatud paberite määrimisega. 22-aastane puurivaht Laurent Brossoit sai kaheaastase pikenduse, mille väärtuseks poolteist miljonit dollarit ning läinud ööl Islandersi vastu 1+1'ga lõpetanud kaitsja Brandon Davidson sama pika kontrahti, töötasuks 2.85 miljonit.

Meeskonna õhku laskmine jääb siiski mõneks teiseks ajaks. Toodi hoopis täiendust Patrick Marooni näol. Ducksile loovutati tema eest kunagine 5. ringi mees Martin Gernat ja tänavune 4. ringi valik.

Florida Panthers - Pärast tegusat laupäeva õhtut on klubi peamänedžer Dale Tallon öelnud, et šoppamisega ei ole ilmtingimata lõpetatud. Samas peab olema ka lahkujaid. Brandon Pirri on praktiliselt kogu hooaja jooksul saadaval olnud.

Los Angeles Kings - Pärast Versteegi hankimist loodab Kings ka kaitset täiendada. Lisaks on räägitud, et Jhonas Enrothi asemele otsitakse paremat varukinnast.

Lõpuks täiendasid kuningaid vaid oma AHL-i satsi. Kuigi üleminek on intrigeeriv. Wildi süsteemist toodi ära peatreeneri Darryl Sutteri poeg Brett.

Minnesota Wild - Hetkel napilt playoffidest väljas olev meeskond on üks suurimaid Drouini huvilisi. Peibutiseks on turule pandud Jonas Brodin, kelle nimi oli ka õhus ajal, mil Ryan Johanssen hakkas Columbusest ära kolima.

Wildil õnnestus vabaneda Niklas Bäckströmi lepingust. 38-aastase soomlase viimased NHL-i mängud jäävad hooaega 2013/14, aga tänavu teenib ta ikkagi neli miljonit dollarit. Palk tiksub lõpuni Calgarys. Flames andis ära ründaja David Jonesi, kelle tänavu 59 mänguga kirjas üheksa väravat ja 15 punkti. Lisaks rändas Flamesile suvise drafti 6. ringi valik.

Montreal Canadiens - Väidetavalt kuulatakse Montrealis pakkumisi kõigi välja arvatud Carey Price'i ja P.K. Subbani suhtes.

Nädalavahetusel hooaja kuuenda värava skoorinud Devante Smith-Pelly saadeti New Jerseysse. Vastu tuli Stefan Matteau, kellel tänavu 20 mänguga väravate arve veel avamata.

Nashville Predators - Hartnellil huvilistest puudust ei tule ja kuuldavasti on Predators üks suurimatest. Lisaks seostatakse meeskonda ka Lee Stempniakiga. Ehk nähtavasti soovitakse ründesse lisajõudu tuua. David Poile on olnud aastate jooksul kõige aktiivsem klubi juht.


New Jersey Devils - Viimase aja kehv vorm on Devilsi playoffide kohtadelt pühkinud, aga lootus lõpumängudele jõuda siiski püsib. Samas on peamänedžer Ray Shero juba hulk aega tagasi öelnud, et ajutise edu nimel ei kavatseta tulevikku ohverdada. Pigem jäädakse müüjateks. Stempniaki kõrval on välja pakkuda veel mitmeid ründajaid ning samuti ka kaitsja David Schlemko.

New York Islanders - Kyle Okposo on endiselt lepinguta ja käes on viimane aeg ta kaubaks teha. Samal ajal peetakse võimalikuks lisandujaks Bødkerit.

Ottawast toodi drafti 3. ringi valiku eest ära tänavu 42 mänguga 12 silma (3+9) korjanud Shane Prince ja 7. ringi valik.

New York Rangers - Staali hankimisega ajas Rangers end palgaruumi päris piiri peale, aga peamänedžer Jeff Gorton on öelnud, et otsitakse veel ühte odavat täiendust.

Staal võeti vägevalt vastu.


Gorton oma säästutäiendust siiski lõpuks ei hankinudki.

Philadelphia Flyers - Michael Raffl pakkus mitmetele klubidele huvi, aga Flyers tegi eile austerlasega kolmeaastase pikenduse, mille jooksul makstakse talle veidi üle seitsme miljoni dollari.

Pittsburgh Penguins - Pingviinid on kogu hooaja jooksul mängijateturul aktiivsed olnud ja see jätkub täna. Sergei Plotnikov on Arizonasse saadetud. Vastu tuli sakslasest ründaja Matthias Plachta, kellel tänavu AHL-is 46 mänguga kogunenud seitse punkti (2+5) ja drafti 7. ringi valik, mille saab aga kätte vaid siis, kui venelane oma KHL-i naasmise plaanib hülgab ja uue klubiga lepingupikenduse teeb.

Koiotid on täna Pittsburghis külas ja aja surnuks löömise mõttes tehti veel omavahel üks väiksem tehing. Kõrbest saabus tagasi Penguinsi enda kunagine drafti 6. ringi valik Dustin Jeffrey ning vastassuunas läks 22-aastane ründaja Matia Marcantuoni, kes sel hooajal AHL-i ja ECHL-i vahel pendeldanud.

Ottawa Senators - Veel üks võimalikest Drouini maandumiskohtadest. Playoffid on hetkeseisuga päris kaugel, aga kuuest mängust võetud viie võiduga on antud märku, et valget lippu veel ei lehvitata. Õnnestus ju ka mullu end suurepärase lõpuga marjamaale mängida.

San Jose Sharks - Liiga parimal võõrsilmeeskonnal pole palgalehel väga palju ruumi, mis teeb manööverdamise keeruliseks.

St. Louis Blues - Pärast Brian Elliotti vigastust oli Bluesile vaja ühte väravavahti ja see vajadus täideti nädalavahetusel ära, kui Edmontonist toodi endise 5. ringi mehe Niklas Lundströmi ja tänavuse 5. ringi valiku eest ära Anders Nilsson.

Tampa Bay Lightning - Tampas on samuti palgaruumiga keerulised lood, aga usutavasti Drouinist loobutakse ning see peaks mingisugused muutused meeskonnas ikkagi tooma.

Jonnipunn jäi siiski paigale. Nähtavasti võetakse drafti ajal kõik pakkumised uuesti kuuldavale. Ent siiski oodatakse teda sel aastal tagasi.


Toronto Maple Leafs - Tühjendusmüük jätkus Torontos eile hilisõhtul, mil Daniel Winnik teist hooaega järjest minema saadeti. Washingtonist tuli vastu drafti 2. ringi valik, 21-aastane kaitsemees Connor Carrick ja Brooks Laichi 4.5-miljoniline leping. Telefonid saavad punased olema. Äsja teatas klubi, et AHL-ist on terve kamp noori üles toodud.

Vancouver Canucks - Lisaks Vrbatale ja Hamhuis'le on Vancouveris rendimängijatena välja pakkuda ka kaitsjad Matt Bartkowski ja Yannick Weber.

Hamhuis kinnitas meediale, et polnud valmis minema mitte ühegi idakonverentsi satsi ridadesse ning nõusoleku oleks ta andnud ainult Chicagosse või Dallasesse siirdumiseks.

Washington Capitals - Sarnaselt Blackhawksile võiks arvata, et Washingtonis on kõik juba tehtud, aga Laichist loobumine andis kõvasti raha juurde ja pole ju mõtet jätte see palgaruum niisama seisma. Eriti kuna karikavõidu aken on lahti.

Liitutud on Hamhuisi ümber ringleva seltskonnaga. Bruinsil ja Penguinsil ka suur huvi, aga 33-aastane kaitsja pole nendest huvitatud. 2014. aasta olümpiavõitjal on lepingus üleminekust keeldumise õigus.

Lõpuks jäi Winnik siiski viimaseks liitujaks.

Winnipeg Jets - Mullu playoffides mänginud meeskond on jäänud läänekonverentsi viimaste sekka ja see tähendab, et kui keegi helistab, siis kuulatakse ettepanek kindlasti ära.

Tähtsast päevast on klubi jaoks kujunenud hingetõmbapausi aeg.

Kommentaarid