Capitals tugevdas kaitseliini

Olles seni keskmiselt lasknud 2.28 väravat mängus on Washington Capitals kaitse osas tänavu üks liiga edukamaid meeskondi. Kuid see muidugi ei tähenda, et võiks loorberitele puhkama jääda. Seisu kindlustamiseks on Buffalost ära toodud Mike Weber.

(foto: buffalohockeybeat.com)
Liiga liider loovutas 28-aastase kaitsemehe eest järgmise aasta drafti 3. ringi valiku. Lisaks moositi Sabres Weberi palgast poole enda kanda jätma. See tähendab, et ta võtab palgafondist enda alla vaid tagasihoidlikud 833 333 dollarit.

2006. aasta drafti 2. ringi valik oli kogu senise karjääri Buffalos veetnud. Suurt punktimasinat pole temast kunagi saanud (karjääri parim saak 58 mänguga 17 silma hooajal 2010/11), aga oma on ta alati õhtu õhtult ära teinud.

"Mike on kodu armastav kaitsemees, kes mängib füüsiliselt ja keda meeskonnakaaslased austavad," ütles tehingust teatades Capitalsi peamänedžer Brian MacLellan. "Tundsime, et oli tähtis lisada sinisele joonele sügavust ühe kvaliteetse veterani näol."

Sabresi eest jäi tänavu Weberil, kes nädalavahetusel Pittsburgh Penguinsi vastu üle hulga aja jääle pääses, kirja 35 matši, üks värav ja viis punkti. Suvel saab temast vabaagent. Võimalik, et siis viib elusaatus ta Buffalosse uuesti tagasi.

Meeskonna peatreener Dan Bylsma on Weberit nimetanud meeskonna hingeks. Temast loobuti raske südamega. "On raske loobuda kellestki, kes on kümme aastat organisatsiooni liige olnud, aga arvan, et see on hea võimalus nii mängijale kui ka meie organisatsioonile," ütles peamänedžer Tim Murray.

Sabresil on nüüd kahes järgmises draftis kokku kasutada 20 valikut.

Kommentaarid