Malkin naaseb väljakule

Pittsburgh Penguinsi jaht playoffide kohale on viimastel nädalal vaikselt susisema jäänud, aga alanud nädalavahetusel peaks see uuesti hoo sisse saama. Winnipeg Jetsi vastu naaseb täna väljakule Jevgeni Malkin, kes käis viimati jääl kuu alguses.

(foto: Getty Images)
Malkini viimaseks mänguks oli 2. veebruaril Ottawa Senatorsi vastu võetud 6-5 võit. Seal kasvatas venelane kahe söödupunktiga oma hooaja saagi 49 silma peale. 23+26'ga on ta hetkel täpselt liikumas punkt per mäng tempos. Seda saab jätkata pärast põlvevigastust.

"Kõik on korras, täna oli trennis raske, aga olen valmis mängima. Olen valmis oma parimat mängu näitama," ütles Malkin eile.

Justkui ettekuulutusena avaldas NHL sel nädalal enne suurejoonelist tagasitulekut ka lõbusa Malkini oskuste video.


Pingviinid jagasid Malkinita mängides kümne kohtumise jooksul võidud ja kaotused täpselt pooleks. Ebastabiilne vorm on uue aasta hoogu alandanud, aga võitlus playoffide nimel jätkub üsna korralikult positsioonilt. Hetkel hoitakse idakonverentsis viimast wild-card kohta. Automaatne pilet on viie punkti kaugusel New York Islandersi käes.

Koos Malkiniga oli eile üle hulga aja samuti uuesti trennis Nick Bonino, kellel käevigastuse tõttu jäänud vahele kuus nädalat. Ka tema loodab end täna koosseisu mahutada.

Kindlasti ei saa Jetsi vastu aga oma võimalust Sergei Plotnikov. 25-aastane venelane pole juba alates 6. jaanuarist end meeskonda mahutanud ning Jim Rutherford avaldas eile ka selle põhjuse.

"Ta alustas üsna kompavalt, siis oli tal minu hinnangul viis nädalat täitsa hea hoog, aga seejärel saabus hetk, mil ta avaldas soovi naasta Venemaale," ütles klubi peamänedžer, lisades et selline suhtumine ei istunud peatreenerile Mike Sullivanile.

Plotnikov käis suvel välja pool miljonit dollarit, et end Jaroslavli Lokomotivilt vabaks osta, aga üleminek pole ühegi osapoole jaoks edukaks kujunenud. 32 mänguga on Plotnikovil kirjas ainult kaks punkti, mis tulnud söötudest. Keskmine mänguaeg on jäänud alla kümne minuti.

Kommentaarid