Pittsburghis loodetakse Justin Schultzile elu sisse puhuda

"Tal oli individuaalselt päris pettumistvalmistav õhtu ja see mõjutas kogu meeskonda." - need olid Edmonton Oilersi peatreeneri Todd McLellani sõnad Justin Schultzi kohta, kui 25-aastane kaitsemees lõpetas teisipäevase 1-4 kaotusmängu Ottawa Senatorsi vastu -3'ga. See jäi ka Schultzi viimaseks mänguks Oilersi särgis. Alates eilsest on ta Pittsburgh Penguinsi mängumees.

(foto: frizzsportsinc.wordpress.com)
Penguins andis kunagise suurlootuse eest ära tänavuse drafti 3. ringi valiku. Pittsburghis loodetakse elu sisse puhuda mehele, kellele omal ajal isegi Wayne Gretzky isiklikult helistas, et too ikkagi Oilersi oma koduklubiks valiks.

Schultz oli Anaheim Ducksi 2008. aasta drafti 2. ringi valik, aga 2012. aastal ei jõudnud ta California klubiga lepingu osas kokkuleppele. See tegi temast vaba mehe vabal maal. Huvilisi oli mitmeid, aga välja sai valitud just Oilers.

Nüüd, aastaid hiljem, on välja tulnud, et see ikkagi ei olnud kõige parem otsus. Schultz on alati rünnakul produktiivne mängumees olnud, kuid kaitse osas on areng olnud minimaalne. Kui seda üldse toimunudki on.

Schultz on nelja hooaja jooksul endale efektiivsuse näitajaks kogunud -78. Tänavu on ta -22'ga üks kogu liiga halvimaid.

"Ta on rünnakul väga hea, aga kaitse osas tuleb temaga veel tööd teha," ütles meeskonna värskeima liikme kohta Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford.

Selleks, et tänavu 45 mänguga 3+7 kirja saanud kanadalane end ka kaitsetsoonis käima saaks plaanib Penguins Sergei Gontšari tema mentoriks määrata.

Suvel piiratud vabaagendiks saav mees loodab ka ise, et uues keskkonnas õnnestub paremini mängida. "Olen väga elevil Pittsburghi tulemisest, arvan et see sobib minu mängustiilile" ütles Schultz pärast üleminekut. "Pääsesin NHL-i kuna olin hea ründav kaitsemees. Olen selle omaduse tänavu veidi kaotanud. Loodetavasi saan selle tagasi, ega vea ka meeskonda kaitses alt."

Schultz sai suvel aastase lepingu, töötasuga 3.9 miljonit dollarit. Pool sellest jääb hooaja lõpuni Oilersi palgalehele.

Kommentaarid