Canadiens korjas Washingtonist üllatusvõidu

Juba kolmandat kuud sirge seljaga lati alt läbi jooksev Montreal Canadiens sai läinud ööl oma hooaja ühe ilusaima võidu. Washington Capitalsist oldi võõrsil üle 4-3. Michel Therrieni meeskond jõudis viimati sisetingimustes normaalajaga võõrsilvõiduni 25. novembril.

(foto: Geoff Burke/USA TODAY Sports)
Viimase 16 kohtumise jooksul 13 korda avavärava lasknud Capitals ei suutnud seekord enam oma nahka päästa.

"Me ei saa igal õhtul tagasitulekuga hakkama," sõnas Nicklas Bäckström. "Peame tegema parema 60-minutilise mängu."

Barry Trotzi meeskond sai end sel korral käima alles viimasel kolmandikul. Sinna mindi kolmeväravalise kaotusseisuga.

"Kohtusime võõrsil liiga parima meeskonnaga, kelle vastu on väga raske mängida ja see, kuidas me alustasime andis meile enesekindlust," ütles Therrien.

Külalised võitsid avakolmandiku tänu Alex Galchenyuki ja Brendan Gallagheri väravatele 2-0. Kohe teise alguses lisas Tomaš Fleichmann ka kolmanda. See lõpetas Braden Holtby õhtu. Koju kaasa läks 15 tõrjet.

Jason Chimera tegi teisel kolmandikul küll ühe tagasi, aga sellele järges Galchenyuki teine ning Canadiensi väravas oli Mike Condon samuti superhoos.


Kui varasemates mängudes oli Capitals üsna kiirelt kaotusseisu tagasi teinud, siis seekord jõuti ühe kaugusele alles loetud minutid enne lõppu. Seda tänu Dmitri Orlovi ja Andre Burakovsky tabamustele.

Samas õiget lõpusurvet justkui püsti ei saadudki. Canadiens sai suurepäraselt kuue väljakumängija vastu hakkama ja nii katkes lõpuks Capitalsi omavahelistes kohtumistes olnud 7-mänguline punktiseeria.


Capitals polnud tänavu varem mitte kordagi Kanada klubile normaalajaga kaotanud. 14-st mängust oli kirjas 12 võitu.

Teised kohtumised

Boston Bruins 5 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Karud kolkisid pingviine kahe väravaga lõpetanud David Pastrnaki juhtimisel. Üks tabamustest tuli karistusviskest. Bruinsil on hooaja jooksul nüüd kirjas kolm realiseeritud karistusviset ja see on uus klubi rekord. Lõplikult murti vastane viimase kolmandiku keskel, mil viieminutilise perioodiga tuli kolm väravat.

Colorado Avalanche 4 - 3 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Nii Nick Spaling kui ka Shawn Matthias skoorisid uue klubi eest oma esimeses mängus värava. Sharks kaotas tänavu alles neljanda mängu 29 kohtumise käigus, kus on esimese tabamuseni jõutud. Brent Burns kerkis klubi ajaloos Sandis Osolinši järel teiseks kaitsemeheks, kes 20 väravaga hooaja teinud.

Anaheim Ducks 1 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Napp, aga kindel võit, tuleb vist öelda kohtumise kohta, kus ainsaks väravaks jäi Sami Vataneni ülekaalu koll. Ryan Getzlaf pikendas selle juures oma punktiseeria üheksa mängu peale. Frederik Andersen sai hooaja esimese puhta paberi 26 tõrjega.

Kommentaarid