Lightning teenis kaheksanda järjestikuse koduvõidu

Eelmisel hooajal põhiturniiri parimaks kodumeeskonnaks osutunud Tampa Bay Lightning on võtnud asja käsile ning 2016. aastal asunud oma fännide ees sama võimsalt mängima. Uue aastanumbri sees pole seni Amalie Arenal kaotatud mitte ühtegi mängu ning 6-3 Pittsburgh Penguinsi alistamisega jõuti kaheksanda järjestikuse võiduni.

(foto: Getty Images)
Jon Cooperi meeskond haaras võidu pärast kaotusseisu jäämist. Patric Hörnqvist viis Jevgeni Malkinita mänginud pingviinid 5. minutil ette. Sellele vastas Anton Stralman kolmandiku keskel ning Alex Killorni tabamus viis võõrustajad poolteist minutit enne perioodi lõppu juhtima. Sellelt positsioonilt Lightning hetkekski enam ka ei taandunud, olgugi et Penguinsil oli mängu jooksul mitu head domineerimise perioodi.

Teisel kolmandikul jõudis Sidney Crosby alates 2010. aastast oma esimese 5-mängulise väravaseeriani, ent tema hooaja 21. tabamuse ajaks oli Penguins juba kahega maas. Untsu läks viimase 18 mängu jooksul üle 30%-lise efektiivsusega tegutsenud ülekaalu mängimine ning Ondrej Palat sai vähemusest kirja oma hooaja viienda. Lisaks vastas vaid veidi enam kui minut pärast Crosby tabamust ülekaalust Tyler Johnson.

Kodumeeskonna neljas värav lõpetas ka Marc-Andre Fleury õhtu. 29 minuti jooksul lipsas neli tükki tema selja taha 14 pealeviskega. Asendusmees Jeff Zatkoff lasi 14'ga ühe.

Viimasel kolmandikul üllatas Matt Cullen kohe esimesel minutil Ben Bishopit ning vahe läks jälle minimaalseks, ent 29-aastane puurilukk sai siiski Penguinsi vastu oma karjääri esimese võidu kätte. Lõpu eel suurendasid Lightningu eduseisu Palat ja Stralman, kes oma väravate arvu duubeldasid.

Bishop, kellest sai eelmises mängus Lightningu ajaloos esimene 100 võiduga puurivaht, lõpetas 27 tõrjega. Neist 11 tegi ta ära juba avakolmandikul.


Lightningu jaoks pole viimasel ajal muidugi ainult koduseinad soodsad olnud. Seni on oldud 2016. aasta parim sats. 13-st mängust on võidetud 11.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 3 - 5 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Winnipegi hokifännid nägid pärast Jetsi tagasi saamist esimest korda sellist nalja, et nende meeskond lasi esimese viie minutiga kolm kolli. Rongi sabast saadi kinni alles 0-4 peal ning jõuti viimasel kolmandikul ühe kaugusele, aga peapõrutusest naasnud Cam Ward on Jetsi jaoks nagu krüptoniit. 31-aastane väravavaht korjas oma üheksandast Jetsi vastu võõrsil peetud mängust kaheksanda võidu. Rünnakul särasid kolme punktiga (1+2) lõpetanud Andrej Nestrasil ja kahe tabamuseni jõudnud Jordan Staal.

Calgary Flames 1 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Flames sai üsna kiirelt Jiri Hudleri väravast ette ja domineeris matši (pealevisked 31-18), aga ometi jäädi punktidest ilma. Mingisugused vanad võlad olid lahendamata William Karlssoniga, kes skooris külaliste mõlemad väravad. Sinijakid on alates 2011. aastast Calgarys võitnud kuus matši järjest.

Anaheim Ducks 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Tobias Rieder viis Coyotesi juba teisel minutil ette, aga see vaid pahandas Ducksi. Patrick Maroon vedas 1+2'ga vankrit, mis mängis endale suure eduga võidu välja pärast seda, kui viimasele kolmandikule 2-2 viigiga mindi. Bruce Boudreau meeskonna jaoks on see kuues järjestikune võit.

Kommentaarid