Laddi Blackhawksile tagastanud Jets paugutas Starsile kuus tükki

Winnipeg Jets läks läinud ööl mängule Dallas Starsi vastu olles kaotanud kõik neli tänavust vastasseisu. Enne kohtumist teatati, et Bryan Little'i hooaeg on seljatrauma tõttu lõppenud ning vahetult enne lahtiviset, et kapten Andrew Ladd on tagastatud Chicago Blackhawksile. Ometi saadi võõrsilt ilus 6-3 võit.

(foto: cbc.ca)
Jets sai 2010. aasta suvel vastupidises suunas liikunud Laddi eest Marko Dano mängijaõigused ja kaks drafti valikut. Tänavuse avaringi oma ja 2018. aasta 3. ringi oma, mis tuleb siis kui Blackhawks karikavõiduni jõuab. Laddi kaasavarana läksid Chicagosse veel ka Matt Fraser ja Jay Harrison.

"Jääme teda igatsema," tunnistas Starsi vastu skoori avanud Blake Wheeler. "Isekalt tahaksin, et ta istuks endiselt minu kõrval. Kuid ta läheb kohta, kus ta ilmselgelt end väga mugavalt tunneb. Ta teab sealsed kutte, seega arvan, et ta sobitub hästi."

Blackhawks ja Jets lähevad põhiturniiri käigus veel kaks korda tänavu kokku - 18. märtsil ja 1. aprillil. Mõlemad matšid toimuvad Winnipegis.

Loodus aga tühja kohta teadupärast ei salli ja nii tegi Starsi vastu oma noore karjääri parima mängu Joel Armia. Aasta tagasi Evander Kane'i tehingus Buffalost hangitud soomlane kahekordistas kahe väravaga oma hooaja kogusaagi ning pani tabamuste kõrvale ka ühe söödu.

Tema esimene tabamus, mis avakolmandiku lõpusekunditel kuidagi Antti Niemist läbi lipsas, viis Jetsi esimesele puhkepausile 3-0 eduga Wheeleri ja Armia väravate vahele mahutas end Tobias Enström.

Teine kolmandik algas Starsil kahe ülekaalu võimalusega ning nende toel tuldi mängu tagasi. Jason Spezza pani võrku hooaja 20. tabamuse ning Tyler Seguin jõudis oma 32. kollini. Vaatamata mitmetele võimalustele teisel perioodil väravalisa enam ei tulnud, kuid viimasel kolmandikul ei pidanud neid kaua oodata.

Näis vaid aja küsimus, mil Stars seisu lõpuks viiki saab ja siis edasi võidusadamasse purjetab. Esimene eesmärk õnnestuski, teine mitte väga. Spezza mängu teine pani viimase kolmandiku 3. minutil tabloole särama seisu 3-3, aga siis algas Kari Lehtoneni lekketöö. Soomlane lasi minutilise vahega kaks tükki. Armia sai oma teise ning täpne oli ka Mark Scheifele.

Scheifele lõpetas kohtumise nelja punktiga. Kolmest söödupunktist viimane tuli neli minutit enne lõppu, mil Jacob Trouba Starsi kirstule viimase naela lõi.

Kodupublik oli šokis, nagu ka Lindy Ruff. "Olime aeglased, ma ei tea, miks me piisavalt kiirelt ei mänginud," ütles Starsi peatreener. "Kaitsel ja väravavahtidel olid rasked õhtud."


Kõigi hipsterite lemmikklubi Stars on nüüd neli matši järjest lasknud vähemalt kolm väravat. Keskmine on 5.5! Peaks olema ilmselge, kuhu vahetustehingute viimastel päevadel abi vaja leida.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 3 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Flyers mängis eduseisu kaks korda maha, aga sai siiski võidu kätte. Seda ülinapilt, kuna Michal Neuvirth pidi normaalaja viimastel hetkedel kõik oma oskused mängu panema, et litrit väravast eemal hoida.


Columbus Blue Jackets 5 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Sinijakid lõhkusid Devilsi ära Nick Foligno juhtimisel. Meeskonna kapten sai kirja karjääri teise kübaratriki ning lisas sellele veel ka ühe söödu. Kolme sööduga tulid tema selja tagant Matt Calvert ja William Karlsson.

Toronto Maple Leafs 3 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Leafs võitis uue aastanumbri sees kodus normaalajaga mängu alles teist korda. 30 tõrjega lõpetanud Jonathan Bernier sai alates 6. jaanuarist oma esimese võidu. Võiduvärav läks Josh Leivo nimele. 22-aastane ründaja on skoorinud neljas järjestikuses mängus. Edaspidi saab kindlasti seeria parandamiseks rohkelt võimalusi olema, kuna Leafs teatas enne mängu, et James van Riemsdyki ja Joffrey Lupulit tänavu jääle enam ei lasta.

Florida Panthers 3 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Panthers suutis vigastuspausilt naasnud Aleksander Barkovi juhtimisel edukalt välja tulla 0-1 kaotusseisust. Soomlane sai 1-1 viigi pealt kirja kaks väravat. Üks sööt jättis Jaromir Jagri läbi aegade punktitabelis Gordie Howe'ist vaid nelja silma kaugusele.

St. Louis Blues 1 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Bluesi masendav vigastuste rida sai avakolmandikul jätku, kui Jori Lehteräl litriga nägu katki tehti. Lõpuks suudeti genereerida 36 pealeviset, aga Henrik Lundqvistist saadi üks mööda vaid ülekaalu ajal. Rootslane kerkis NHL-i ajaloos esimeseks väravavahiks, kes oma esimese 11 hooaja käigus kümme korda jõudnud 30 võiduni. Koos Martin Brodeuri ja Patrick Roy'ga on nüüd moodustunud kuldne kolmik, kellel kirjas vähemalt kümme 30 võiduga hooaega.

Chicago Blackhawks 1 -3 Nashville Predators (tipphetked)

Blackhawks jäi nähtavasti juba selles mängus ootama, et millal Ladd appi tõttab. Brent Seabrooki väravast mindi küll teise kolmandiku alguses juhtima, aga Pekka Rinne rikkus mitmed head võimalused ära. Soomlase 38 tõrjet aitasid Predatorsi kaheksandat mängu järjest punktini. Võiduväravaks oli kaks minutit enne lõppu Calle Järnkroki sulest tulnud sooritus.

Calgary Flames 1 - 2 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Mängu juhtima läinud Flames punnis vapralt endast tugevamale vastu, aga sai tasuks vaid südame murdmise. Mängu otsustas Josh Bailey värav, mis tulid loetud sekundid enne lisaaja lõppu. Seitsmendas kodus peetud lisaajaga lõppenud kohtumises oli see Flamesi jaoks tänavu alles esimene kaotus.

Vancouver Canucks 5 - 3  Ottawa Senators (tipphetked)

Canucks lõpetas senaatorite neljamängulise võiduseeria, saades kodus pärast kuute järjestikust kaotust teise võidu. Arhitektideks olid Matt Bartkowski ja Emerson Etem. Mõlemad said kirja kaks kolli. Esimene noppis endale ka ühe söödupunkti. Seis pöörati pea peale viimasel kolmandikul. Sinna läksid külalised 3-2 eduga. Tabamuste hulka mahtus ka meeskonna hooaja 11. vähemusest tulnud värav. Nende osas ollakse liiga parimad.

Los Angeles Kings 2 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Zack Kassian viis oma hooaja teise väravaga külalised teise kolmandiku lõpus ette, aga sellega äratati karu lihtsalt üles. Viimasel perioodil tuli 15 Kingsi 36-st pealeviskest ning Jeff Carteri ja Dwight Kingi väravate abil võeti Oilersi vastu viimasest 19-st mängust 16. võit.

Kommentaarid