Blackhawks võttis Capitalsilt revanši

Hooaja esimese omavahelise vastasseisu võõrsil 1-4 kaotanud Chicago Blackhawks ei lasknud Washington Capitalsil enda vastu duublit teha. Väikese värskenduskuuri läbinud koosseisuga saadi 3-2 võit, mis aitas Joel Quenneville'i meeskonna ühtlasi tagasi läänekonverentsi liidrikohale.

(foto: Nam Y. Huh/AP Photo)
Blackhawksi eest tegi oma debüüdi sel nädalal Montrealist hangitud Tomaš Fleichman ja samuti oli üle kuue aasta meeskonna särgis uuesti jääl ka Andrew Ladd. Winnipeg Jetsist tagasi toodud ründaja avas kohe kiirelt ka oma teise tulemise punktiskoori. 30-aastane ründaja sai kirja söödu 2-1 tabamuse juures, millega Jonathan Toews Blackhawksi teise kolmandiku lõpuminutitel ette viis.

Viimasel ajal mitmetes mängudes kehva algusega oma elu keeruliseks teinud Capitals täna selle patuga hakkama ei saanud. Avakolmandikul tuli 17 meeskonna 30-st pealeviskest ning Marcus Johanssoni ülekaalu väravast mindi mängu ka juhtima.

Küll aga ei kestnud külaliste kahjuks edu väga pikalt. Hoopis vastupidi. See jäi väga põgusaks. Pool minutit pärast juhtseisu haaramist unustati Patrick Kane enda värava ette vabaks ning ei pea kaks korda arvama, mis juhtus.

Avakolmandikul ainult kuue pealeviskega piirdunud Blackhawks keevitas nendele teise perioodi käigus 14 otsa ning sai teenitult mängu juhtima. Capitalsi särtsakast algusest ei jäänud väga midagi järgi ja seetõttu pidi Corey Crawford teisel kolmandikul tõrjuma vaid neli vastaste üritust.

Suur osa viimasest kolmandikust möödus playoffide stiilis kinnise mänguga, ent perioodi teises otsas nähti siiski veel ka tulevärki. Kodumeeskonnale jäeti viimase 20 minuti jooksul ainult kolm pealeviset, kuid üks neist läks siiski ka Braden Holtby selja taha. Avaväravast ilmselgelt õigeid järeldusi ei tehtud, kuna selles olukorras jäi Dennis Rasmussen värava ette valveta. Olukorras sai Richard Panik hakkama eeskujuliku jalgpalli sööduga.

Blackhawks asus pärast 3-1 ette pääsemist sujuvalt võidusadamasse tüürima, ent pidi enne kohale jõudmist üle elama ka närvilise aja. Veidi rohkem, kui kolm minutit enne lõppu jäädi kahe mehega vähemusse. Capitalsi peatreener Barry Trotz korjas siis ka Holtby väravasuult ära ja nii üritasid külalised kolmemehelise (!) ülekaaluga järgi võtta. See ka õnnestus. Puur pidi tühi olema vaid viis sekundit. Jevgeni Kuznetsovi ülekaalu värav tõi meeskonna ühe kaugusele.

Capitals, kes teatas eile, et John Carlson jääb 3-4 nädalaks jäält eemale, sai pärast oma teist väravat veel pikalt ülekaalus mängida, kuid muinasjutuline tagasitulek jäi siiski olemata. Martin Brodeuri hooaja võitude rekordit (48) edestava tempoga mängiv Holtby kaotas oma viimase 12 stardi jooksul alles kolmanda mängu.


Kui Fleichmann ja Ladd said oma esimesed mängud kirja, siis karikakaitsja teised uued näod peavad debüüti veel ootama. Dale Weise'il jäi seejuures esimene esitus tegemata visaprobleemide tõttu.

Kommentaarid