Üheksa mängijaga tehing viis Dion Phaneufi Ottawasse

Vahetustehingute tähtajani on veel kolm nädalat minna, aga võimalik, et Ottawa Senators ja Toronto Maple Leafs panid äsja üleminekute karusselli keerlema. Üheksa mängijaga tehingu käigus loobus Leafs oma kaptenist Dion Phaneufist.

(foto: rantsports.com)
Koos Phaneufiga lahkusid Leafsist ka Matt Frattin, Casey Bailey, Ryan Rupert ja Cody Donaghey. Vastupidises suunas liikusid Jared Cowen, Colin Greening, Milan Michalek ja Tobias Lindberg.

Tänavu 51 mänguga kolm väravat ja 24 punkti kogunud Phaneuf oli Torontost lahkumisele lähedal ka juba aasta tagasi, kui Detroit Red Wings temast tõsiselt huvitatud oli. Siis jäi asi selle taha, et Red Wings ei soovinud kogu tema palka enda kanda võtta. Senators on aga sellega nõustunud.

28-aastane ründaja Frattin on kunagine drafti 4. ringi valik, kes viimased kaks hooaega põhiliselt AHL-is veetnud. NHL-is sai ta tänavu Leafsi eest väljakule üheksas mängus, kus jäi punktisaldo avamata.

Bailey on 24-aastane, omal ajal draftimata jäänud ründaja, kelle Leafs 2014. aasta suvel Buffalo Sabresi nina eest endale haaras. Ka tema on enamuse ajast AHL-is veetnud. Suurliigas on kuue mänguga kirjas üks värav.

Kolmas ründaja Rupert on Leafsi 2012. aasta drafti 6. ringi valik, kes sel hooajal veetnud aega nii AHL-is kui ECHL-is. NHL-is on debüüt tegemata.

Donaghey on 19-aastane kaitsemees, kes hetkel mängimas QMJHL-is pärast seda, kui mulluse hooajaeelse laagri käigus Leafsile muljet õnnestus avaldada.

Cowenist on Senators soovinud pikalt lahti saada, kuna 2009. aasta drafti 9. valik pole oma potentsiaalini küündinud. Tänavu on 25-aastane kaitsemees jääle lastud vaid 37 kohtumises ja neist on tal kirjas neli silma.

Greening on 29-aastane ründaja, kellel tänavu NHL-is jagunud mänguaega täpselt neli minutit. Kuigi karjääri numbrid on väikese palgaga mehe kohta täitsa korralikud - 256 mänguga 38 väravat ja 87 punkti. Samas pole temast tänavu isegi AHL-is suurt asja olnud, kuna 41 mänguga on kirjas vaid 7+6.

31-aastase Michaleki jaoks, kellel selja taga üle 700 põhihooaja mängu, on Leafs kolmas erinev klubi. Hiilgeajad jäidki aga just esimese klubi San Jose Sharksi päevile, mil nelja hooajaga läks kirja kolm 20 väravaga aastat. Tänavu on tema sulest 32 matšiga tulnud kuus väravat ja kümme punkti.

Lindberg on 20-aastane ründaja, kelle Senators noppis ära 2013. aasta drafti neljandast ringist. Rootslasel on hetkel käsil oma esimene AHL-i hooaeg. 34 mänguga on seal tulnud viis väravat ja 22 punkti.

Kommentaarid