Eric Staali karjäär jätkub Rangersis

Loomulikult pole vahetustehingute viimased päevad päris õige maitsega, kui New York Rangers nende jooksul mõne suure täiendusega hakkama ei saaks. Tänavu valiti selleks välja Eric Staal. Carolina Hurricanes sai oma ikooni eest vastutasuks kaks drafti valikut ja nooruki Aleksi Saarela.

(foto: Gregg Forwerck/Getty Images)
Mõlemad drafti valikut on teise ringi omad ning Saarela näol on tegu eelmise suve 3. ringi valikuga. Selle põhjal võib öelda, et Rangers sai 2006. aasta karikavõitja ning 2010. aasta OM-kulla omaniku kätte üsna soodsa hinnaga. Lisaks jäi pool tema palgarahast veel ka endisele klubile.

Staalist on suvel saamas vabaagent, seega polnud muidugi Hurricanesil ka väga valikuvõimalusi. Arvatavasti tähendab kaptenist loobumine ka seda, et playoffidest enam ei unistata, kuigi seis pole väga hull. Enne tänast mängu St. Louis Bluesiga on viimane marjamaale viib koht nelja punkti kaugusel. Samas on suureks komistuskiviks see, et hetkel seda hoidval Pittsburgh Penguinsil on mitu mängu varuks.

Tänavu 63 mänguga 10 väravat ja 33 punkti kirja saanud Staal, kes mängis Hurricanesis koos venna Jordaniga, saab New Yorgis kokku teise venna Marciga.

Hurricanesi särki kandes jäid Staali numbriteks 909 põhihooaja mängu, 322 väravat ja 775 punkti. Playoffides on ta kogunud 43 mängu jooksul täpselt punkti mängu kohta (19+24). Kahtlemata loodab Rangers, et seda hoogu õnnestub ka tänavu korrata.

Kommentaarid