Wild häbistas 50 000 pealtvaataja ees Blackhawksi

Tundub, et on vaid aja küsimus, millal John Torchetti ajutise peatreeneri kohalt Minnesota Wildi püsivaks juhendajaks edutatakse. Tema käe all tehtud imeline algus jätkus pühapäeval vabas õhus 50 000 pealtvaataja ees. Wild häbistas Chicago Blackhawksi 6-1 skooriga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Täpsemalt oli tänavuse hooaja teist välimängu jälgimas 50 426 silmapaari. Väravaid kaema tulnud inimesed ei pidanud pettuma, aga kõik, kes tasavägist mängu lootsid näha, läksid kirudes koju. Läbi ajaloo 20. erineva klubina välimängus kaasa löönud Wild purjetas varakult eest ära ja külalisi ei lastud ligilähedalegi.

Kodumeeskond mängis endale kiirelt välja 2-0 eduseisu. Matt Dumba koristas 4. minutil Ryan Carteri läbimurde järel värava ette tekkinud prügi ära ning mõni minut hiljem suunas Thomas Vanek ülekaalus mängides Jason Pominville'i pealeviske Corey Crawfordi selja taha. Wild sai ainuüksi avakolmandikul juba kolm korda ülekaalus mängida ja kokku jäi Blackhawks vähemusse kuus korda.

Külalistele läks kirja ka üks viieminutiline karistus, mis tuli teise kolmandiku lõpuosas Michal Rozsivalile, kes Jason Zuckeri valusalt jääle kukutas.


Wild ei suutnud pikka ülekaalu ära kasutada, aga ega seda polnud sel hetkel enam vajagi. Eduseis oli selleks ajaks kerkinud juba nelja peale. Teise kolmandiku alguses lõpetas Nino Niederreiter ilusa söödukombinatsiooni hooaja 11. tabamusena ja täpne oli ka Pominville.

"Me polnud mänguks valmis," tunnistas ausalt Blackhawksi peatreener Joel Quenneville.

Torchetti meeskond jättis ka viimasele kolmandikule kaks väravat. Need tulid Carterilt ja Erik Haulalt. Nii Haula kui Pominville lõpetasid mängu 1+2'ga. Üle kolme punkti polegi keegi välimängudes seni teeninud.

"See on suurepärane tunne saada võit ja seda nii, et kogu meeskond mängib hästi," ütles Haula, kes Torchetti juhendamisel mängides kogunud seitse punkti.

Tilk tõrva meepotis oli aga muidugi see, et Devan Dubnyk jäi päris hilja nullimängust ilma. Patrick Kane jõudis oma hooaja 35. tabamuseni. Jonathan Toews sai olukorras kirja söödupunkti, mis annab talle neljast välimängust kogusaagiks kuus silma. Sellega on ta nende pühade ürituste parim mees.

Läbi aegade 17. välimängu võitis alles viiendat korda võõrustaja. Blackhawksil on vabas õhus mängides neljast kohtumisest kirjas vaid üks võit.


Hooaja viimane välimäng on kavas tuleval laupäeval. Colorado Avalanche võõrustab Detroit Red Wingsi.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Laupäeval viimasel hetkel haigestumise tõttu Penguinsi mängust eemale jäänud Marc-Andre Fleury oli uuesti jalul ning jätkas Sabresi üle domineerimist. 24 tõrjega lõpetades tuli Sabresi vastu seitsmes järjestikune võit, mis kogu karjääri jooksul 28 matši juures 19. võit. Meeskond tervikuna teenis Sabresi üle kaheksanda järjestikuse võidu. Võidutabamuseks osutus Matt Culleni vähemusest tulnud värav. Väravaautorite sekka mahutas end taas ka Scott Wilson. 2011. aasta drafti 7. ringi valik on pärast Jordan Staali ja 2007. aastat esimene Penguinsi kollanokk, kes kolmes järjestikuses mängus väravani jõudnud.

New York Rangers 1 - 0 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Jimmy Howard sai üle hulga aja hakkama korraliku esitusega, aga esimest võitu pärast 3. detsembrit see talle ikkagi ei toonud. Henrik Lundqvist lükkas oma hooaja neljandaks puhtaks paberiks kõrvale 22 üritust ja lisaajal skooris Kevin Klein.

Carolina Hurricanes 2 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Tasavägine vastasseis läks 2-2 seisuga vastu viimastele minutitele, aga siis sai Hurricanesile saatuslikuks Jordan Staali kõrge kepi eest tulnud karistus. Mõned sekundid enne selle lõppu jäi Steven Stamkos vabaks ja see ei ole hea idee. Ühe lisas tühja väravasse veel Ryan Callahan, kes lõpetas kohtumise kahe tabamusega. Lightning on nüüd viimasest 13-st omavahelisest vastasseisust võitnud 11.

Anaheim Ducks 5 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Oleks see Flamesi teha, siis kindlasti ei käidaks hooaja käigus kordagi Anaheimis. Siin oli kõik kahe kolmandikuga enamvähem korras, kui kaotusseis püsis minimaalsena (1-2), aga kodumeeskond läks viimasel perioodil kiirelt oma teed. Ryan Getzlaf pikendas võiduväravaga oma hooaja pikima punktiseeria kaheksa peale, Ryan Kesler sai kirja 2+1 ning Ducks pani kodus Flamesi 22. kohtumist järjest paika. Üks veel ja käes on liiga rekord.


Vancouver Canucks 5 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche kindlasti lõpetaks hea meelega Vancouveris käimised. Sealt tuli viimase 15 külastuse jooksul 12. kaotus. Jannik Hansen sai kirja kaks kolli ning Henrik Sedin tegi söödupunktidega karjääri 10. nelja silmaga mängu. Daniel sai enda nimele kolm söötu. Canucks skooris viimati üle kolme detsembri alguses. Lisaks oli kodus kuus mängu järjest ainult kaotuseid kukkunud.

Kommentaarid