Wildi uus peatreener loodab korrata AHL-is korda saadetut

Minnesota Wild veedab enamuse uuest nädalast Lääne-Kanadat väisates ning seda tehakse uue peatreeneriga. John Torchetti teeb tuleval ööl Vancouveris meeskonna pingil debüüdi. Ajutine juhendaja loodab korrata tänavu juba AHL-is korda saadetud.

(foto: chatsports.com)
Wildi AHL-i sats Iowa Wild on viimastel aastatel olnud üks kogu liiga nõrgimaid ning erinevuseks polnud ka tänavune hooaeg. Meeskond võitis hooaja esimesest 32-st matšist vaid viis. Pärast jõulupausi õnnestus Torchettil aga kurssi muuta. Viimasest 19-st võideti tema juhendamisel kümme.

"Võttis aega, et õiget kultuuri saavutada, pidime osade mängijate keskendumise ja vastutustundlikuse paika saama," ütles Torchetti probleemide kohta.

51-aastane ameeriklane peab ka uues töökohas riietusruumi korda saama. Pärast Mike Yeo vallandamist tunnistas näiteks Thomas Vanek ei polnud peatreeneriga rääkinud alates hetkest, mil austerlane üleeelmisel nädalal St. Louisis meeskonna koosseisust välja jäeti.

Vanek on üks paljudest Wildi mängijatest, kes hooaja jooksul lati alt läbi jooksnud. Seda on ka ise pärast peatreeneri vallandamist tunnistatud.

Osa süüst on enda peale võtnud ka peamänedžer Chuck Fletcher, kellel jagub Yeole vaid häid sõnu.

"Mike on väga hea treener ja suurepärane inimene, kes on klubi heaks väga palju teinud," ütles Fletcher. "Võitsime temaga kaks playoffide ringi. Oleme kogu liiga peale üks vähestest, kes kaks aastat järjest teise ringi jõudnud. Neid meeskondi on vist ainult viis. Ta väärib palju kiitust klubi stabiliseerimise eest."

Sarnaselt Torchettile klubi AHL-i meeskonna juurest edutatud Yeo juhendamisel jäi Wild tema debüüthooajal playoffidest eemale, aga suured investeeringud, mis algasid Ryan Suteri ja Zach Parise hankimisega, aitasid meeskonnast teha ühe läänekonverentsi tugevaima.

Yeo tõi Wildile 349-st mängust 173 võitu ning tema punktiprotsent 55.9% on klubi ajaloo parim. Samas peab Torchetti selle hooaja lõpufaasis kindlasti ületama, et meeskond põhiturniirist edasi viia.

Hetkel on Wild viimasest playoffide kohast viie punkti kaugusel. Ees ootab kõva võitlus ja just võitluslikkus on üks kindlaid asju, mida uus peatreener oma hoolealustelt soovib näha.

"Pean kindlustama selle, et kõik mõistaksid seda, et peab tugevalt mängima, võitlema ja igal õhtul oma lahingud võitma," sõnas Torchetti. "Jään seda esmaspäevast ootama."

Chicago Blackhawksi juures abitreenerina töötades 2010. aastal Stanley karika võitnud Torchetti on seni NHL-is peatreenerina 39-st kohtumisest võitnud 15. Oma 40. mängust võiduga välja tulemine saab olema ülioluline.

Kommentaarid