Capitals alistas vastuolulise väravaga Coyotesi

Washington Capitals oli läinud ööl teist mängu järjest raskustes oma favoriidi koorma kandmisega. Külas oli Arizona Coyotes, kes läks mängu ka juhtima. Lõpuks jäi aga siiski Capitals peale 3-2, kuigi võidutabamus tekitas väga palju kõneainet.

(foto: Getty Images)
Viimase kolmandiku keskel tuli kodumeeskonna kolmas Mike Richardsi sulest. Tegu tema esimese väravaga uue klubi särgis. Coyotesi väravavaht Louis Domingue oli aga olukorra peale maruvihane.

"Ma ootan, et iga kutti koheldakse ühtemoodi ja ma tunnen, et kuna mul pole selles liigas veel väga palju mänge kirjas, siis koheldakse mind erinevalt," sõnas 23-aastane puurivaht.

Olukorras tundus, et Domingue oli saanud kinda litri peale, aga vilet ei tulnud, mänguvahend lipsas sealt välja ning külaliste jaoks lõpuks nii õnnetult, et Richards oli jaol.

"Arvasin, et see on väravavahi käes," tunnistas ka väravaautor ise. "Aga järku lendas see välja ja mingit moodi otse minu kepi peale."

Domingue tegi 31 tõrjega väga ilusa mängu, aga üks intsident rikkus kogu tema tuju ära.


Noor puurivaht lisas: "Arvan, et kui Holtby oleks sedamoodi litri katnud, siis oleks vile tulnud. See oli kogu mängu jooksul sedamoodi. Minu kasuks ei tulnud vilesid. Ma küsisin neilt selle kohta, aga mulle ei vastatud. Minu jaoks on vastuvõetamatu, et meid ei kohelda ühtemoodi."

Vastuoluline värav tegi seisuks 3-1. Coyotes sai seejärel kiirelt, minutiga tänu Connor Murphy väravale uuesti ühe kaugusele, aga rohkemaks rammu enam ei jagunud. Lisaks kodumeeskonna skandaalsele kolmandale väravale võis pärast mängu kiruda ka oma ülekaalu efektiivsust. Dave Tippetti meeskond pani nendes olukordades kuuest null.

Capitals realiseeris teisel kolmandikul ülekaalus ära kohe oma esimese võimaluse ning lõpetas neljast ühega. Tabamuse autoriks oli Jevgeni Kuznetsov. Venelase väravast sai Capitals viigisadamasse pärast seda, kui Kevin Connauton Coyotesi ette oli viinud. Hooaega Columbuses alustanud kaitsemees on viimases neljas mängus skoorinud kolm tükki.

Pool minutit enne Richardsi hooaja esimest kolli tegi Aleksandr Ovetškin oma aasta 39. värava. Konkurendid Rocket Richardi trofeele hakkavad vaikselt juba kaugustesse jääma. Järgmisena tuleb Patrick Kane, kellel kirjas 35 kolli.


Capitalsist sai ajaloos kõige kiiremini 44 võiduni jõudnud meeskond. Selleks läks vaid vaid 58 matši. Seejuures koguti mullu kogu põhiturniiri käigus vaid üks võit rohkem.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 6 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

TD Gardeni publik võib kindlasti rahul olla sellega, et viimasel ajal on olnud võimalus näha palju väravaid. Tuska peaks aga valmistama see, et enda lemmikmeeskond ei suuda kuidagi kodus võidutseda. Sinijakid liikusid võidu suunas Boone Jenneri kahe värava toel. Ülekaalus pandi kolmest kaks. Bruinsi poolel said kaks kolli kirja Loui Eriksson ja Matt Beleskey.

Montreal Canadiens 1 - 2 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Predators on ilmselgelt lisaajal neetud. Muud moodi on raske seletada seda, kuidas Craig Smith lõpu eel olnud kuldset võimalust ära ei realiseerinud.


Tema õnneks ei pidanud hiljem pikalt punastama, kuna karistusvisetel oli ta ainsana täpne.

St. Louis Blues 3 - 6 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks mängis endale 13 minutiga välja kolmeväravalise edu ja see saigi otsustavaks. Kaks kolli tuli viieminutilise ülekaalu ajal. Joe Thornton lõpetas 2+2'ga, Logan Couture 2+1'ga ning Tomaš Hertl kahe väravaga. Vanameister on alates jõulukuu keskpaigast päris näljaselt tegutsenud.



Kommentaarid