Jets loobub tõenäoliselt Andrew Laddist

Winnipeg Jets seisab enne veebruari lõpus olevat vahetustehingute tähtaega omamoodi lõhkise küna ees. Kaks meeskonna tähtmängijat Dustin Byfuglien ja Andrew Ladd vajavad mõlemad uut lepingut, aga rahaline seis lubab selle teha vaid ühega. Tõenäolisemaks lahkujaks on Ladd.

(foto: Chris O'Meara/Getty Images)
Alates 2010. aasta novembrist meeskonna kaptenina tegutsenud Laddil lõppeb viieaastane kontraht, mille käigus töötasuks 22 miljonit dollarit. 30-aastast kanadalast ootab ees viimane palgatõus ning olles end tõestanud efektiivse ja mitmekülgse mängumehena tuleb temasse investeerida rohkem kui praegune keskmine palk 4.4 miljonit.

Jets on ka hooaja käigus aktiivselt soovinud Laddilt allkirja kätte saada, aga kahe osapoole visioon uuest lepingust on erinev. See jääb keskmise töötasu osas vahemikku 500 000 kuni miljon dollarit. Enne hooaja algust olevat Ladd tagasi lükanud kuueaastase ja 36-miljonilise lepingu.

Erinevate allikate kohaselt kogenud ründaja puhul kosilastest puudu ei tule. Karjääri viienda 20 väravaga hooaja suunas liikuv Ladd on neid kindlasti viimaste kohtumistega veelgi rohkem ligi meelitatud, sest pärast 13-mängulist põuda on ta skoorinud kolmes järjestikuses mängus.

Laddi tänavuse hooaja kogunumbriteks on 52 mänguga 13 väravat ja 30 punkti.

Byfuglien on samas kaitsjate osas 15 väravaga jagamas liigas teist kohta ning on seetõttu kahtlemata meeskonna jaoks väärtuslikum. Räägitakse, et tema ootab 7.5-miljonilise keskmise palgaga seitsmeaastast lepingupakkumist. Tal lõppeb samuti viieaastane leping. Selle koguväärtuseks on 26 miljonit dollarit.

Kui klubi Byfuglieni nõudmistega kaasa läheb, siis kuulub ta uuel hooajal liiga enimtasustatud kaitsjate sekka.

Kommentaarid