Leafs saatis Reimeri San Josesse

Koos James Reimeriga veedetud tormilised ajad, mis sel hooajal novembris veel väga ilusad olid, on Toronto Maple Leafsi fännide jaoks nüüd lõppenud. 27-aastane puurivaht, kellest suvel on saamas vabaagent, saadeti nelja mängijaga tehingus San Josesse.

(foto: sportsatf.com)
Lisaks Reimerile läks hetkel Vaikse ookeani divisjonis kolmandat kohta hoidva klubi valdusesse ka Jeremy Morin, kes alles eelmise kuu alguses Chicago Blackhawksist Richard Paniku vastu Torontosse liikus.

Sharks saatis vastu väravavahi Alex Stalocki ning ründaja Ben Smithi, kes samuti endine Blackhawksi mängija ning 2013. aastast ka karikavõitja. Lisaks läks teele 2018. aasta drafti 4. valik, mis võib muutuda 3. ringi omaks, kui Peter DeBoer suudab haid finaali tüürida. Sellega on Leafsil järgmises kolmes draftis nüüd 27 valikut.

Reimeri karjäär Torontos lõppes 207 mängu ja 84 võiduga. Keskmiselt lasi ta endale 2.84 väravat ning tõrjus 91.4%-lise efektiivsusega. Tänavu on tal 29 stardiga kirjas 11 võitu. Väravate keskmine on 2.49 ja tõrjed 91.8%. Need numbrid peaksid San Joses kindlasti paranema.

Sharks on viimastel nädalatel aktiivselt esinumbrile Martin Jonesile otsinud Stalockist paremat varumeest ning Reimerist võiks see ka saada.

Stalock tegi oma karjäärile suurepärase alguse ning jõudis muu hulgas üleeelmisel hooajal ka 178:55 väldanud nulliseeriaga klubi rekordini, aga viimase aja esitused on tema poolt olnud kahvatud. Üheksast stardist on tänavu kirjas ainult kolm võitu, keskmiselt lastud väravate arv 2.94 ning tõrjed nutused 88.4%.

Smith on tänavu NHL-is jääl käinud kuues kohtumises, kust on kirjas baranka. AHL-is on 14 matšiga kirjas 8+2. Morin on kogu aasta madalamas liigas veetnud. 41 mänguga on kogunenud 11 väravat ja 28 punkti.

Leafsi tühjendusmüük jätkub tõenäoliselt järgmistel päevadel. Vahetustehingute aeg läheb lukku esmaspäeval. Endine NHL-i mängumees, 2006. aastal Carolina Hurricanesiga karika võitnud Mike Commodore soovitab kõigil pakkima hakata.


Kommentaarid