Flames ja Blues kindlustasid playoffide koha

Uks hakkab vaikselt sulguma ja vabu playoffide kohti on tänaseks jäänud vaid neli. Karikamängudele jõudnud meeskondade arvu kasvatasid reedel 12 peale Calgary Flames ja St. Louis Blues. Viimane sai koha isegi vaatamata kaotusele.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Blues jäi võõrsil 1-2 karistusvisetega alla Colorado Avalanche'ile. Meeskond sai Ryan Reavesi avakolmandiku väravast ideaalse alguse, kuid end ei õnnestunud siiski kehtestada. Võib ka öelda, et kerge juhtima minek uinutas meeskonna, kuna esimese 20 minutiga tuli rohkem pealeviskeid (13), kui järgmise kahega kokku (10).

Avalanche sai teise kolmandiku keskel J.T Compheri ülekaalu väravaga viigi kätte ning teenis karistusvisetelt võidu tänu Nathan MacKinnoni ja Matt Duchene'i tabamustele.


Eelmisel hooajal läänekonverentsi finaalis mänginud Blues läheb playoffidesse kuuendat aastat järjest.

Flames läheb kaheksa aasta jooksul karikamängudele alles teist korda. Oma koht kindlustati divisjonikaaslase San Jose Sharksi kolkimisega. 5-2 võidus tulid kõik väravad erinevatelt mängijatelt ja 36 tõrjega tegi järjekordse supermängu Brian Elliott.

"Ta oli fantastiline," ütles oma väravavahi kohta pärast mängu Flamesi boss Glen Gulutzan. "Tema tõi meile täna kaks punkti."

Hooaja alguses suurtes raskustes olnud Elliott on nüüd oma viimasest 16-st stardist võitnud 14. Seeria jooksul on ta vaid neli korda üle kahe värava lasknud.

Viimase üheksa mängu peale kaheksanda kohtumise kaotanud Sharks on divisjoni esikoha heitlusest vajumas konverentsi wild-cardi kohtadele. Flamesi edestatakse näiteks nüüd vaid ühe punktiga.


Flamesi edu tähendab seda, et Alberta provintsi rivaalid lähevad alates 1991. aastast alles kolmandat korda samal hooajal koos playoffidesse. Viimati juhtus see 2006. aastal.

Teised kohtumised

New York Rangers 3 - 4 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Neljamängulise kaotuste jada katkestanud Penguins põhjustas Rangersile omakorda viimase kuue mängu peale viienda kaotuse. Sidney Crosby vedas vankrit 1+1'ga, saades kirja ka karistusvisete otsustava tabamuse. Rangersile päästis punkti Chris Kreideri viimaste sekundite värav.

New York Islanders 2 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Viimastes mängudes kohutav olnud Islanders suutis oma playoffide lootused veel uuesti elustada. Kuigi Devils on juba pikemat aega saanud kõigilt ja kõike moodi. John Hynesi meeskonnal on viimasest 19-st mängust võidetud vaid kaks.

Chicago Blackhawks 3 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Blackhawks jõudis oma ajaloos alles teist korda 50 võiduni. Artemi Panarin sai enda nimele kaks väravat ning Patrick Kane oli söötajana kõigis osaline. 107 punkti peale tõusmine aitas ühtlasi Blackhawksi liiga üldtabelis just Jacketsist mööda, 2. kohale.

Arizona Coyotes 6 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Külalised ei suutnud müstilisel kombel 48-25 pealevisete ülekaalu võiduks mängida. Braden Holtby imes juba avakolmandikul kolm tükki ja hiljem läks asi pärast ühe kaugusele jõudmist uuesti käest. Coyotes polnud enne kohtumist liiga liidriga tänavu veel kordagi kodupublikut kuue väravaga rõõmustanud.

Vancouver Canucks 0 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings jättis oma õhkõrnad playoffide lootused ellu Jonathan Quicki hooaja teise nullimängu ja Jarome Iginla karjääri 625. väravaga. Hooaja esimeses pooles liiga parimate kodumeeskondade hulka kuulunud Canucks on Rogers Arenal kaotanud kümme jutti. Enne seda oli kogu hooaja peale tulnud 11 kaotust.

Kommentaarid