Väljakul kokku varisenud Neuvirthi kaotanud Flyers viis töö Devilsi vastu professionaalselt lõpuni

Philadelphia Flyers hoidis laupäeval New Jersey Devilsi üle saadud järjekordse koduvõiduga oma playoffide lootusi elus, aga enne kahe punktini jõudmist tuli üle elada väga hirmutav hetk. Kohe üsna mängu alguses varises Michal Neuvirth kodumeeskonna väravasuul ootamatult kokku.

(foto: centurylink.net)
Tšehhi puurilukk pidi Flyersi väravas alustama, kuna Steve Mason oli ootamatult haigestunud. Nüüdseks on selgunud, et ka Neuvirthi oli haigus kimbutamas ja võimalik, et selle ja vedelikupuuduse tõttu juhtunu aset leidiski.



Kanderaamiga väljakult ära viidud väravavaht toimetati haiglasse jälgimise all ja sealt tulnud sõnumid on olnud positiivsed.

Meeskonna lootused jäid pärast Neuvirthi ära viimist Anthony Stolarzi kätte ja New Jerseyst pärit väravavaht ei vedanud omasid alt. Devils jäi tänavu kaheksandat korda nulli peale ning kaotas 0-3. Stolarz lõpetas 26 tõrjega. Noor puurilukk pidanuks sel õhtul tegelikult AHL-is mängima, aga kiirustas kohale, kui selgus, et Masoniga on lood halvad.

"Ta näitas väga head tasakaalukust," kiitis pärast mängu Flyersi boss Dave Hakstol. "Ta jõudis kohale ja sai varustuse selga alles hetkel, mil litter mängu pandi. See näitab tema küpsust ja nagu ma ütlesin, suurepärast tasakaalukust, eriti arvestades asjaolusid, mille tõttu ta mängu sai."

Pealevisetega 41-32 üle olnud Flyers sai väravatest kaks ülekaalust Brayden Schennilt ja Jordan Wealilt. Üks tabamus tuli veel Colin MacDonaldilt.

Väravavahtidega seoses pakuti kõneainet veel kohtumise lõpuhetkedel. Kuna vaja oli uut varumeest, siis kutsus Flyers kohale 23-aastase noortetreeneri Eric Semborski, kes endise Temple'i ülikooli väravavahina sel hooajal hädaolukorras käinud ka Chicago Blackhawksi pinki soojendamas. Hakstol tahtis enne mängu lõppu ta ka mängu panna, aga see plaan ei läinud läbi, kuna lepinguta väravavahti võib kasutada tõesti vaid hädaolukorras ehk väljakul oleva puuriluku vigastuse korral.


Meeskonnad kohtuvad teisipäeval Devilsi koduväljakul uuest. Enne seda peab Flyers veel täna Madison Square Gardenist läbi käima.


Flyersi playoffide lootused on elus, aga need on üsna matemaatilised. Pärast laupäevaseid tulemusi hinnatakse karikamängudele jõudmise tõenäosust 0.06%-liseks.

Teised kohtumised

Boston Bruins 5 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Bruins parandas tublisti oma playoffide võimalusi Patrice Bergeroni kahe värava toel. Viis tükki saadi kirja vaid 29 pealeviskega. Jaromir Jagr kerkis karjääri 217. ülekaalu väravaga läbi aegade edetabelis jagama 10. kohta.

Nashville Predators 3 - 0 Minnesota Wild (tipphetked)

Predators otsustas mängu teise kolmandiku lõpuminutitel kahe 10 sekundi sees tulnud tabamusega. Pekka Rinne sai 31 tõrjega tähistada hooaja kolmandat nullimängu. Wildi järjekordse kaotusega kindlustas Chicago Blackhawks läänekonverentsi esikoha.

Carolina Hurricanes 0 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Hurricanesi rekordiline punktiseeria leidis oma lõpu üsna ootamatus kohas, kui Stars teenis viimase 20 võõrsilmängu peale alles kuuenda võidu. Kari Lehtonen jõudis 25 tõrjega hooaja kolmanda nullimänguni. Neist kaks on tulnud viimase kuue stardiga.

Detroit Red Wings 4 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Külalised vedas 2+1'ga võiduni Auston Matthews, kes kordab 66 punktiga Leafsi kollanokkade punktirekordit ja 38 väravaga ameeriklastest uustulnukate liiga rekordit. Säramist jätkavad ka meeskonna teised noorukid.


Tampa Bay Lightning 1 -  2 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price sai 21 tõrjega järjekordse laupäevaõhtuse võidu. Lisaajal pani pikalt Claude Julieni ajal raskustes olnud Aleksandr Radulov viimase kolme mängu peale võrku oma teise.


Winnipeg Jets 4 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Jets jõudis 1-2 kaotusseisu pealt hooaja pikima, neljamängulise võiduseeriani. Kodupublikut on rõõmustatud viies järjestikuses mängus. Enne seeriat oli kogu 2017. aasta peale tulnud kõigest kuus koduvõitu. Külaliste mõlemad tulid Mike Hoffmanilt.

Edmonton Oilers 3 - 2 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Connor McDavid tõstis 1+2'ga Oilersi Vaikse ookeani divisjoni tippu. #97 on jõudnud 10-mängulise punktiseeriani, mis klubi mängijate hulgas viimase 19 hooaja pikim. Kaheksas järjestikune koduvõit on klubi rekordi kordus. Samuti kordab klubi rekordit hooaja 40. võiduni jõudnud Cam Talbot. Selleks piisas 16-st tõrjest.

Kommentaarid