Kutšerov kritiseeris tiimikaaslasi

Tänavu Tampa Bay Lightningu parimaks mängijaks osutunud Nikita Kutšerov on tagasi kodumaal, valmistumas peagi algavaks MM-turniiriks ja nagu ikka leegionäridega tihti juhtub - millegi pärast arvatakse, et kodusele meediale antud sõnavõtud ei jõua ookeani taha. Nii on ka nüüd läinud.

(foto: puckprose.com)
23-aastane venelane võttis teravalt sõna seoses oma tiimikaaslastega, kes väidetavalt meeskonda sel hooajal alt vedasid.

"Osad kutid on liiga kauaks meeskonda jäänud," ütles Kutšerov. "Nad said oma raha kätte ja lõpetasid töötamise. Nad teadsid, et nende kohtadele pole konkurentsi ja organisatsioon ei hakka nende asemele kedagi teist võtma. Nad ei mänginud hästi. Seda on nende statistikast näha. Kui mängisime koos ja andsin söödu, siis ei oodanud nad seda. Selle tõttu oli hooaeg vaatamata heale statistikale minu jaoks raske."

J.T. Brown, Cedric Paquette, Alex Killorn ja kaasmaalane Vladislav Namestnikov olid mõned esindusmeeskonna mängijatest, kes eelmisel suvel koos Kutšeroviga uue lepingu said.

Mitte keegi sellest rivistusest ei suutnud oma taset võrreldes varasemaga tõsta. Eriti jääb silma, kuidas Brownil kukkus punktisaak 22 pealt vaid kuue peale. Palju mänge jäi vigastuste tõttu vahele, aga siiski.

Kutšerov, kes leppis meeskonna koos hoidmise nimel 3-aastase sildlepingu ja väiksema palgaga, põrmustas samal ajal oma karjääri rekordid. Vaid Sidney Crosby tegi kogu liiga peale tema 40-st tabamusest rohkem väravaid (44) ja punktitabelis olid temast ning 85-st silmast paremad vaid neli mängijat.


Oma esimest MM-turniiri alustava ründaja intervjuust võis välja lugeda ka kriitikanooli treenerite pingi suunas.

"Mul oli hooaja alguses Namestnikovi ja Stamkosega suurepärane keemia. Mõistsime üksteist väga hästi. Seejärel sai Stamkos viga. Arvan, et need üheksa mängu olid NHL-is minu parimad. Pärast seda hakkas treener kolmikuid muutma. Partnerid hakkasid muutuma nagu (pildid) kaleidoskoobis," lisas Kutšerov.

"Kannatasin kogu hooaja, kuna ei leidnud teiste kaaslastega perfektset keemiat. Mängisin korra Drouiniga ja läks hästi, aga treenerid ei pannud meid enam uuesti kokku."

Tulekahju on asunud kärmelt kustutama venelase agent Dan Milstein, kes teatas, et Kutšerov austab peatreenerit Jon Cooperit ja peamänedžeri Steve Yzermani ning on lihtsalt frustreerunud. Ta olevat Tampasse maja ostnud ja ei kavatse lahkuda.

"Ta loodab mängida ühe meeskonna eest nagu tema peamänedžer," lisas Milstein.

Yzerman on ainsa kommentaarina nimetanud Kutšerovi suurepäraseks mängijaks ja meeskonnakaaslaseks. Plaanis on pärast MM-i maha istuda.

Tundub, et Tampas tuleb jälle üks põnev suvi.

Kommentaarid