Dallases algab uuesti Ken Hitchcocki ajastu

Käimasoleva hooajaga treenerikarjääri lõpetama pidanud, aga siis St. Louis Bluesi poolt veebruari alguses vallandatud Ken Hitchcock on tänasest NHL-is peatreenerina tagasi. Omamoodi tagasi ka pika karjääri alguspunktis, olles määratud uuesti Dallas Starsi peatreeneriks.

(foto: Jamie Squire/Getty Images)
65-aastane kanadalane alustas NHL-is peatreenerina Dallases 1996. aastal, püsides ametis hooaja 2001/2002 keskpaigani. Klubi võitis tema juhendamisel 1999. aastal oma seni ainsa Stanley karika ning mängis veel aasta hiljem finaalis. Tal jäi kirja 503 mängu, 277 võitu ja punktiprotsent 62.2%, mis kõik klubi ajaloo parimad näitajad.

"See on minu jaoks nagu koju naasmine," tunnistas Hitchcock. "Võitmine on kõige olulisem ja see on minu jaoks parim võimalus."

Stars teatas nädala alguses, et ei pikenda lepingut viimased neli hooaega meeskonda tüürinud Lindy Ruffiga, kelle aega ilmestasid raskused kaitses. Tänavu tegutseti kaitsetsoonis ka sedavõrd kohutavalt, et playoffide uks jäi suletuks. Hitchcockilt loodetakse, et ta lööb just tagalas korra majja.

"Ken on erakordselt talendikas treener ja oleme väga õnnelikud, et ta ühineb organisatsiooniga," kommenteeris Starsi peamänedžer Jim Nill. "Ta on piinliku täpsusega treener, kes toob endaga rõhu struktuurile ja kaitsvale mängule, mis sobib meile hästi."

Nilli sõnul tehti tõsiselt kiiktooli jäämist kaalunud treeneriga mitmeaastane tehing.

Hitchock on 1454 mänguga aktiivsete treenerite hulgas 3. kohal. Tema 781-st võidust on rohkem suutnud praegustest peatreeneritest vaid Joel Quenneville (851). Lisaks Dallasele ja St. Louisile on ta treenerina töötanud ka Philadelphias ja Columbuses.

Kommentaarid