Ducks lunastas esimesena pääsu 2. ringi

Eelmisel hooajal üllatuslikult juba Stanley karika playoffide avaringis kukkunud Anaheim Ducks on pauguga kaardil tagasi. Meeskond sai seekord 1. ringis viimase kolme aasta jooksul hakkama teise ära pühkimisega ja Calgary Flamesi alistamisega kerkiti tänavu esimeseks 2. ringi jõudnud meeskonnaks.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Seerias sai suuresti otsustavaks väravavahtide mäng ja sama võib öelda ka viimaseks jäänud matši kohta. 36 tõrjet teinud John Gibson valiti selle parimaks. Flames vahetas juba 6. minutil väravavahti, mil Brian Elliott vastasmeeskonna kolmanda ürituse sisse lasi ning varuvaht Chad Johnson sai teha vaid ühe tõrje, enne kui seis oli juba 2-0. Väravad tulid Patrick Eavesilt ja Nate Thompsonilt.

Flamesi väravavahtide tõrjete efektiivsus oli kogu seeria peale 88.5%, Duckil 93.5%.

"Väravavahina oled uhke selle üle, kui annad endale ja oma meeskonnale igal õhtul võiduvõimaluse. Ma ei oska senimaani seletada, kuidas kohe alguses tulnud värav minu padja alt läbi läks. Tunnen end halvasti. Ma ei andnud meile täna kohe algusest peale võimalust," kommenteeris Elliott oma viimase kohtumise esitust.

Võtmeks said ka tavaolukordades tehtud väravad. Kaks võiduväravat tulid Ducksil küll just ülekaalust, aga selle osas oli lõpuks Flames parem - 37.5% 23.1% vastu. Tavamängus oli aga Randy Carlyle'i meeskond väravatega üle 10-2.

Ühe meeskonna üleolek oli selgemast selge, ent kergelt kõik siiski ei tulnud.

"Nad on võitluslik kamp, nad võitlesid lõpuni välja ja panid meid võitu välja teenima," kiitis vastaseid Ryan Getzlaf, kes oma seeria kolmanda väravaga 4. mängu lõppskooriks 3-1 tegi.

Avaringist edenemisega tähistati ka peatreeneri sünnipäeva. Viimati 2009. aastal 2. ringi pääsenud Carlyle sai 61-aastaseks.


Ducksi ei tohi playoffides Kanada meeskondadega kokku lasta! Alates 2007. aastast on Vahtralehemaa esinduste vastu 23-st kohtumisest võidetud 20.

Kolmapäeval oli võimalus 2. ringi pääse lunastada ka St. Louis Bluesil, aga Minnesota Wildi ära pühkimine jäi tegemata. Devan Dubnyk sai 2-0 võidumängus 28 tõrjega kirja nullimängu ning väravate eest hoolitsesid Charlie Coyle ja Martin Hanzal.

Seni kivimüürina seinud Jake Allen, kes jäi seekord 26 tõrje peale, oli otsene süüdlane võiduväravaks kujunenud tabamuse juures.


Blues saab edasipääsu uuesti jahtida laupäeval. Seeria liigub tagasi Wildi kodujääle.

Nulliga haaras võidu ka Ottawa Senators. Craig Anderson võttis 22 tõrjega puhta paberi, mis tema karjääri jooksul playoffides kolmas. Boston Bruinsi vastu saadud 1-0 võidus tegi ainsa värava Bobby Ryan, kes karikamängudel kuivale jäänud vaid ühes kohtumises.


Senators juhib seeriat 3-1 ja saab homme kodus otsustavat võitu otsida.

Toronto Maple Leafs käis taas Washington Capitalsi hirmutamas, aga põhiturniiri võitja suutis seeria siiski 2-2 viigistada. T.J. Oshie ja Tom Wilson tegid 5-4 võidumängus kaks väravat. Viimasele võib isegi kübara kirja panna, kuna vahetult enne oma esimest päästis ta väravajoonelt 2-2 viigivärava.

Pealevisetega 34-27 üle olnud Leafs oli avakolmandiku järel 1-4 taga, aga suutis head võitlusvaimu näidata. Viimasel perioodil oldi üritustega üle koguni 19-3.

Kodumeeskonna esimese teinud Zach Hyman andis Leafsile tänavu juba viienda playoffides väravani jõudnud kollanoka. Viimase 25 aasta jooksul ollakse 2007/08 hooaja New York Rangersiga ainsad, kellel nii palju värava autoritest uustulnukaid koosseisus olnud.


Meeskonnad on uuesti jääl reedel Washingtonis.

Kommentaarid