Predators ja Penguins sammusid kindlate võitudega 2. ringi

Taas on killukene hokiajalugu ära nähtud. Stanley karika playoffides polnud mitte kunagi varem ühes konverentsis 8. asetuse saanud meeskond parima asetusega satsi kuivalt alistanud, ent nüüd on see juhtunud. Nashville Predators võitis viimase matši Chicago Blackhawksi vastu 4-1. Samuti sammus kindla võiduga 2. ringi Pittsburgh Penguins.

(foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports)
Predators vs Blackhawks seeria eelvaates sai kirjutatud, kuidas Peter Laviolette'i meeskonnal tekib võimalus, kui esistaarid oma nimekamatest konkurentidest paremini esinevad. Võib öelda, et lõpuks saigi see võtmeks. Ryan Johansen ja Filip Forsberg kogusid nelja matšiga kokku 11 punkti. Playoffides skoorimisega kimpus olevad Patrick Kane ja Jonathan Toews jäid mõlemad kahe silma peale.

"Alati, kui tundus, et meil hakkavad asjad sujuma, leidsid nad viise meie hoo ja rünnaku takistamiseks," iseloomustas seeriat Toews, kes oli viimases kohtumises oma meeskonna ainsa värava autoriks.

Predators oli Toewsi värava ajaks 3-0 ees. Roman Josi pani kaks kolli ning ühe sai kirja Colton Sissons. Lõpus jõudis tühja väravaga tabamuseni ka Viktor Arvidsson, kes viimase kolmandiku alguses korra ka teispoolsuses ära käis.

"Oleme enda üle väga uhked," tunnistas Sissons. "Blackhawksi ära pühkimine pole nalja asi. Neil on satsis tiitlivõidu kaliibriga mängijad. Aga suutsime töö neljaga ära teha ja oleme selle üle üliõnnelikud."

Tegu alles neljanda korraga, mil Predators on avaringist edenenud. Varasemalt polnud õnnestunud mitte ühtegi korda vastane nulli peale jätta.


Laviolette on nüüd Predatorsi peatreenerina playoffides 11-st kodumängust võitnud kaheksa. Meeskond ootab vastast paarist Minnesota Wild vs St. Louis Blues.

Penguins lõpetas seeria Columbus Blue Jacketsi vastu 5-2 võiduga ja üldskooriga 4-1. Otsustava kohtumise kangelasteks olid kaks väravat teinud Bryan Rust ja 49 tõrjega lõpetanud Marc-Andre Fleury. 32-aastane väravavaht püstitas tõrjetega uue isikliku rekordi ja ühtlasi karjääri 57. playoffide võiduga uue klubi rekordi.

Jakid jäid Rusti väravatest ja Phil Kesseli tabamusest kolmega taha, kuid suutsid mängu William Karlssoni ja Boone Jenneri kollidega viimaseks kolmandikuks veel tasavägiseks teha. Viimase perioodi alguses lõid aga lühikese vahega kirtsu viimased naelad Sidney Crosby ja Scott Wilson.

John Tortorella meeskond vajas edenemiseks seda, et Sergei Bobrovski jätkaks põhiturniiril näidatud vormiga esinemist, aga sellega ei saanud venelane hakkama. Viie mängu peale oli tema tõrjete efektiivsus kokku 88.2% ja keskmiselt läks tema selja taha 3.88 väravat.

"Neil on head mängijad, hea meeskond ja nad suutsid mu alistada," ütles 28-aastane väravavaht oma esituste kohta. "Pead sellest õppima ja edasi liikuma."

Eriti hoos oli Bobrovski vastu kaasmaalane Jevgeni Malkin, kellest sai Mario Lemieux järel klubi ajaloos teine mängija, kes ühe viiemängulise seeria käigus kogunud vähemalt 11 punkti. Neist üheksa olid söödupunktid.


Karikakaitsja ootab paarilist vastasseisust Washington Capitals vs Toronto Maple Leafs.

Õhtu ülejäänud kaks mängu vajasid võitja selgitamiseks lisaaega ning nendega viisid New York Rangers ja Edmonton Oilers end järgmisest ringist ühe võidu kaugusele.

Rangers korjas võõrsil Montreal Canadiensi vastu pärast avakolmandiku 1-2 kaotamist 3-2 võidu. Canadiens alustas vingelt, saades 16 oma 36-st pealeviskest kirja avakolmandikul, aga Artturi Lehkoneni ja Brendan Gallagheri väravatele lisa ei tulnud.

Kahe kodumeeskonna tabamuse vahele mahutas end vähemusest sündinud väravaga Jesper Fast, teise kolmandiku lõpuminutitel Brady Skjei viigistas ning otsustav koll tuli Mika Zibanejadilt.


Rangers saab esimest korda edasipääsu püüda laupäeval kodus. Meeskond on nüüd alates 2014. aasta avaringi 7. mängust võitnud 15-st 5-7. mängust kümme.

Homme on võimalus asi ära otsustada ka Oilersil ja seda pärast kena tagasitulekut. Kodune seeria 5. matš algas mõnusalt, kui Patrick Maroon 6. minutil eduseisu tõi, aga Mikkel Bødkeri ja Patrick Marleau väravate tõttu mindi juba esimesele puhkepausile kaotusseisuga. See ka kasvas veel teise perioodi keskel David Schlemko väravaga.

Ent Todd McLellani meeskond suutis end hiliste perioodi lõpu väravatega päästa. Teise kolmandiku lõpus tegi Mark Letestu vahe minimaalseks, 2:46 enne normaalaja lõppu Oscar Klefbom viigistas ning omakorda 1:45 enne esimese lisaaja lõppu tõi David Desharnais võidu.

Üle poole Sharksi üritustest (16) tulid avakolmandikul ja pealevisete osas jäädi lõpuks alla 30-48. Seejuures oli Oilersi ülekaal lisaajal 14-2.


Tegu oli tänavu 13. lisaaega vajanud kohtumisega. Avaringi seeria rekord on 2013. aastast 17.

Kommentaarid