Ajalooline debüüt: Matthews alustas nelja väravaga!

"See on unistuse täitumine. See on midagi, millest lapsest saadik oled mõelnud. Mu vanemad on kohal. See saab olema eriline hetk." - nii rääkis tänavuse drafti avavalik Auston Matthews enne oma NHL-i debüüdi. Ja oh-oi-oi-oi, kui eriliseks debüüdiks see kujunes. 19-aastasest jänkist sai liiga 100-aastase ajaloo jooksul esimene mängija, kes debüüdil neli korda skoorinud.

(foto: cbc.ca)
Arizonast sirgunud mängumees kerkis juba teise kolmandiku alguses ajaloo viiendaks kübaratrikiga debütandiks, tehes oma töö ära kirurgilise täpsusega - kolm väravale läinud pealeviset ja kolm tabamust.


Ajalooline koll jäi perioodi lõppu. Kolm sekundit enne aja täitumist viis ta Toronto Maple Leafsi võõrsil Ottawa Senatorsi vastu kolmandat korda juhtima.


Leafsi särgis jõudis viimati nelja väravani Mats Sundin, kes sai sellega hakkama kümme aastat tagasi.

Kuid kuna tegu on ikkagi Leafsiga, siis osati muidugi ilus päev ära käkkida. Senaatorid võitsid mängu lisaajal 5-4, kui Kyle Turris skooris oma mängu teise. Meeskonna eest olid täpsed ka Bobby Ryan, Derick Brassard ja Erik Karlsson. Rootslane oli ka kolme silmaga satsi resultatiivseim.

Kommentaarid