Barret Jackman lõpetas karjääri

Eelmise hooaja Nashville Predatorsi ridades veetnud Barret Jackman on taas St. Louis Bluesi mängija. Seda küll aga vaid üheks päevaks. 13 aastat St. Louisis mänginud kaitsja tegi klubiga ühepäevase lepingu, et Bluesi mängijana karjäär lõpetada.

(foto: Twitter @Palmdaddy16)
2003. aastal NHL-i parimaks uustulnukaks valitud Jackman lõpetab pärast 876 põhihooaja mängu, millest 803 tulid Bluesi särgis. Rohkem on meeskonda esindanud vaid Kuulsuste Halli liige Bernie Federko (927).


Jackman kolis eelmisel suvel vabaagendina Nashville'i, tehes kaheaastase lepingu, kuid pärast ühte hooaega otsustati see osapoolte kokkuleppel lõpetada.

Kanada koondises 2007. aastal MM-kullani jõudnud mängumees polnud kunagi tuntud osavuse poolest, jõudes näiteks karjääri jooksul vaid 186 punktini, ent oma töö tegi ta jääl alati ära. Tema esimese seitsme hooaja efektiivsusnäitaja +46 on läbi aegade edetabelis 21. koha vääriline. Selle perioodi jooksul oli ta ka üks vaid 15-st kaitsjast, kes sai kirja üle 500 jõuvõtte ja üle 700 blokeeritud pealeviske.

Kommentaarid