Edmontonist pääsenud Jakupov: "Ma ei tea, mida võitmine tähendab."

Nail Jakupovi lõputu õudus sai sel nädalal läbi, kui St. Louis Blues Edmonton Oilersilt tema mängijaõigused omandas. Noore venelase jaoks oli tegu üllatava üleminekuga, kuid selle vastu pole tal midagi. Hoopis vastupidi. 23-aastane ründaja loodab nüüd teada saada, mida võitmine tähendab.

(foto: Codie McLachlan/Getty Images)
Jakupovit seostati nädala jooksul Chicago Blackhawksiga ja oli selge, et midagi on toimumas, kuid lõpplahendus oli üllatav. "Tegu on minu jaoks hea lahendusega. Eeldasin, et midagi juhtub, aga ei arvanud, et selleks saab St. Louis," muljetas 2012. aasta drafti avaringi valik klubivahestusest.

Bluesi peatreeneri Ken Hitchcocki sõnul tehti venelasega seoses kõva kodutöö ja temas nähakse olulist mängumeest. Kuna tegu on veel üsna noore mängijaga, siis loodetakse teda veel ka enda jaoks sobivamaks arendada.

"Me ei hakka mängijat kaitsespetsiks vormima. Soovime tema tugevustele keskenduda. Kõike muud saab õpetada ja hakkame temaga selle kallal töötama," sõnas Hitchcock.

Siirdumine St. Louisi on Jakupovi jaoks justkui lotovõit. Mees, keda liiga ühes halvimas meeskonnas ei hinnatud on järsku satsis, kes jõudis mullu Stanley karikavõistluste finaalist kahe võidu kaugusele.

"Tegu on esimese korraga, mil ma mängin väga-väga hea meeskonna eest," lisas Jakupov. "See on vägev. Ma ei tea, mida võitmine tähendab."

Olgu märgitud, et Oilers võitis ajal, mil Jakupov meeskonda kuulus nelja hooaja jooksul 294-st mängust vaid 103.

Kommentaarid