Pantrid valisid uueks kapteniks üllatusmehe

Kui Edmonton Oilers ei kahelnud hetkekski oma noore liidri Connor McDavidi kapteniks määramisega, siis Florida Panthers on oma noorukid esialgu sellest aust ilma jätnud. C-tähte hakkab kandma hoopis Derek MacKenzie, kes sai eelmisel hooajal keskmiselt mänguaega vaid napilt üle 13 minuti.

(foto: Twitter @FlaPanthers)
35-aastane MacKenzie on pantrite särgis kahe hooaja jooksul jõudnud vaid 24 punktini, kuid mehe panus oli siiski piisav selleks, et temaga suvel teha kaheaastane lepingupikendus. Ja nüüd on selge, et need kaks aastat mööduvad meeskonna kaptenina.

"Derek näitab seda tüüpi iseloomu ja töökust, mida üks Florida panter peab omama. Ta on austatud liider nii jääl kui sealt eemal ning seda ka Lõuna-Florida kogukonnas. Oleme väga elevil, et liigume edasi seisus, kus Derek on meie meeskonna kapten," kommenteeris otsust klubi president Dale Tallon.

MacKenzie jõudis Floridasse Columbus Blue Jacketsist. Üsna hilises eas end NHL-i murdnud tsenter on kokku kirja saanud 453 põhihooaja mängu ja 95 punkti (42+53).

Panthers jäi kaptenita läinud suvel, mil kaks aastat selles ametis veetnud Willie Mitchelli leping lõppes. MacKenzie on klubi ajaloo üheksas C-tähe kandja.

Meeskonna abikapteniteks on määratud Jussi Jokinen ja Aaron Ekblad.

Kommentaarid