Väravatesadu Denveris: Avalanche'i uus peatreener alustas 6-5 võiduga

Enne hooaja algust kõik oma kuus kontrollkohtumist võitnud Colorado Avalanche alustas uue peatreeneri Jared Bednari juhendamisel edukalt ka põhiturniiri. Väravaterohkes mängus alistati kodus divisjonirivaal Dallas Stars 6-5.

(foto: coloradostar.com)
Bednari täitsa esimesed minutid meeskonna peatreenerina olid üsna kohutavad, kui Tyler Seguini ja Devin Shore'i väravatest Stars seitsme minutiga 2-0 ette pääses, aga kõik siiski laabus lõpuks. Seda suvel vabaagendina liitunud Joe Colborne'i toel. Endisest Calgary Flamesi mehest sai klubi ajaloos teine debütant, kes kohe kübaratriki skoorinud. Lisaks on ta viies mängija, kes hooaja avamängus kolme väravaga säranud.


"Saime raske vastase vastu tähtsa võidu, olime alguses veidi närvis," kommenteeris mängukangelane pärast matši.

26-aastane ründaja koksis oma kübara täis teise kolmandiku 8. minuti alguses. Tabamustest kaks sündisid ülekaalust. Meeskonnad said lõpuks kahe peale kokku kirja neli ülekaalu kolli. Avalanche pani kolmest kaks ja Stars neljast kaks.

Lõpuks pealevisetega 33-28 peale jäänud Bednari meeskond skooris 0-2 kaotusseisust viis väravat järjest. Lisaks Colborne'ile olid täpsed ka Carl Söderberg ja Nathan MacKinnon. Külaliste puuris mängu alustanud Antti Niemi lasi viis tükki 20 pealeviskega ja sai 28. minuti alguses puhkama ära.

Ometi ei tulnud siiski midagi lihtsalt. Benn ja Seguin oma teisega tegid vahe viimaseks kolmandikuks minimaalseks. Seal sai ka Stars oma viienda kirja, kui Brett Ritchie täpne oli, aga tänu Tyson Barrie tabamusele jäi võit siiski Avalanche'ile.

Bednar oli vaatamata lekkivale kaitsele oma esimese mänguga väga rahul. "See oli lõbus kohtumine. Tegu oli põneva matšiga. See meeldis mulle väga. Nautisin pingi peal olemist.


Stars on nüüd kaotanud kaheksa oma viimasest üheksast reisist Denverisse ja kokku viimasest 17-st omavahelisest vastasseisust 14.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 4 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Leafs sai hooaja esimese võidu väga erilise õhtu jooksul, mil klubi oma juubeli puhul 17 legendi numbri külmutamisega austas. Varem olid numbrid lihtsalt nii öelda austatud numbrid, mida enam kellelegi edasi ei antud.


Ottawa Senators 4 - 3 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Mängu domineerinud ja pealevisetega lõpuks 38-25 üle olnud senaatorid suutsid viimasel kolmandikul isegi eduseisust kaotusseisu jääda. Esimest korda pärast 7. veebruari väljakul olnud Jeff Petry üllatas kahe tabamusega. Kuid võiduni siiski ei jõutud. Karistusvisetel jäi Senators peale 2-1.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Veidi vähem väravaid, aga sellest hoolimata üsna sarnane kohtumine võrreldes Lightningu avamatšiga. Jälle jäädi 0-2 taha, kuid oma nahk suudeti päästa ning viimase skooris taas Valtteri Filppula. Väravate hulgas oli ka Steven Stamkose hooaja esimene.

Florida Panthers 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Pantrid olid pealevisetega 38-22 üle, aga mängisid endale suure võidu välja alles mängu viimaste minutitega. Kaaslaste vigastuste tõttu võimaluse saanud Jonathan Marchessault lõpetas matši 1+2'ga. Karjääri 438. võidu saanud Roberto Luongo jättis Jacques Plante selja taha ning kerkis läbi aegade edetabeli 6. meheks.


Pittsburgh Penguins 3 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Viimasest ühekasest Pittsburghis käigust kaheksanda kaotanud pardid tegid võrreldes oma hooaja avamatšiga selgelt parema esituse, ent punkte see siiski ei toonud. Penguins oli pealevisetega üle 45-36. Seejuures 21 neist tuli avakolmandiku jooksul. Juubeli puhul käis klubi esimene omanik Jack McGregor pidulikku lahtiviset tegemas.


Washington Capitals 2 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Ülekaalus viiest null pannud Capitals korjas hooaja esimese võidu tänu Daniel Winniki kahele väravale. Eelmisel talvel Torontost pealinna saabunud ründaja skooris mullu Capitalsi särgis koos playoffidega 32 mängu peale kokku sama palju.

Columbus Blue Jackets 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks käis pealevisetega 38-28 üle ja võidutses Patrick Marleau poolt tühja võrku tehtud ülekaalu kolliga. Blue Jackets teatas enne kohtumist, et 32-aastasele ründajale Gregory Campbellile on määratud mängukeeld, kuna 2011. aasta karikavõitja ei ole nõus AHL-is mängima.

Minnesota Wild 4 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Wild jäi avakolmandiku lõpus tulnud väravatest 0-2 kaotusseisu, aga nende uppi löömine hooaja esimeses kodumängus nõuab mingisugust musta maagiat. Xcel Energy Centeris on 16-st hooaja esimest mängust nüüd võidetud 14. See tuli lõpuks üsna domineeriva esitusega, kui 31-17 pealevisetega üle oldi.

St. Louis Blues 3 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Ken Hitchcock otsustas Carter Huttonit väga hea laagri eest tasustada ja meeskonna varukinnas kasutas võimaluse 100%-liselt ära, tehes 36 tõrjet. Blues sai Henrik Lundqvisti vastu oma kolm väravat 18 pealeviskega ja on nüüd neljandat korda klubi ajaloo jooksul hooaega alustanud kolme järjestikuse võiduga.

Chicago Blackhawks 5 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Blackhawks oli vähemuses jälle kahvatu, lastes kahest võimalusest ühe väravaks teha, ent Richard Paniku karjääri esimene kübar kindlustas siiski võidu. Suur kangelane oli ka 33 tõrjet teinud Scott Darling, kes alistas varuväravavahtide duellis Marek Mazaneci, kes viimati 2015. aasta jaanuaris NHL-is mõnda mängu sai alustada.

Arizona Coyots 4 - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Kui Minnesotas pole kerge võõrustaja esimeses kodumängus mängida, siis saab sama öelda ka Arizona kohta. Koiotid on pärast kõrbesse kolimist võitnud nüüd kaheksa oma kümnest hooaja esimesest kodumängust. Lisaajal kindlustas võidu Oliver Ekman-Larsson. Skoorimist alustas esmaspäeval 40-aastaseks saanud Shane Doan.

Vancouver Canucks 2 - 1 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Flamesile läks kirja kolmas järjestikune kaotus, kui Brandon Sutter karistusvisete seerias ainsana täpne oli. Glen Gulutzani meeskond jätkab hooaega uuel nädalal kolme kodumänguga. Kui nendest ka midagi ei tule, siis on äkki uue peatreeneri jalgealune juba tuline.

Kommentaarid